LEDmaster 300 LED (3528SMD) beltéri 12V LED szalag 5m, UV-lila (KIVITELEZŐKNEK)

6170,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 2 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • Watt névleges fogyasztású, LEDmaster márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1440lumen
 • Hatásfoka: 80 lumen/Watt
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 8x2,2mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: lila
 • Ez a LED lámpa 300 darab 3528 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 2022
 • Garancia: 3 év, 12 Volt egyenáramú tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: 300led-szalag-bel-uvlila

A fenti ár egy 5 méteres tekercsre vonatkozik.
Ez egy 395-400nm hullámhosszúságú fénytartományban világító LED szalag. Ez a látható fénytartományunk ultra ibolya melletti széle. Ebben a fénytartományban a normál LED-lámpák nem világítanak. Ez igen. Ezt a fénytartományt, - ami ennél nagyobb dózisban a napból érkezik - ezt a szürke-hályog, vagy makuladegeneráció egyik okozójaként tartanak számon. Emiatt óvakodjon ennek a LED szalagnak a tartós és nagy mennyiségű használatától. Dekorációs célra alkalmas, általában szórakozóhelyeken használatos. A kedveltségének oka a lumineszcens hatása, azaz különböző színű és anyagú felületek a fény hatására látható fényt bocsájthatnak ki.
A 12Voltos LED szalag 3 LED-enként vágható, darabolható, a szalagon jelölt helyeken. A vágási jelöléseknél a fehérre festett réz szalagon szabadon lévő pontokra vezetéket tudunk forrasztani, vagy a LED szalagokhoz speciális toldó, bekötő elemekkel forrasztás nélküli illesztést tudunk kialakítani. Az ilyen elemek kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy egyszínű 8mm széles LED szalaghoz való elemet válasszunk.
A toldó elem kiválasztása során az is fontos tudni való, hogy igaz ugyan, hogy a LED szalag csak 8mm széles, de ennek ellenére, ha LED profilba kívánja elhelyezni a LED szalagot, akkor nem tud a LED profilon belül toldó elemet használni, mert a LED profilokban általában 10mm széles hely van, azaz a LED szalag belefér, de a toldó elem (mivel szélesebb mint 10mm) már nem, így a LED profilon belül forrasztani kell.

.

Természetesen a kivitelezés helyén rendelkezésre álló lehetőségek függvényében, itt is szem előtt kell tartani a jó hőleadás biztosítását, annak ellenére, hogy ez egy méterenként csak 4,8Watt fogyasztású LED szalag. Célszerű, vagy jó hővezető felületre ragasztani a LED-et, vagy alumínium LED profilba helyezve felhasználni. Hiszen minél alacsonyabb működési hőmérsékletet biztosítunk a LED-nek, annál hosszabb élettartamra számíthatunk.

.

A LED szalag működtetéséhez szükséges még tápegységet vásárolnia (12Volt egyenáramot biztosító tápegységet), egy kapcsolót vagy a fényerőszabályzó dimmert. A szép megjelenéshez és a jobb hővezetéshez célszerű lehet még LED profilt is vásárolnia, valamit a bekötésekhez, illesztésekhez, toldó elemek is szükségesek lehetnek.
Ha eldöntötte, milyen hosszú LED szalagot akar egyszerre működtetni. Számolja ki összesen az hány Watt fogyasztást eredményez. A kapott számnál erősebb értékű (W) DC 12Voltos LED meghajtót kell választania.
A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes, valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret. Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!
A 12 Voltnál erősebb feszültség, valamint a LED hőleadását akadályozó környezet, esetén a LED várható élettartama (adott esetben akár drasztikusan is) lerövidül! Emiatt 12Voltos akkumulátorról is csak feszültségszabályozón keresztül használjuk, hiszen egy feltöltött 12Voltos gépjármű akkumulátor 14Volt felett van.

Egy 5 méretes tekercs névleges fogyasztása 24 Watt. Tápegységgel mért tényleges fogyasztása 14 Watt egy végről bekötve. Emiatt mindenképp javasolt az egyenletes erős fény érdekében nem csak az 5 méteres tekercs mindkét végét bekötni, hanem 2.5 méternél elvágva oda is tápbekötést kialakítani.


FIGYELEM!
Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, vezérlő, szükség esetén jelerősítő, plusz vezeték szükséges, valamint a csatlakozásokat forrasztással célszerű a szalagon biztosítani. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!
Párkányba rejtett LED szalag elvi bekötési rajz, rossz és jó megoldások
.

Kínai gyártmány.

.
^
^