5m hosszú 25Wattos, 4 zónás FUT092 RF távirányítós, adapteres RGB-WW LED szalag (300db 5050 SMD LED)

24150,- Ft/szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 25 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 512lumen
 • Hatásfoka: 20 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 37 Wattos fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • 230/12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat: dugvilla
 • Méret: 10x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • 20000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: RGB-WW (rgb+~3000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • A saját vezérlőjén keresztül a távirányítójával fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: 5-ad-4f92-3030rgbww

A szett tartalma:

 • 5 méter méterenkénti felváltva 30 darab 5050 SMD típusú RGB és 30 darab 5050 SMD típusú melegfehér LED-et tartalmazó V-TAC LED szalag 5-tűs csatlakozóval,
 • egy darab Miboxer FUT038s 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás vezérlő FUT092 4 zónás távirányítóval,
 • egy darab 30 Wattos DC12 Voltos adapter,
 • csatlakozó és rögzítő elemek a stabil működtetéshez.

Ez a LED szalag szett a webáruház kínálatából összeválogatott csomag, annak érdekében, ha valaki utólagosan akar egy RGB-WW (azaz változtatható színű + melegfehér) LED szalag hangulatvilágítást kialakítani, akkor annak ne kelljen a kiegészítők után kutakodnia. Ez a szett válogatás olyan, hogy az alkatrészeket csak össze kell dugni, a LED szalagot fel kell ragasztani, a tápbekötés helyét rögzíteni, a tápegységet be kell dugni a konnektorba és máris kapcsolható, szabályozható a LED szalag.

.
.

Ez az RGB-W LED szalag, méterenként 30db RGB és 30db melegfehér 5050SMD típusú LED-et tartalmaz. Tehát ez esetben a fehér fényt egy önálló chip állítja elő. Léteznek olyan RGBW LED szalagok is amelyeknél mind a 4 alapszín egy chipben található. Ez a chip drágább, így az ezzel a chippel szerelt szalagok is. Emellett az ilyen drágább chippel szerelt szalagok vastagabb áramköri szalaggal, nagyobb teljesítményre vannak méretezve. Tehét ez a típus az olcsóbb és kisebb fényáramú. 10mm széles egyrétegű áramköri szalagra kerültek a LED-ek. Minden RGBW a szívárvány bármely színével képes világítani és a chip színhőmérsékletének megfelelő fehér fénnyel is. Az, hogy a fehér fény mellett felkapcsolható-e a színes világítás, azaz a színes világítás szaturálható-e (deríthető-e) a fehér rákeverésével, vagy az RGB mindhárom színes felkapcsolható-e és emellett még a fehér chip is, az nem a LED szalagítől, hanem a vezérlőtől, vagy avezérlőhöz párosított távirányító típusától függ. Az egy végről történő betáplálás miatt a mérhető fogyasztás elmarad a névleges értéktől, mint ahogy a fényáram is. Ez a LED szalag falra, vagy bútorlapra ragasztva sem forrósodik túl, de minden LED szalagra igaz, hogy jó hővezető felületre, üvegre, fémre ragasztva, vagy alumínium LED profilba telepítve, a jobb hőleadása miatt hosszabb élettartamra számíthatunk.
Nem vízálló, beltéri típus, csak páramentes belső térben használható, szobahőmérsékletnél nem magasabb hőmérsékletű helyiségben, sugárzó hőnek nem kitett helyen.

Általános információ! Ez a szett egy utólagos és egyszerű kivitelezési megoldást biztosít. Minden LED szalagra jellemző, hogy típusonként ugyan eltérő mértékben, de a szalagokon feszültségesés történik. Ez a vékonyabb keskenyebb és egyrétegű szalagokon erősebb, a szélesebb, vastagabb, kértétegű szalagokon mérsékeltebb. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bekötési ponttól minél távolabb lévő LED a szalagon egyre gyengébben világít. (Ez kevert színek esetén azt is jelentheti, hogy a kikevert szín tónusa a LED szalag vége felé egy kissé eltérhet az elején lévő színektől.) Kisebb teljesítményű LED szalagok esetében kevésbé észrevehető, sőt azoknál többnyire 1-3 méter hosszúaknál inkább csak műszerrel mérhető ki, szabad szemmel nem látszik, míg egy 5-10 méteres esetében már feltűnhet. Ez utóbbi, gyakran csak akkor látható, ha egy hosszabb LED szalag esetében a szalag végét visszahajlítjuk az első LED-hez, akkor látjuk a különbséget. Egy egyenes vonal mentén felragasztott LED szalagnál ez a fényerő különbség általában nem feltűnő. Ugyanakkor, annak érdekében, hogy elérjük egy LED szalagnak az elméleti maximális fényerejét, azt több ponton megszakítva a szalag-szakaszok mindkét végéről betáplálást kell kialakítani. Ehhez egy igényes, meg tervezett kivitelezői munka szükséges. Ez a LED szalag szett nem ilyen! Ez a szett egy egyszerű egy végről történő betáplálást biztosít, mely természetesen tovább darabolható és több betáplálási pont alakítható ki, de ehhez további hozzáértés és plusz vezetékezés, erősebb tápegység és adott esetben forrasztás is szükséges. Az RGBW LED-ek alkalmasak arra, hogy csak fehér fénnyek világítsunk, azonban amíg egy színes világításhoz (egy romantikus félhomályhoz) kisebb a fényáram igény, míg a fehéret, a napi tevékenységhez, olvasáshoz használjuk, nagységrendekkel erősebb fehér fényre van szükségünk, mint színes fényre. Ez azt jelenti, hogy egy RGBW szalaggal nem tudjuk teljes egészében megoldani a fehér fény igényünket egy szobában, vagy ha megoldjuk feleslegesen erős színes fényt kell telepítenünk. Tehát egy RGBW LED szalag mellett egy helyiségben mindeképp kell külön fehér fővilágítást is alkamaznunk, vagy ha mindeképp csak LED szalagot kívánunk alkalmazni, akkor egy RGB LED szalagot telepítsünk és mellé egy erős fehér LED szalagot ragasszunk. Így szabadon tudunk kombinálni a színes és a fehér fény tervezett erősségeik között, úgy hoyg továbbra is az egységes RGBW vezérlési rendszert használjuk.

.

Miboxer FUT038s 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás vezérlő FUT092 4 zónás távirányítóval

Színcsatornánként 6 Amperrel terhelhető, de összesen csak 12 Amperrel. Azaz 12 Voltos RGB LED szalagból agy csak 144 Watt, míg 24 Voltos RGBW LED szalagból 288 Watt összes fogyasztást köthetünk rá erre az RGB vezérlőre. A távirányítóból 3 zóna szabadon marad.
Az alábbi ábrán láthatóak a távirányító képességei mivel ez távirányító ez egyszínű azaz a dimmer, a kétszínű, azaz a színhőmérséklet szabályzós, az RGB, az RGBW, és az RGBCCT típusú vezérlőket is tudja kezelni, így érhető, hogy a távirányító gombjaival elérhető funkciók közül, csak azok műkődnek, amelyre a hozzá párosított vezérlő lehetőséget biztosít. A FUT092 távirányító kezeléséről részletes információt itt (https://ledrex.hu/mi-fut092/) olvashat. A FUT038s vezérlő részletes információi pedig itt (https://ledrex.hu/fut038s/) tekinthető meg, itt nézheti ki azt is, hogy a vezérlőhöz milyen további távirányító típusok vásárolhatóak meg külön.
A 4 zónás távirányító lényege, hogy lehetséges több fényforrással (pontosabban a fényforrásokban lévő vezérlővel - LED szalagnál külső vezérlővel) összeilleszteni. Valamint arra is lehetőségünk van, hogy több fényforrást maximum 4 csoportba osszunk, így egyetlen ilyen kézi távirányítóval külön tudjuk szabályozni, hogy melyik csoport legyen felkapcsolva, lekapcsolva, melyik milyen fényerővel és színnel világítson. Ennek többnyire ott van jelentősége, ha egyébként is külön kapcsolnánk fel a lakásunkban bizonyos helyeken a fényeket. Ugyanakkor lehetőség van mindent egyszerre felkapcsolni és lekapcsolni, de a közös felkapcsoláskor úgy fognak világítani, ahogyan amelyik zónát lekapcsoláskor hagytuk.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, avagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O felitatú páros gombot 3-szor az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vezérlője vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé (akár fix fali, akár kézi), azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk 5-ször ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolat a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

Használata az alábbi ábra szerint lehetséges. Minden érintésre hangjelzést ad, és jelzőfénnyel is reagál a sikeres érintésre.

A gombok az alábbi ábra szerinti funkciókon kívül mást is tudnak még:

 • Az ON gomb 3 funkcióval is rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása bekapcsol, olyan fényerőre amilyen fényerővel világítottak kikapcsolás előtt.
  • Ha az ON gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás 100%-os fehér fényerőre áll.
  • Ha erről a távirányítóról nem egyesével akarunk leválasztani vezérlőket, hanem egyszerre többet, akár az összeset, minden zónából, akkor amikor az összes vezérlőt áramtalanítottuk, majd áram alá helyezzük, akkor 3 másodpercen belül nyomjuk meg az ON gombot 5-ször, és akkor a leváló LED-ek 9-szer felvillannak. Utána ezek a LED-ek pontosabban a LED-ekhez tartozó vezérlők, már nem reagálnak erre a távirányítóra. Ez akkor hasznos amikor a teljes világítási rendszerünket áttervezzük, vagy máshol akarjuk a jövőben a távirányítót használni.
 • Az OFF gomb 2 funkcióval rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása kikapcsol.
  • Ha az OFF gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás éjszakai irányfényre vált.
 • A fényerő szabályzó sáv 0-100%-os tartományban képes a fényerőt szabályozni.
 • A 4 zóna I jelű gombjai 4 funkcióval rendelkeznek:
  • Új vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 3-szor megnyomott gombra 3-szor felvillan az új vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónához illesztés sikeresen megtörtént.
  • Régi vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 5-ször megnyomott gombra 9-szor felvillan a leválasztásra kerülő vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónából leválasztás sikeresen megtörtént, után ezek a fényforrások nem reagálnak erre a távirányítóra, amíg újra nem illesztjük.
  • Egyébként egy érintésre felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai, és olyan fényerővel világítanak ahogyan azok a kikapcsolás előtti állapotban voltak.
  • Ha nyomva tarjuk nem csak felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai hanem 100%-os fényerőre állnak, ha korábban gyengébbre voltak állítva.
 • A zóna O jelű gombjai 2 funkcióval rendelkeznek:
  • Egy érintésre lekapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai.
  • Ha nyomva tarjuk, akkor a zónához illesztett vezérlők fényforrásai éjszakai gyenge fényerőre állnak, azaz irányfényként, tájékozódási fényként szolgálnak.
 • A SPEED gombokkal tudjuk a különféle villogási módok sebességét változtatni, miután a MODE gomb nyomkodásval kiválasztottuk a nekünk tetsző színátmenetet.
 • A színtelítettség állító sáv segítségével, a mennyiben fix színes fénnyel világítunk akkor a csúszkával fehér fényt tudunk keverni a színes fényhez.
 • A színhőmérséklet állító sáv segítségével, ha fix fehér fénnyel világítunk akkor a színhőmérsékletet tudjuk állítani. Az állítható színhőmérséklet tartomány természetesen attól függ, hogy milyen két eltérő színhőmérsékletű fehér LED szalagot kötöttünk egy RGBCCT vezérlő két külön fehér kimenetére.
 • Ha ezzel az RGBCCT távirányítóval nem csak RGBCCT vezélőket akarunk kezelni, hanem más típusú vezérlőket is sikeresen illesztettünk a távirányítóhoz, akkor azok egyszerre kezelése nem feltétlen egyforma világítást fog eredményezni. Például színhőmérséklet szabályozást csak CCT és RGBCCT vezérlőktől várhatunk el és akkor is csak akkor egyformán, ha mindkét vezélrőre egyforma de eltérő színhőmérsékletű LED szalagot kötünk, vagy ne várjunk azonos effekteket a MODE gomb nyomogatásával, ha eleve nem lehetséges egyes színek hiánya miatt egyes vezérlőknél. Színtelítettséget sem tudunk állítani RGB szalag vezérlőnél, ahhoz RGBW, vagy RGBCCT vezérlő szükséges.
  A foglalatos LED fényforrások közül viszont csakis az RGBCCT típusokat kezeli.

A négy zóna azt jeleti, hogy olyan, mintha 4 kapcsolónk lenne a falon, azaz 4 különböző lámpacsoportot tudunk kapcsolni és különféleképpen fényerőszabályozni, színt keverni. Ez nem csak azt jelenti hogy 4 vezérlőt tudunk a 4 zónához rendelni, hiszen egy zónához több vezérlőt is rendelhetünk.
Ezt az RGBCCT távirányítót nem csak akkor célszerű választani, ha RGBCCT vezérlőjű fényforrást kívánunk szabályozni.
Válassza, akkor is ha nem, vagy nem csak RGBCCT vezérlőjű fényforrást, hanem valamilyen más, de többféle 2.4G rendszerű, de 4-zónás vezérlőt akarunk használni és egy távirányítóról akarjuk elérni.

.
A szett tápellátását egy 30 Wattos DC12 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység) biztosítja.
12 Volt egyenáramot igénylő LED-szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz, azok vezérlőihez való, kizárólag háztartási célra!
.

Telepítési utasítás!

 • Tekerje le a LED szalagot!
 • A LED szalag 5 tüskés csatlakozó dugóját dugja össze a vezérlő 5 tüskés aljzatával.
 • Ha nagyobb távolságra akarja elhelyezni a szalagot a vezérlőtől, akkor vegyen hozzá RGBW hosszabbító vezetéket.
 • A vezérlőbe dugja be az adapter 12Voltos DC csatlakozóját.
 • Itt is, ha a konnektor és a vezérlő között a távolság nagyobb mint az adapteren lévő vezetékhossz, akkor vásároljon hozzá külön DC hosszabbító vezetéket.
 • A távirányítóba tegyen elemet, vagy típustól függően, ha már benne van az elem ellenőrizze, hogy a kis megszakító fólia, el lett-e távolítva.
 • Dugja be a konnektorba az adaptert. A távirányítóval kapcsolja fel a világítást. Ha nem reagál akkor a fentebb leírtak alapján végezze el a párosítást. Próbálja ki a különféle színeket.
 • Ha a fényélmény, vagy a távirányító biztosította világítási módok, vagy bármi egyéb nem felel meg, éljen az elállás jogával és most küldje vissza a terméket.
 • Ha a felrögzítés mellett dönt, azaz a hátoldali ragasztó szalag védelemet eltávolítja, vagy rövidebbre vágja, módosítja a LED szalagot, akkor már nem tud az elállási jogával élni.
 • Ha ezt átgondolta, a további lépés, hogy a tervezett helyre rögzítse fel az RGBW vezérlőt.
  Mivel ez egy infravörös jelet érzékelő vezérlő, a vezérlő érzékelő diódáját (rövid kábelen a fekete félgömb) olyan helyen kell elhelyeznie, hogy rá tudjon célozni a távirányítóval.
 • Ragassza fel az RGBW szalagot úgy, hogy a hátoldali védő papírt eltávolítja.
 • A túllógó RGBW LED szalagot vágja le! Fontos, hogy a LED szalagot darabolni a jelölt helyeken lehet 6 LED-enként. Ha nem jó helyen vágja el, akkor 1-5 LED nem fog világítani a szalag végén.
 • A LED szalag felragasztható száraz, pormentes festett falra is, vagy bútorlapra, üvegre, plexire, fémfelületre, vagy legalább a LED szalag szélességének megfelelő hasznos belső szélességű LED profilba.
 • Nem használható párás és sugárzó hőmérsékletnek kitett helyen! Emellett csak maximum normál szobahőmérsékletű helységekbe telepíthető! A magasabb hőmérséklet lerövidíti a LED várható élettartamát, a pára pedig korróziót okozva eredményez meghibásodást. A LED ideális helye nem a bútorlap és nem a szobafal, hanem jó hővezető felület, mint a fém, vagy az üveg. A fém, mint jó hővezető miatt kapható külön beszerezhető alumínium LED profil is, mely a jó hővezetése miatt nem csak LED várható élettartam növelő, hanem szép megjelenést is biztosít a LED szalagoknak. Ennek ellenére a vásárolt LED szalag hőtermelése olyan, hogy normál szoba hőmérsékleten is falra vagy bútorfelületre is ragaszta még kellően biztosított a hőelvezetése.
 • Egyetlen dolog nem garantált, az hogy a LED szalag öntapadó hátsó felülete mindenkor megőrzi a ragasztóképességét. Tehát bizonyos hőmérsékleti, hőelvezetési és a fal, vagy bútor biztosította tapadási felület együttese nem minden esetben biztosít megfelelő tapadást. Ha a LED szalag nem tapad, vagy elválik a felületről, az nem garanciális hiba. Ekkor a kivitelező feladata a ragasztást megerősíteni.
 • Ennek lehetséges módjai: kétoldalas ragasztó szalag alkalmazása (kapható a webáruházban), vagy szilikonos ragasztó használata, vagy kisebb szakaszon akár pillanatragasztó is megoldást nyújthat a szalag hátoldala és a célfelület között használva.
 • Jellemző leválási hiba, hogy a betápláló vezeték a csekély súlya ellenére folyamatosan húzza a LED szalagot, és az idő során a bekötő vezetéktől indulva egyre hosszabb szakasz válik le.
 • Ennek megakadályozására található a szettben rögzítő fül, hogy a bekötő vezeték súlyát a rögzítő fül vegye át.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a tápegység, a vezérlő, vagy a LED szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • A távirányítóban az elem lemerülése nem garanciális hiba, annak cserélése a vásárló feladata.
  • Tehát, ha egyetlen LED tönkre is megy, akkor a LED szalagból a hibás LED körül vágjon ki egy egységet. Az egység alatt 6 LED értendő. Azaz a LED szalag 6 ledenként a jelölt helyeken elvágható, így csere esetén is csakis ilyen helyen vághatja ki a hibás szakaszt. A kivágott hibás szakaszt szedje le a felragasztott felületről és küldje vissza cserére, ha a garancia él. Egyébként, ha az eredeti telepítéskor a szalag végéről vágott le LED-eket akkor ezt most fel tudja használni. A webáruház a garancia érvényessége alatt cseréli a hibás LED szalag szakaszt, mint ahogyan a meghibásodott tápegységet, vagy a vezérlőt is.
  • A LED szakaszt ragassza fel a régi helyére forrasztással , vagy külön megvásárolható a szalag szélességétől függően 12mm széles toldó elem párral, vagy 10mm széles toldó elem párral biztosítsa újra az áramellátást.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A távirányítóval kikapcsolt világítás még nem áramtalanított, a konnektorból is ki kell húznia.
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során, csavar, szög és ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.
.

Gyakori kérdések

A lentebb olvasható és hasonló kérdésekre kaphat választ egy külön oldalon, itt: https://ledrex.hu/rgbw-led-szalag-szettekkel-kapcsolatos-gyakori-kerdesek/.
 • Ha megveszek egy ilyen, szettet és később meggondolom magam és vennék hozzá még pár méter LED szalagot, akkor ráköthetem azt is?
 • Három polcom van egymás felett. Mind a három polc aljára akarok ragasztani LED szalagot. Akkor 3 rövidebb szettet kell vennem, vagy vehetek egy hosszút és feldarabolhatom? De akkor mit kell még hozzá vennem?
 • Ezek a szettek csak az egyik végükről vannak bekötve. Mit kell még venni ehhez a szetthez, hogy a másik végéről is be legyen kötve?
 • Mit kell venni, ha ketté akarom vágni és mind a két darabnak mindkét végén akarok bekötést biztosítani?
 • Nagyobb távolságra, akarom elvezetni a LED szalag tápellátását, és több nagyobb teljesítményű szakaszt is akarok működtetni, milyen keresztmetszetű vezetéket ajánlott használni?
 • Ugyanannál a típusú és ugyan olyan hosszúságú RGBW LED szalagnál az egyik vezérlős változatnál alacsonyabb fogyasztási érték szerepel, míg egy másik vezérlős változatnál magasabb. Hogy lehet, ha egyszer pontosan ugyanarról a LED szalagról van szó?
 • A webáruházban az utólagos LED szalag kialakítást említik. Mitől utólagos? Milyen a nem utólagos?

A termék műszaki adatai között szereplő névleges fogyasztás, az a gyártó által a LED szalagra megadott névleges fogyasztási értéke. Névleges fogyasztás alatt az értendő, hogy a LED szalag mekkora teljesítményre képes, de csak képes és nem feltétlenül ténylegesen elért, mert az a kivitelezés módjától függ.
Minél hosszabb egy LED szalag – több pontos betáplálás nélkül - , és minél kisebb a keresztmetszete, és minél nagyobb teljesítményű és több LED található rajta, minél kisebb értékű ellenállásokkal, annál erősebb a LED szalagon a feszültségesés. A hosszabb LED szalagok feszültségesésének kivédésére több ponton, azaz rövidebb szakaszokon mindkét irányból tápbekötést kell végezni. Ez azonban bonyolultabbá teszi a kivitelezést. Ez a szett viszont csak egy egyszerű, az egyik végen bekötőtt LED szalag szett, így a LED szalag teljes világítási képessége nincs teljesen kihasználva. Típustól és hossztól függően, a szettben kapható LED szalagok valamelyikének a fogyasztása lehet, hogy semmilyen mértékben nem marad el a névlegestől, de a hosszabbaké akár 10-60%-kal is elmaradhatnak. Ez úgy vehető észre, hogy még felragasztás előtt a bekapcsolt szalag végét visszahajlítjuk az első LED-hez. Az első LED és az utolsó LED közötti minél nagyobb "fényerő különbség" a szalagon annál erőteljesebb feszültségesésre utal. Amennyiben ez zavaró, külön megvásárolható további bekötőelemekkel kiküszöbölhető.
A LED szalagon kívül az adaptereknek is van pár Watt fogyasztásuk, mint ahogyan a vezérlőknek, dimmereknek is. Ezek nem számottevő értékek, és a gyártók nem is teszik közzé. Mindezek miatt az energiacímke csak a LED szalag energiacímkéje, a gyártó által megadott névleges fogyasztási értékkel.


A szett minden eleme kínai gyártmány.


A fent ismertetett 5m hosszú 25Wattos, 4 zónás FUT092 RF távirányítós, adapteres RGB-WW LED szalag (300db 5050 SMD LED) termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Miboxer FUT038s RGBW vezérlős, 4-zónás FUT092 RF távirányítós, adapteres RGB-CW LED szalag szett

Ennek a konkrét szett rövidebb és hidegfehér változatának a bemutatása látható a videóban.

.

Az enegiacímke az összeállított szett LED szalagjának az energiacímkéje, melyen a feltüntetett fogyasztás 1 méter LED szalagra vonatkozik.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^