LEDmaster 300 LED (3528SMD) beltéri 12V LED szalag 5m, UV-lila (KIVITELEZŐKNEK)

6170,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 2 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 24 Watt névleges fogyasztású, LEDmaster márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1440lumen
 • Hatásfoka: 60 lumen/Watt
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 8x2,2mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: lila
 • Ez a LED lámpa 300 darab 3528 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 2022
 • Garancia: 3 év, 12 Volt egyenáramú tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: 300led-szalag-bel-uvlila

A fenti ár egy 5 méteres tekercsre vonatkozik.
Ez egy 395-400nm hullámhosszúságú fénytartományban világító LED szalag. Ez a látható fénytartományunk ultra ibolya melletti széle. Ebben a fénytartományban a normál LED-lámpák nem világítanak. Ez igen. Ezt a fénytartományt, - ami ennél nagyobb dózisban a napból érkezik - ezt a szürke-hályog, vagy makuladegeneráció egyik okozójaként tartanak számon. Emiatt óvakodjon ennek a LED szalagnak a tartós és nagy mennyiségű használatától. Dekorációs célra alkalmas, általában szórakozóhelyeken használatos. A kedveltségének oka a lumineszcens hatása, azaz különböző színű és anyagú felületek a fény hatására látható fényt bocsájthatnak ki. Vigyázz! Csalódásra alkalmas termék, csak annak való aki tudja mit vesz. A lila szín kevésbé látható az emberi szemnek is, valamit ez egy tényleg elég gyenge fényű termék. Ha kissé erősebb fényre vágysz és nem feltétlen az UV hatás a cél, akkor vegyél inkább pinket, vagy RGB szalagból keverd ki a neked tetsző lilát.Amíg egy pink LED szalag egy UV fényű LED által gerjesztett speciális foszforkeverék által állítja elő az erősebb pink fényt, ez eleve UV-lila fényt kibocsájtó LED, gerjesztett foszforréteg nélkül. Így gyengébb a fénye és a fogyasztása is kisebb. Gondolt át mielőtt megveszed.
A 12Voltos LED szalag 3 LED-enként vágható, darabolható, a szalagon jelölt helyeken. A vágási jelöléseknél a fehérre festett réz szalagon szabadon lévő pontokra vezetéket tudunk forrasztani, vagy a LED szalagokhoz speciális toldó, bekötő elemekkel forrasztás nélküli illesztést tudunk kialakítani. Az ilyen elemek kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy egyszínű 8mm széles LED szalaghoz való elemet válasszunk.
A toldó elem kiválasztása során az is fontos tudni való, hogy igaz ugyan, hogy a LED szalag csak 8mm széles, de ennek ellenére, ha LED profilba kívánja elhelyezni a LED szalagot, akkor nem tud a LED profilon belül toldó elemet használni, mert a LED profilokban általában 10mm széles hely van, azaz a LED szalag belefér, de a toldó elem (mivel szélesebb mint 10mm) már nem, így a LED profilon belül forrasztani kell.

.

Ennek az 5 méteres tekercsnek névelegesen 24Watt a fogyasztása, azaz méterenként 4,8 Wattos. Ténylegesen egy 5 méteres tekercs egy végről megtáplálva 12 Watt fogyasztású.
Egy 5 méteres tekercs esetében is célszerű, mindkét végről tápbekötést készíteni, az egyenletes és erősebb fény érdekében.

.

A LED szalag működtetéséhez szükséges még tápegységet vásárolnia (12Volt egyenáramot biztosító tápegységet), egy kapcsolót vagy a fényerőszabályzó dimmert. A szép megjelenéshez és a jobb hővezetéshez célszerű lehet még LED profilt is vásárolnia, valamit a bekötésekhez, illesztésekhez, toldó elemek is szükségesek lehetnek.
Ha eldöntötte, milyen hosszú LED szalagot akar egyszerre működtetni. Számolja ki összesen az hány Watt fogyasztást eredményez. A kapott számnál erősebb értékű (W) DC 12Voltos LED meghajtót kell választania.
A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes, valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret. Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!
A 12 Voltnál erősebb feszültség, valamint a LED hőleadását akadályozó környezet, esetén a LED várható élettartama (adott esetben akár drasztikusan is) lerövidül! Emiatt 12Voltos akkumulátorról is csak feszültségszabályozón keresztül használjuk, hiszen egy feltöltött 12Voltos gépjármű akkumulátor 14Volt felett van.


FIGYELEM!
Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, vezérlő, szükség esetén jelerősítő, plusz vezeték szükséges, valamint a csatlakozásokat forrasztással célszerű a szalagon biztosítani. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!
Párkányba rejtett LED szalag elvi bekötési rajz, rossz és jó megoldások
.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^