V-TAC 600 LED (2835SMD) IP54 12V LED szalag 5m, hidegfehér (KIVITELEZŐKNEK)

3690,- Ft/tekercs
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

 • 36 Watt névleges fogyasztású, V-TAC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 4885lumen
 • Hatásfoka: 136 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 352 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 8x2mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: hidegfehér (6000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 600 darab 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP54
 • Garancia: 2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: 600led-szalag-2835-ip54-cw
Ez a LED szalag IP54-es védelemmel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a por, valamint fröccsenő víz ellen védett minden irányból. Azaz egy nagyon vékony szilikon bevonatot kapott ez a LED szalag típus, mely által beltéri párás helységekben megbízható használatot biztosít. Kültéri használata nem javasolt.

LED-szalag telepítési, használati útmutató

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes (vágható, forrasztható, toldható), valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret (tápellátás és méretezések számítása).
Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

A LED-szalag 12Volt egyenáram tápellátást igényel, ezért bekötésnél figyelni kell a helyes polaritásra. (Fordított bekötés esetén nem világít). A 12Volt feletti tápellátás korai, vagy azonnali meghibásodást eredményez. Ebből következik, hogy 12Voltos autó akkumulátorról, csak feszültségszabályozón keresztül működtethető, hiszen az töltött állapotban 14Volt felett is lehet.
A LED szalag fényerőszabályozható. Ehhez speciális fali, vagy kábelre szerelhető fényerőszabályzó is használható, vagy létezik speciális tápegységgel egybeépített fényerőszabályzó is.
A LED szalag 3-as csoportokban az osztás vonalában darabolható a jelölt helyeken. Itt forrasztható is, így a kivitelezéshez kellően tág lehetőségeket biztosít.
A vágási, forrasztási helyeken értelemszerűen megszűnik az IP védettség, így ott a kivitelezőnek helyben kell a víz- és porállóságot biztosítania.

Törekedjen arra, hogy a LED-szalagoknak 5 méterenként (tekercsenként) tápellátást biztosítson (ha megoldható) és semmiképp sem az előző szalag végéről adjon tápellátást. Ez azért szükséges, hogy a következő 5 méter szalag működtetéséhez szükséges áramerősség ne az előző led-szalagon folyjon át. Célszerű a minél rövidebb szakaszokat mindkét végről megtáplálni, így egyre nagyobb fogyasztást és fényáramot tudunk ugyanazzal a LED szalaggal elérni. Ha csak egy végről biztosítunk tápellását, úgy a túlsó végen a LED szalag gyengébben fog világítani. Minél hosszabb a LED szalagunk a túlvégen, a fény ott annál kisebb lesz. Valamint világítás helyett annál inkább "elfűtjük az áramot", rövidítve ezzel a LED szalag várható elméleti élettartamát.
Hogy mennyi lehet a maximális Amper érték egy LED szalag esetében ami még nem jár hátránnyal, függ a külső környezeti hőmérséklettől, illetve attól, hogy a LED szalag milyen hővezető felületre van felragasztva. Emiatt is előnyös az alumínium LED profil használata, mely nem csak szép megjelenést biztosít és védi a LED-et, de az alumínium hővezetése által jobb hűtést is biztosít.
A LED fényforrások elküldés előtt kipróbálásra kerültek, de ennek ellenére darabolás és felragasztás előtt célszerű működésükről meggyőződni.
1 méter 120 ledes szalag 7,2Wattot fogyaszt. Célszerű a tápellátást úgy biztosítani, hogy méterenként 8VA LED-meghajtó (tápegység) kapacitás biztosítva legyen.
A kültéri típusoknál a vágási felületek vízállóságát a helyi kivitelezőnek kell biztosítania.
A vágási felületekre a vezetékeket forrasztással is rögzíthetjük, de különféle toldó elemek is rendelkezésre állnak.
.
Ha tudni akarja a webáruházban ennél a LED szalagnál miért szerepel ilyen értékű hagyományos izzó Watt érték kimutatás, akkor olvassa el az összehasonlító cikket ITT!

Kínai gyártmány.

36kWh/1000h
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^