5m hosszú 41Wattos, RF 4 zónás FUT007 távirányítós, vezérlős, adapteres piros LED szalag (300db 5050 SMD LED)

17550,- Ft/szett
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 41 Watt névleges fogyasztású, Optonica márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 511lumen
 • Hatásfoka: 12 lumen/Watt
 • 230/12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat: dugvilla
 • Méret: 10x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • 20000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: piros
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • A saját vezérlőjén keresztül a távirányítójával fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: 5-ad-df07-5050p

A szett tartalma:

 • 5 méter méterenkénti 60 darab 5050 SMD típusú piros LED-et tartalmazó Optonica LED szalag DC-Jane csatlakozóval,
 • egy darab Miboxer 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás 4 zónás FUT007 típusú távirányítós vezérlő,
 • egy darab 42 Wattos DC12 Voltos adapter,
 • csatlakozó és rögzítő elemek a stabil működtetéshez.

Ez a LED szalag szett a webáruház kínálatából összeválogatott csomag, annak érdekében, ha valaki utólagosan akar egy piros LED szalag hangulatvilágítást kialakítani, akkor annak ne kelljen a kiegészítők után kutakodnia. Ez a szett válogatás olyan, hogy az alkatrészeket csak össze kell dugni a LED szalagot fel kell ragasztani, a tápbekötés helyét rögzíteni, a tápegységet be kell dugni a konnektorba és máris felkapcsolható a LED szalag.

.
.

Ez a LED szalag 5050SMD tokozású LED-et tartalmaz. A nagyobb és erősebb fényáramú LED-ektől erősebb fényt várhatunk el, mint a webáruházban szereplő alap típustól. 10mm széles egyrétegű, vékony áramköri szalagra kerültek a LED-ek. Csak dekorációs célt várjunk el a terméktől, megfontoltan telepítve elérhetjük, hogy valamely felületet színessel világítsunk meg általa, és nem csak azt, hogy lászódjon, hogy színesen világít. Komolyabb színes megvilágítás kialakításához célszerűbb szakember átal terveztetett és kiviteletett több betáplálási ponttal kialakított szebb és egyenletesebb rendszert létrehozni fix bekötésű tápegységgel, mint egy ilyen utólagos megoldásnak tekinthető szettet felragasztani. Természetesen az egy végről történő betáplálás miatt a mérhető fogyasztás is elmarad a névleges értéktől 3 méter felett. Ez a LED szalag falra, vagy bútorlapra ragasztva sem forrósodik túl. Természetesen azért erre a LED szalagra is igaz, hogy jó hővezető felületre, üvegre, fémre ragasztva, vagy alumínium LED profilba telepítve, a jobb hőleadása miatt hosszabb élettartamra számíthatunk.
Nem vízálló, beltéri típus, csak páramentes belső térben használható, szobahőmérsékletnél nem magasabb hőmérsékletű helyiségben, sugárzó hőnek nem kitett helyen.

Általános információ! Ez a szett egy utólagos és egyszerű kivitelezési megoldást biztosít. Minden LED szalagra jellemző, hogy típusonként ugyan eltérő mértékben, de a szalagokon feszültségesés történik. A vékonyabb keskenyebb és egyrétegű szalagokon erősebb, a szélesebb, vastagabb, kértétegű szalagokon mérsékeltebb. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bekötési ponttól minél távolabb lévő LED a szalagon egyre gyengébben világít. Kisebb teljesítményű LED szalagok esetében kevésbé észrevehető, sőt azoknál többnyire 1-3 méter hosszúaknál inkább csak műszerrel mérhető ki, szabad szemmel nem látszik, míg egy 5-10 méteres esetében már feltűnhet. Ez utóbbi, gyakran csak akkor látható, ha egy hosszabb LED szalag esetében a szalag végét visszahajlítjuk az első LED-hez, akkor látjuk a különbséget. Egy egyenes vonal mentén felragasztott LED szalagnál ez a fényerő különbség általában nem feltűnő. Ugyanakkor, annak érdekében, hogy elérjük egy LED szalagnak az elméleti maximális fényerejét, azt több ponton megszakítva a szalag-szakaszok mindkét végéről betáplálást kell kialakítani. Ehhez egy igényes, meg tervezett kivitelezői munka szükséges. Ez a LED szalag szett nem ilyen! Ez a szett egy egyszerű egy végről történő betáplálást biztosít, mely természetesen tovább darabolható és több betáplálási pont alakítható ki, de ehhez további hozzáértés és plusz vezetékezés, erősebb tápegység és adott esetben forrasztás is szükséges.

.

Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos dimmer (10 Amper) 4 zónás MC-CCT rádiófrekvenciás távirányítóval

Ez a Mi-Light egy színcsatornás 2.4G rendszerű vezérlője rádiófrekvenciás távirányítóval, alkalmas egyszínű LED szalag vagy valamely más törpefeszültségű egyenáramú, fényerőszabályozható LED fényforrás kezelésére.
Fontos kiemelni, hogy a vezérlő kimenet alapján úgy tűnik, hogy Dimm-Tone funkcióval is rendelkezik, de NEM! Két külön kimenettel rendelkezik, azaz maximum 2x5 Amper, vagy 1x6A áremerősségű LED szalagot köthetünk rá. A két kimenet csakis egyszerre kezelhető, de ezzel a szett vásárlóinak nem kell foglalkozni. A hozzávaló távirányító tudja a színhőmérsékletet szabályozni, de maga a vezérlő az a színhőmérséglet szabályzásra történő átkapcsolás jelét nem veszi, nem értelmezi, mert ez a vezérlő csak egyetlen színcsatornát kezel.
Ez a vezérlő hiába nem tudja a színhőmérséklet szabályzó funkciót, a hozzá való távirányító igen. Mivel a távirányító 4-zónás, így 3 másik szabad zóna marad. Tehát lehetőségünk van ehhez a szetthez további vezérlőket, vagy távirányítós LED fényforrásokat rendelni, amelyek kompatibilisek a 4-zónás Mi-Light biztosította kommunikációval. Azaz olyan további vezérlőket, vagy ledeket is tud teljesértékűen kezelni, amelyek színhőmérséklet szabályozást is biztosítanak.
Külön kép szemlélteti a távirányító funkcióit ehhez a vezérlőhöz.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, vagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O felitatú páros gombot - az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket (A webáruház a termék elküldése előtt teszteli a szettet, így balról az első zónára létrehozza a kapcsolatot.) Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, vagy folyamatosan nyomogatjuk, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

Áramszünet esetén, távirányítóval akár felkapcsolt akár lekapcsolt állapotban volt a világításunk, az áram visszatértével mindig világítani fog. Ez azért van, mert ez egy olyan vezérlő rendszer, hogy egy hagyományos fali kapcsoló meghagyása mellett is használható legyen a távirányító. Tehát amilyen fényerőt beállítottunk a távirányatóval, azt egy fali kapcsolóval mindig fel, vagy le tudjuk kapcsolni. Ehhez a fali kapcsolónak a komplett szett előtt kell elhelyezkednie, azaz az adapter előtt a 230 Voltot kapcsoljuk a fali kapcsolóval.

.
A szett tápellátását egy 42 Wattos DC12 Voltos adapter - (P1M DC-Jack csatlakozós tápegység) biztosítja.
12 Volt egyenáramot igénylő LED-szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz, azok vezérlőihez való, kizárólag háztartási célra!
.

Telepítési utasítás!

 • Kizárólag szakember telepítheti!
 • Tekerje le a LED szalagot!
 • A LED szalag DC-Jane csatlakozó aljzatát dugja össze a vezérlő DC-Jack dugójával és a vezérlő DC-Jane aljzatát dugja össze az adapter DC-Jack dugójával.
 • Ha nagyobb távolságra akarja elhelyezni a szalagot a konnektortól, avagy az adaptertől, akkor vegyen hozzá törpefeszültségű hosszabbító vezetéket. Itt talál: "Törpefeszültségű tápellátáshoz használható vezetékek, csatlakozók".
 • Dugja be a konnektorba az adaptert, és így világítani fog a LED szalag.
 • A felragasztás helyére fogja oda a LED szalagot és nézze meg, hogy a szalag által biztosított fényélmény megfelel-e az elképzeléseinek.
 • Ha a fényélmény, vagy bármi egyéb nem felel meg, éljen az elállás jogával és most küldje vissza a terméket.
 • Ha a felrögzítés mellett dönt, azaz a hátoldali ragasztó szalag védelmet eltávolítja, vagy rövidebbre vágja, módosítja a LED szalagot, akkor már nem tud az elállási jogával élni.
 • Ragassza fel a LED szalagot, úgy hogy a hátoldali védő papírt eltávolítja.
 • A túllógó LED szalagot vágja le! Fontos, hogy a LED szalagot darabolni a jelölt helyeken lehet 12 Voltos esetén 3, 24 Voltosnál 6 LED-enként. Ha nem jó helyen vágja el, akkor 1-2 LED nem fog világítani a szalag végén.
 • A LED szalag felragasztható száraz, pormentes festett falra is, vagy bútorlapra, üvegre, plexire, fémfelületre, legalább a szalag szélességének megfelelő belső szélességű LED profilba.
 • Nem használható párás és sugárzó hőmérsékletnek kitett helyen! Emellett csak maximum normál szoba-hőmérsékletű helységekbe telepíthető! A magasabb hőmérséklet lerövidíti a LED várható élettartamát, a pára pedig korróziót okozva eredményez meghibásodást. A LED ideális helye nem a bútorlap és nem a szobafal, hanem jó hővezető felület, mint a fém, vagy az üveg. A fém, mint jó hővezető miatt kapható külön beszerezhető alumínium LED profil is, mely a jó hővezetése miatt nem csak LED várható élettartam növelő, hanem szép megjelenést is biztosít a LED szalagoknak. Ennek ellenére a vásárolt LED szalag hőtermelése olyan, hogy normál szoba hőmérsékleten is falra vagy bútorfelületre is ragasztva kellően biztosított a hőelvezetése.
 • Egyetlen dolog nem garantált, az hogy a LED szalag öntapadó hátsó felülete mindenkor megőrzi a ragasztó képességét. Tehát bizonyos hőmérsékleti, hőelvezetési és a fal vagy bútor biztosította tapadási felület együttese nem minden esetben biztosít megfelelő tapadást. Ha a LED szalag nem tapad, vagy elválik a felületről, az nem garanciális hiba. Ekkor a kivitelező feladata a ragasztást megerősíteni.
 • Ennek lehetséges módjai: kétoldalas ragasztó szalag alkalmazása (tükör ragasztó szalag, vagy montázs szalag), vagy szilikonos ragasztó használata, vagy kisebb szakaszon akár pillanatragasztó is megoldást nyújthat a szalag hátoldala és a célfelület között használva.
 • Jellemző leválási hiba, hogy a betápláló vezeték a csekély súlya ellenére folyamatosan húzza a LED szalagot, és az idő során a bekötő vezetéktől indulva egyre hosszabb szakasz válik le.
 • Ennek megakadályozására található a szettben rögzítő fül, hogy a bekötő vezeték súlyát a rögzítő fül vegye át.
  • Garanciális meghibásodás lehet, ha a tápegység, vagy a LED szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
  • Tehát, ha egyetlen LED tönkre is megy, akkor a LED szalagból a hibás LED körül vágjon ki egy egységet. Azaz a LED szalag 3, vagy 6 ledenként a jelölt helyeken elvágható, így csere esetén is csakis ilyen helyen vághatja ki a hibás szakaszt. A kivágott hibás szakaszt szedje le a felragasztott felületről és küldje vissza cserére, ha a garancia él. Egyébként, ha az eredeti telepítéskor a szalag végéről vágott le LED-eket akkor ezt most fel tudja használni. A webáruház a garancia érvényessége alatt cseréli a hibás LED szalag szakaszt, mint ahogyan a meghibásodott tápegységet, vagy a vezérlőt is.
  • Az LED szakaszt ragassza fel a régi helyére, és vagy forrasztással, vagy külön megvásárolható a szalag szélességétől függően 8mm széles toldó elem párral, vagy 10mm széles toldó elem párral biztosítsa újra az áramellátást.
  • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
  • A távirányítóval kikapcsolt világítás még nem áramtalanított, a konnektorból is ki kell húznia.
  • A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás, a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot és működtető alkatrészeit kizárólag oda ragassza, rögzítse, ahol annak eltávolítása során keletkező látványt is elfogadja, vagy elfogadja azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során, csavar, szög és ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.
.

Gyakori kérdések

A lentebb olvasható és hasonló kérdésekre kaphat választ egy külön oldalon, itt: https://ledrex.hu/egyszinu-led-szalag-szettekkel-kapcsolatos-gyakori-kerdesek/.
 • Ha megveszek egy ilyen, szettet és később meggondolom magam és vennék hozzá még pár méter LED szalagot, akkor ráköthetem azt is?
 • Három polcom van egymás felett. Mind a három polc aljára akarok ragasztani LED szalagot. Akkor 3 rövidebb szettet kell vennem, vagy vehetek egy hosszút és feldarabolhatom? De akkor mit kell még hozzá vennem?
 • Ha később úgy döntök, hogy nem kapcsolóval akarom kapcsolni, hanem inkább távirányítót akarok, akkor bármilyen távirányítós vezérlőt vehetek hozzá?
 • Ezek a szettek csak az egyik végükről vannak bekötve. Mit kell még venni ehhez a szetthez, hogy a másik végéről is be legyen kötve?
 • Mit kell venni, ha ketté akarom vágni és mind a két darabnak mindkét végén akarok bekötést biztosítani?
 • A webáruházban vannak sokkal erősebb LED szalagok is. Azokból miért nincs szett?
 • A webáruházban az utólagos LED szalag kialakítást említik. Mitől utólagos? Milyen a nem utólagos?

A szett nevében szereplő fogyasztási érték, az összeszerelt szettel elért maximális fényerő melletti teljes szett fogyasztása. Ezzel szemben a gyártó által feltüntetett LED szalagra írt névleges fogyasztási érték ettől eltér. Névleges fogyasztás alatt az értendő, hogy a LED szalag mekkora teljesítményre képes, de csak képes és nem feltétlenül ténylegesen elért, mert az a kivitelezés módjától függ.
Minél hosszabb egy LED szalag – több pontos betáplálás nélkül - , és minél kisebb a keresztmetszete, és minél nagyobb teljesítményű és több LED található rajta, minél kisebb értékű ellenállásokkal, annál erősebb a LED szalagon a feszültségesés. A hosszabb LED szalagok feszültségesésének kivédésére több ponton, azaz rövidebb szakaszokon mindkét irányból tápbekötést kell végezni. Ez azonban bonyolultabbá teszi a kivitelezést. Ez a szett viszont csak egy egyszerű, az egyik végen bekötőtt LED szalag szett, így a LED szalag teljes világítási képessége nincs teljesen kihasználva. Típustól és hossztól függően, a szettben kapható LED szalagok valamelyikének a fogyasztása lehet, hogy semmilyen mértékben nem marad el a névlegestől, de a hosszabbaké akár 10-60%-kal is elmaradhatnak. Ez úgy vehető észre, hogy a letekert, de még felragasztás előtt a bekapcsolt szalag végét visszahajlítjuk az első LED-hez. Az első LED és az utolsó LED közötti minél nagyobb "fényerő különbség" a szalagon, annál erőteljesebb feszültségesésre utal. Amennyiben ez zavaró, külön megvásárolható további bekötőelemekkel kiküszöbölhető.
Fontos, tudni, ha további tápbekötéseket akarunk a szalagon megvalósítani, akkor a teljesítnény növekedni fog. Ekkor azonban könnyen előfordulhat, hogy a szettben kapott tápegység kevés lenne a működtetéshez, így erősebb tápegységre lesz szüksége. Tehát az ilyen jellegű átalakítás előtt villamossági alapismeretekkel is rendelkeznie kell a szett átalakítójának.
A LED szalagon kívül az adaptereknek is van pár Watt fogyasztásuk, mint ahogyan a vezérlőknek, dimmereknek is. Ezek nem számottevő értékek, és a gyártók nem is teszik közzé. Mindezek miatt az energiacímke kategória értéke, csak a LED szalag energia kategóriája, a gyártó által megadott névleges fogyasztási érték figyelembe vételével. A szalag működtető egységeknek nincsenek ilyen energetikai kategóriái.
Példa a tényleges és a névleges fogyasztás értelmezésére.
Ha egy LED szalag gyártó által megadott névleges fogyasztása 4,8 Watt méterenként, és egy 5 méteres szettet választunk, akkor abból az jön ki, hogy az 5 méteres tekercs névleges fogyasztása 24 Watt. Ehhez hozzájön a tápegység vesztesége miatti fogyasztási többlet, ~ 3 Watt, az együttesen 27 Watt lenne. Ezzel szemben a webáruház 23 Watt mért fogyasztási értéket tüntetett fel. A 4 Watt az, az a veszteség, hogy az 5 méteres szalag az egyik végéről megtáplálva, ellenállásként működve, a bekötéstől távolabbi LED-ek gyengébben teljesítenek.


A szett minden eleme kínai gyártmány.

41kWh/1000h
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^