V-TAC 300 LED (5050SMD) beltéri 12V LED-szalag 5m, RGB (KIVITELEZŐKNEK)

4450,- Ft/tekercs
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 54 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x1,8mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 12Voltos vezérlővel, dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Garancia: 2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: ll-300led-szalag-bel-rgb
Változtatható fényerejű és színű LED szalag!
Dekorációs célra!
Polc, falfülke, falmosó, mennyezeti rejtett világítás, vagy éppen karácsonyi díszvilágítás céljára.Ez az SMD RGB beltéri flex LED-szalag SMD 5050 típusú 3 színű LED-ből készülő, hajlékony LED-sor, mely 3 LED-enként elvágható. A levágott szalagdarabokra (azok vágási végeire) tetszőleges hosszúságú vezetéket forrasztva, változatos kialakítási formákat érhetünk el. A szalag hátoldalán 3M ragasztó szalag fut végig mely a falra rögzítést segíti.

FIGYELEM!
Beltéri típus, azaz a nyomtatott áramköri szalag a ráültetett diódákkal együtt szabadon vannak, nincs rajtuk szilikonkaucsuk burkolat mint a kültéri típusoknál.
Az áramköri szalag a fényképekkel ellentétben fehérre festett és nem barna!
.
Az RGB LED szalagok teljesítményeinek összehasonlítását itt találja: https://ledrex.hu/rgb-led-szalag-osszehasonlito-teszt/

Egy RGB LED szalag önmagában nem működőképes termék, csak egy leendő RGB világítási rendszer része. Ahhoz, hogy működjön is, tápegységre, vezérlőre és egyéb kiegészítő elemekre is szüksége lehet. A villamossági tervezés mindenképpen szükséges hozzá, emiatt a rendszer kiépítéséhez villanyszerelői szaktudást igénybe kell vennie.
Akik egyszerű azonnal használható megoldást várnak, azoknak célszerű nem LED szalagot, hanem egy komplett rendszert, azaz RGB LED szalag szettet vásárolniuk. A webáruházban 1-10 méter hosszúságig talál egyszerű telepítésű szetteket itt: https://ledrex.hu/rgb-led-szalag-szettek/
Amennyiben egyik szett sem felel meg és továbbra is saját kivitelezéssel kíván RGB világítást kialakítani, ehhez az alábbi leírások nyújthatnak segítséget:

Garanciális feltételek:
A fentebb feltüntetett jótállás (garancia) a LED-szalagok speciális jellegéből adódóan a szokványostól eltérően teljesíthető!
Kérem vegye figyelembe az alábbiakat:
Győződjön meg arról, hogy megfelelő terméket kapott, a megvásárolt led-szalagot még felhasználás előtt próbálja ki (feldarabolás és felragasztás nélkül).
Ha a LED hibás (villog, vagy valamelyik LED csoport nem világít), vagy nem ilyenre számított, még ekkor, azaz feldarabolás és a ragasztó szalag feltépése nélkül küldje vissza.
Ha már méretre vágta, felragasztotta és az üzemeltetés során hibásodik meg, akkor a garanciális időszakon belül a hibás szakaszt vágja ki (3 ledenként elvágható a jelölt helyeken) és azt küldje vissza. Ehhez a munkához szakembert kell fogadnia, ha a falra, vagy egyéb speciális helyre ragasztotta, akkor könnyen lehet, hogy nem csak villamos szakemberre, hanem más kivitelezőre is szüksége, lehet, hiszen a felragasztott szalag nem minden felületről távolítható el úgy, hogy alatta ne okozzon az eltávolítás sérülést. A visszaküldött rossz darab helyett új kerül megküldésre. Azonban egy új termék esetén kissé eltérő színárnyalat, vagy fényerő is előfordulhat, hiszen a gyártástechnológia változásával ezek a termékek is változhatnak, de az eredetileg vásárolt termék öregedése miatt is lehetnek különbségek. Az új termék miatt esetleges színárnyalati, vagy fényerő eltéréseket a vevőnek el kell fogadnia. Másrészt a garancia kizárólag a hibás termékszakasz cserélésére vonatkozik és semmiképpen nem a cseréléskor fellépő kivitelezési, szerelési költségekre.

A felhasználás helyének meghatározásához vegye figyelembe az alábbiakat:
Minden LED várható élettartamát rövidíti a magasabb hőmérséklet - azaz, ha a LED által termelt hőt nem vezetjük el, vagy nem tudja azt leadni.
Emiatt, ha a LED-et szobahőmérsékletnél melegebb helyen használjuk, vagy sugárzó hőhatásnak tesszük ki, az rövidíti a LED élettartamát.
Minél nagyobb egy LED-szalag méterenkénti fogyasztása, annál nagyobb a hőtermelése is.
Amíg egy méterenkénti 8 Watt alatti LED szalagot ragaszthatunk közvetlenül falra is és a fal jó hővezetést biztosít, addig egy ennél nagyobb fogyasztásút célszerű alumínium LED profilba ragasztani, vagy valami jó hővezető felületre, célszerűen fémre.
Méterenkénti 15 Watt fogyasztás felett csakis jó hővezető fémen (Alu LED-profil) használjuk.
Minél hosszabb LED szakaszokat fűzünk egymás végére, annál nagyobb a szalagon a feszültségesés az LED szalag ellenállása miatt, és a bekötéstől távolabbi szakaszok egyre gyengébben fognak világítani, így világítás helyett elfűtjük az áramot.
Emiatt általánosságban akkor járunk el helyesen, ha minimum minden 25-50 Wattos szakasz mindkét végéről betáplálást biztosítunk. Minél rövidebb szakaszokat táplálunk meg mindkét végéről, annál egyenletesebb és erősebb fényhez jutunk, és a LED szalag várható élettartamát is hosszabbítjuk ezzel.
Párás helyiségekben csak kültéri LED szalagot használjunk. Vízben (medencében) csak IP68-as vízálló LED szalagot használjunk.
Hiába rendelkezik a legtöbb LED szalag 3M öntapadó hátoldallal, ha a felragasztás helyének nem megfelelő a tapadása, akkor az le fog válni. Szintén leválhat a LED szalag egy jól tapadó felületről is akkor, ha pl.: a hő elvezetése nem megfelelő, és a ragasztó anyag a hőtől képlékenyebbé válik.
Mindenképp leválik LED szalag, ha a bekötő, azaz a tápvezetéket lógva hagytuk. A bekötő vezeték súlya folyamatosan leválasztja a LED szalagot - idővel egyre hosszabb szakaszon. Emiatt a bekötő vezetéket a belógás ellen fixen kell rögzíteni. Bizonyos körülmények esetén szükségessé válhat a LED szalag ragasztásának megerősítése erősebb ragasztóval, pl. akár sziloplaszttal is, vagy erősebb kétoldalas ragasztóval, esetleg kisebb szakaszon pillanat ragasztóval.
Mint minden 12 Voltos LED szalag, így ez a típus sem tolerálja a túlfeszültséget. Akkumulátoros használat esetén mindenképp használjon 12 Voltos túlfeszültségvédőt.

FIGYELEM!
Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, vezérlő, szükség esetén jelerősítő, plusz vezeték szükséges, valamint a csatlakozásokat forrasztással célszerű a szalagon biztosítani. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!
RGB LED szalag elvi bekötési rajz, rossz és jó megoldások

.

Kínai gyártmány.


V-TAC 300 LED (5050SMD) beltéri 12V LED-szalag 5m, RGB (KIVITELEZŐKNEK) energiacímkéje

A jobb oldali (mobilon nézve e szöveg feletti) energiacímke, már az új EU BIZOTTSÁG 2019/2015. számú felhatalmazáson alapuló rendelete szerinti energiacímke, mely közvetlenül az EPREL – Az energiacímke-köteles termékek európai adatbázisából került betöltésre.

A fényforrás műszaki paramétereit megtekintheti a https://eprel.ec.europa.eu oldalán közvetlenül az alábbi linkre kattintva:
Termékinformációs lap HTML oldalon,
vagy letölthető itt: Termékinformációs lap PDF formátumban.

Ha ezt nyomtatott változatban nézi, akkor a mobiltelefonja QR-kód olvasó alkalmazásával olvassa be az energiacímke QR kódját és megkapja az ERPEL Termékinformációs lap linkjét.

V-TAC 300 LED (5050SMD) beltéri 12V LED-szalag 5m, RGB (KIVITELEZŐKNEK) spektrumképe
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^