V-TAC 600 LED (3528SMD) IP65 kültéri 12V LED szalag 5m, középfehér (KIVITELEZŐKNEK)

4750,- Ft/tekercs
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 36 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 4885lumen
 • Hatásfoka: 136 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 352 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 11x4mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: középfehér (4000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 600 darab 3528 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP65
 • Garancia: 2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: 600led-szalag-3528-ip65-nw
Az a LED szalag 4000 Kelvin színhőmérsékletű. Ezt azt jelenti, hogy a hidegfehér és a melegfehér árnyalatok között helyezkedik el. Emiatt a webáruházban középfehér néven szerepel. Sok helyen természetes fehérnek (natural white) nevezik. No, de mitől természetes? Van ahol semleges fehérnek (neutral white) is nevezik.

A fényképeken lévő sárgás árnyalat ne tévessze meg!
Az csak a hátoldali 3M ragasztószalag színe, megvilágítva. Csak a fény árnyalatát figyelje.
.
Ez a LED szalag IP65 védelemmel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy por ellen teljes mértékben védett, valamint kisnyomású vízsugár ellen védett (vízbe nem meríthető). Az 5 méteres LED szalag tekercs teljes egészében egy lapos szilikonkaucsuk tömlőbe van belehúzva, és a két végén egy egy szilikon kupakkal lezárva. Az öntapadó 3M szalag így nem az áramköri szalag hátulján fut, hanem a szilikon tömlő hátára van felragasztva. Mivel a LED szalag 3 ledenként darabolható, így a kivitelező feladata, hogy a vágási felületeken, a szükséges vezetékforrasztásokat követően a porvédelmet és vízhatlanságot kialakítsa, külön megvásárolható szilikon kupak felragasztásával, szilikonos ragasztó-, tömítőanyaggal, vagy zsugorcsöves megoldással.
Az 3M öntapadó felület többnyire csak beltéri, alacsony páratartalmú helységben, jól tapadó, nem porózus felületen biztosít tartós tapadást. Más esetbe a ragasztás megerősítése válhat szükségesség, vagy erősebb ragasztóval, vagy mechanikai rögzítés is szükségessé válhat. Ez utóbbi esetében a gyakorlat, hogy a rögzítendő felületre tartó füleket kell felfúrni. Ehhez gyártási szériától függően előfordulhat, hogy a gyártó a tekercshez mellékel szilikon füleket is, de ez teljesen gyártási széria függő. Megoldás lehet még a gyorskötöző használata is.
.
LED-szalag telepítési, használati útmutató

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes (vágható, forrasztható, toldható), valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret (tápellátás és méretezések számítása).
Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

A LED-szalag 12Volt egyenáram tápellátást igényel, ezért bekötésnél figyelni kell a helyes polaritásra. (Ellenkező bekötés esetén nem világít). 12Volt feletti tápellátás korai, vagy azonnali meghibásodást eredményez. Ebből következik, hogy 12Voltos autó akkumulátorról, csak feszültségszabályozón keresztül működtethető, hiszen az töltött állapotban 14Volt felett is lehet.
A LED szalag fényerőszabályozható. A 12Volt egyenáram csökkentésével a fényerő is csökken. Ehhez speciális fali, vagy kábelre szerelhető fényerőszabályzó is használható, vagy létezik speciális tápegységgel egybeépített fényerőszabályzó is.
A LED szalag 3-as csoportokban az osztás vonalában darabolható, a jelölt helyeken forrasztható így a kivitelezéshez kellően tág lehetőségeket biztosít.
Törekedjen arra, hogy a LED-szalagoknak 5 méterenként (tekercsenként) tápellátást biztosítson (ha megoldható) és NE az előző szalag végéről adjon tápellátást. Ez azért szükséges, hogy a következő 5 méter szalag működtetéséhez szükséges áramerősség ne az előző led-szalagon folyjon át. Azaz az áram feleslegesen ne terhelje (melegítse) a LED-szalagot.
Természetesen kivitelezhető úgy is, hogy az 5 méteres tekercseket egymás végére forrasztva használja, de 100-150Wattnyi LED szalag esetén, már az első LED-ek alatt 8,3-12,5Amper áramerősség folyik. A nagyobb áramerősség a szalag fokozottabb melegedésével, a LED-ek várható élettartamának csökkenéséhez vezet, valamint feszültségeséssel is járhat aminek a következménye a gyengébben világító LED.
Hogy mennyi lehet a maximális Amper érték egy LED szalag esetében ami még nem jár hátránnyal, függ a külső környezeti hőmérséklettől, illetve attól, hogy a LED szalag milyen hővezető felületre van felragasztva. De, ez utóbbi a szilikonkaucsuk tömlő miatt, annak gyengébb hővezető-képessége miatt nem igazán érvényesül. Ebből az okból ezt a terméket LED profilba sem célszerű helyezni. Ráadásul a kaucsuk tömlő miatti nagyobb vastagság miatt, a LED-profilt is körülményes megválasztani, mert sok típusba bele sem fér. Jó iránymutatásként szolgálhatnak az RGB vezérlők, melyekre általában maximum 144Wattnyi LED szalag köthető. Ezen hasonlatot követve célszerű ezt követni az egyszínű LED szalagok esetében is. Azaz 120 (3528-as) ledes esetében 20méternél hosszabb egybefüggő szalagot ne alakítsunk ki.
A LED fényforrások elküldés előtt kipróbálásra kerültek, de ennek ellenére darabolás és felragasztás előtt célszerű működésükről meggyőződni. Ugyanis garanciális csere csak azokra a LED-szalagokra érvényesíthető amelyeken használatlan a hátoldali ragasztó szalag és egész méteres darabok. Az ilyen méteres darabok akkor is egészben garanciálisan cserélhetők, ha csak egyetlen LED nem világít rajtuk.
1 méter 120 ledes szalag 7,2Wattot fogyaszt. Célszerű a tápellátást úgy biztosítani, hogy méterenként 8VA LED-meghajtó (tápegység) kapacitás biztosítva legyen.
A kültéri típusoknál a vágási felületek vízállóságát a helyi kivitelezőnek kell biztosítania.
A vásási felületekre a vezetékeket forrasztással is rögzíthetjük, de különféle toldó elemek is rendelkezésre állnak, azonban ezen a LED szalagon a LED-ek olyan sűrűn helyezkednek el, hogy a vágási hely a LED széle között olyan kevés a hely, hogy például a rögzítő tüskéd toldó elemek számára nincs elegendő hely. A legbiztosabb kapcsolatot a forrasztás jelenti.Az alábbi két képen egyszerre van lefényképezve a méterenkénti 120 LED-es beltéri LED szalagokból egy hidegfehér, egy középfehér és egy melegfehér:
.
Az emberi szem könnyen becsapható. Ha egy hidegfehér és egy középfehér LED szalagot látna együtt világítani, a középfehérről, elhinnénk, hogy melegfehér. Ha a egy melegfehér és egy középfehér világítana együtt, a középfehéret néznénk hidegfehérnek. Ritkán előfordul jégfehér LED szalag is. (7000Kelvin felett így neveztem el) Egy ilyen mellett a hidegfehér szinte melegfehérnek hat. Ilyet az a vásárló tapasztalhat aki hidegfehér LED szalaggal világít otthon és karácsonykor felszereli a jégfehér fényfüzéreket.
.
Ha tudni akarja a webáruházban ennél a LED szalagnál miért szerepel ilyen értékű hagyományos izzó Watt érték kimutatás, akkor olvassa el az összehasonlító cikket ITT!

Kínai gyártmány.

36kWh/1000h
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^