Pannon 300 LED (4in1 SMD) beltéri LED-szalag 24Volt 5méter/12mm, RGBWW (KIVITELEZŐKNEK)

20930,- Ft/tekercs
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 85 Watt névleges fogyasztású, Pannon LED márkájú LED lámpa.
 • DC 24V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 12x2mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék-melegfehér
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 24Voltos vezérlővel, dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • EAN-kód: 5999547373973
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 70652
 • Garancia: 3 év, DC24V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: 300led-24v-rgbww
Változtatható fényerejű és színű LED szalag, amely teljes értékű melegfehér fénnyel is képes világítani!
De hogy világítok hidegfehérrel vele? - Hát felkapcsolom a fehérhez a kéket is!
Polc, falfülke, falmosó, mennyezeti rejtett világítás, vagy éppen karácsonyi díszvilágítás céljára alkalmas.

Ez az SMD RGBWW beltéri flex LED-szalag 6 LED-enként vágható, méretre szabható a szabad réz érintkezős helyeken. Minden egyes 5050 típusú SMD LED tartalmazza a 3 alapszín és a melegfehér chipeket, azaz a melegfehér dióda egybe van tokozva az RGB diódákkal. A levágott szalagdarabokra (azok vágási végeire) tetszőleges hosszúságú vezetéket forrasztva, változatos kialakítási formákat érhetünk el. A szalag hátoldalán öntapadó ragasztó szalag fut végig mely a hővezető felületre rögzítést segíti.

FIGYELEM!
Beltéri típus, azaz a nyomtatott áramköri szalag a ráültetett diódákkal együtt szabadon vannak, nincs rajtuk szilikonkaucsuk burkolat mint a kültéri típusoknál.

Figyelem! Ez a termék a szokásostól elérően nem 12, hanem 24 Volt egyenárammal működik. Ennek hátránya, hogy 24 Voltos tápegységből ritkább a választék, valamint nem három, hanem csak 6 LED-enként vágható, előnye viszont hogy ugyanakkora árammal dupla teljesítmény érhető el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a LED szalag vagy kevésbé melegszik, vagy azonos melegedés mellett jobban világít, illetve a 24 Voltos LED szalagon történő feszültségesés kisebb mértékű a 12 Voltosakkal szemben.
.
.

A termék csomagolásán nincs feltüntetve a fényáram. A webáruházban feltüntetett érték onnan származik, hogy amikor az összes színt áram alá helyezzük, akkor a luxmérővel mért megvilágítás a LED szalag elején pont olyan mértékű, mint a Pannon méterenkénti 12Wattos fehér LED szalagjáé, ami méterenként 1380lumen fényáramú. Ez csak iránymutatás a tervezéshez és nem hivatalos érték! Sőt, itt jön elő a 24Voltos termék előnye, hogy amíg az a méterenkénti 12Wattos fehér Led szalag, ami 12Voltos, az 5. méter végére 37%-os fényerő elmaradást mutat, addig ez az RGBW szalag az 5. méter végén csak 20% elmaradású.

RGBCW, RGBNW és RGBWW LED szalagok összehasonlító fényképe, amikor fehér fénnyel világítanak:

.
A termék névleges fogyasztása 17Watt méterenként, azaz egy 5méteres tekercs esetében 85Watt. Ez az az érték, melyet a LED szalagra szerelt diódák a szalagra forrasztott ellenállások figyelembe vételével képesek teljesíteni. Ez azonban egy maximális érték, mely csak elérhető a termék több ponton történő betáplálása esetén. Mivel annak ellenére, hogy ez egy kétrétegű ledszalag, de a szalaghosszon fellépő feszültségesés miatt a betáplálási ponttól egyre távolabb lévő diódák egyre gyengülő teljesítményt nyújtanak. Minél rövidebb szakaszokat használunk, azaz minél több ponton, mindkét végről megtápláljuk a LED szalagot, annál inkább elérjük a maximális teljesítményt. Természetesen nem szükséges a szalagot mindkét végről megtáplálni, de az egyenletesebb és erősebb fény érdekében célszerű. Ugyanakkor megfontolandó, amennyibe a helyi körülmények lehetővé teszik, hogy az egész 5 méteres tekercsek helyett akár 2-2,5méteres darabokat használjunk és azoknak mindkét végét kössük be.
Mindebből következik, hogy egy 5 méteres szalag végére újabb szalag mennyiséget kötni semmiképpen nem ajánlatos!
Nem csak a fényerő fog tovább csökkenni a feszültségesés miatt, de a szalag ellenállása okán még több hő keletkezik, ami rövidíti a LED várható élettartamát.
Ez a LED szalag csak kiváló hővezető felületre ragasztható fel, ezért célszerű az alumínium LED profil használata, éppen a hőleadás biztosította várható élettartam megtartása érdekében. Ugyanakkor, ha olyan vezérlőt használunk ami nem ad lehetőséget arra, hogy a fehér LED egyszerre világítson a színes LED-ekkel, akkor a maximálisan elérhető fogyasztásunk csak kb. 78%-a a névlegesnek. Azaz, ha ilyen vezérlőnk, van semmilyen kombinációban nem tudjuk elérni, hogy az összes szín egyszerre világítson, így soha nem lesz meg a méterenkénti 17Watt fogyasztás, csak a maximum 13Watt az is csak akkor, ha az RGB fényekkel akarunk fehéret kikeverni, ami nem életszerű. Bármi más kikevert fénnyel max. 61%-os fogyasztást tudunk elérni ami 10,5Watt méterenként, maximálisan. Ez pedig gyakorlati lehetőséget ad arra, hogy akár bútorlapra, vagy falra is felragaszthatjuk LED profil nélkül, persze csak ha figyelembe vesszük a fent leírtakat,azaz a vezérlő típusát, a két végről történő betáplálást. Ez a LED szalag csak a fehér chippel max. 6 Watt fogyasztású. méterenként.
.

FIGYELEM!
Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, RGBW vezérlő, plusz vezeték szükséges, valamint a csatlakozásokat forrasztással célszerű a szalagon biztosítani. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!
.

A felhasználás helyének meghatározásához vegye figyelembe az alábbiakat:
Minden LED várható élettartamát rövidíti a hőmérséklet. Azaz, ha a LED által termelt hőt nem vezetjük el, vagy nem tudja azt leadni, akkor idő előtt meghibásodik.
Emiatt, ha a LED-et szobahőmérsékletnél melegebb helyen használjuk, vagy sugárzó hőhatásnak tesszük ki, az rövidíti a LED élettartamát.
Minél nagyobb egy LED-szalag méterenkénti fogyasztása, annál nagyobb a hőtermelése is.
Amíg egy méterenkénti 8Watt alatti LED szalagot ragaszthatunk közvetlenül falra is és a fal jó hővezetést biztosít, addig egy ennél nagyobb fogyasztásút célszerű alumínium LED profilba ragasztani, vagy valami jó hővezető felületre, célszerűen fémre.
Méterenkénti 12Watt fogyasztás felett csakis jó hővezető fémen (Alu LED-profil) használjuk.
Minél hosszabb LED szakaszokat fűzünk egymás végére, annál nagyobb a szalagon a feszültségesés az LED szalag ellenállása miatt, és a bekötéstől távolabbi szakaszok egyre gyengébben fognak világítani, így világítás helyett elfűtjük az áramot.
Emiatt általánosságban akkor járunk el helyesen, ha a lehetőségeinkhez képest minél rövidebb (2-2,5m) szakaszokat táplálunk meg mindkét végéről annál egyenletesebb és erősebb fényhez jutunk, és a LED szalag várható élettartamát is hosszabbítjuk ezzel.
Párás helyiségekben csak minimum IP54-es védelemmel rendelkező Led szalagot használjunk.
Hiába rendelkezik a legtöbb LED szalag 3M öntapadó hátoldallal, ha a felragasztás helyének nem megfelelő a tapadása, akkor az le fog válni. Szintén leválhat a LED szalag egy jól tapadó felületről is akkor, ha pl.: a hő elvezetése nem megfelelő, és a ragasztóanyag a hőtől képlékenyebbé válik.
Mindenképp leválik LED szalag, ha a bekötő-, azaz tápvezetéket lógva hagytuk. A bekötő vezeték súlya folyamatosan leválasztja a LED szalagot idővel egyre hosszabb szakaszon. Emiatt a bekötő vezetéket a belógás ellen fixen kell rögzíteni. Adott körülmények esetén szükségessé válhat a LED szalag ragasztásának megerősítése erősebb ragasztóval, pl. akár sziloplaszttal is.
Mint minden LED szalag, így ez a típus sem tolerálja a túlfeszültséget. Akkumulátoros használat esetén mindenképp használjon túlfeszültségvédőt.

Összehasonlító fénykép:

A képen jól látható, a 4 az 1-ben chipes LED szalagoknál, egyrészt az hogy a 12 Voltos 3 LED-enként, mígy a 24 Voltos 6 LED-enként darabolható a jelölt helyeken, valamint a kizárólag fehér fénnyel világításuk esetén a színhőmérsékletet milyen mértékben térnek el egymástól.

.

Garanciális meghibásodás feltételek és bonyolítása

 • A garancia időszakában a garanciális csere biztosított, ha a LED szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
 • Tehát ha egyetlen LED tönkre is megy, akkor a LED szalagból a hibás LED körül vágjon ki egy egységet. Az egység alatt 6 LED értendő. Azaz a LED szalag 6 ledenként a jelölt helyeken elvágható, így csere esetén is csakis ilyen helyen vághatja ki a hibás szakaszt. A kivágott hibás szakaszt szedje le a felragasztott felületről és küldje vissza cserére.
 • a LED szalagot darabolni csakis a jelölt helyeken lehet 6 LED-enként.
 • Ha nem jó helyen vágja el, akkor 1-5 LED nem fog világítani a szalag végén. A helytelen vágásra nem érvényesíthető a garancia.
 • A LED szalag felragasztható jó hővezető száraz, pormentes felületre, úgy mint üvegre, plexire, fémfelületre, de leginkább ajánlott legalább 12mm hasznos belső szélességű LED profilba ragasztani. Falra, vakolatra, gipszkartonra, bútorlapra ezt a terméket a fokozottabb hőtermelése miatt csak a fentebb írt korlátozott feltételekkel lehet felragasztani, mert a hővezetés hiányában korai meghibásodás várható.
 • Nem használható párás és sugárzó hőmérsékletnek kitett helyen! Emellett csak maximum normál szoba-hőmérsékletű helységekbe telepíthető! A magasabb hőmérséklet lerövidíti a LED várható élettartamát, a pára pedig korróziót okozva eredményez meghibásodást.
 • A garanciális csere helyszíne az eladó székhelye. A termék visszajuttatás feladata és költsége a vevőt terheli. A csereként megküldött új LED szalag szakaszt ragassza fel a régi helyére és forrasztással, vagy esetleg külön megvásárolható toldó elem párral biztosítsa újra az áramellátást.
 • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
 • A távirányítóval kikapcsolt világítás még nem áramtalanított, a konnektorból is ki kell húznia!
 • A garanciavállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására, és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot kizárólag oda ragassza, rögzítse (helyesebben a LED profilt), ahol annak eltávolítása során keletkező látványt elfogadja, vagy elfogadja hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során, csavar, szög és ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.
 • Nem garantált (azaz a garancia ebből az okból nem érvényesíthető), ha a LED szalag öntapadó hátsó felülete nem mindenkor megőrzi a ragasztó képességét. Bizonyos hőmérsékleti, hőelvezetési és tapadási felület együttese nem minden esetben biztosít megfelelő ragadást. Ha a LED szalag nem ragad eléggé, vagy elválik a felületről, az nem garanciális hiba. Ekkor a kivitelező feladata a ragasztást megerősíteni.
 • Ennek lehetséges módjai: kétoldalas ragasztószalag alkalmazása (tükör ragasztó szalag, vagy montázs szalag), vagy szilikonos ragasztó használata, vagy kisebb szakaszon akár pillanatragasztó is megoldást nyújthat a szalag hátoldala és a célfelület között használva.
 • Jellemző leválási hiba, hogy a betápláló vezeték a csekély súlya ellenére folyamatosan húzza a LED szalagot, és az idő során a bekötő vezetéktől indulva egyre hosszabb szakasz válik le. Ennek megelőzését a kivitelező köteles biztosítani.
A szalagról bővebb információkhoz juthat, ha elolvassa az RGBW LED szalag összehasonlító tesztet is.

Kínai gyártmány.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^