QLT RGBox 35 – áramgenerátoros RGB LED vezérlő

22020,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 2 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 35VA - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem: IP20
 • AC 100-264V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: 6-33V, 3x0,35A (egyenáram)
 • Méret: 147x75x29mm
 • Garancia: 1 év
 • Teljesítmény-tényező: 0,96
 • Terhelés nélküli fogyasztás: 1,2W
 • Működési hőmérséklet-tartomány: -10 - +40 Celsius
 • Webáruházi azonosító: a40rgbox350b
Speciális tápegység és vezérlő egyben. A QLT Trio-Color RGB világítási rendszer központi eleme.

3X1Wattos áramgenerátoros RGB LED-spotok fényének vezérlésére alkalmas berendezés. Fényvezérlés: be/kikapcsolás és szabályozhatóság egy vagy több nyomógomb segítségével, vagy opcionálisan a fényvezérlés egy külön IR2R típusú infravörös vezérlővel, kényelmi funkciókkal is biztosítható.
Fontos!
Amennyiben már meglévő RGBox30-as vezérlővel szerelt rendszer helyére, kívánja beszerelni, a Spot sor másik végét kell bekötnie. Azaz a RGBox30-nál alkalmazott polaritást (közös katódos) a gyártó felcserélte, tehát az RGBox35-ös ezzel szemben közös anódos.
.
.

Az RGBox35 paraméterei:

.

 • A High Brightness 1 Wattos 350 mA-es teljesítményáramú RGB rendszerű LED-ekhez lett kifejlesztve.
 • Független konverter - IP20 - II. érintésvédelmi osztály
 • Fényvezérlés: be/kikapcsolás és szabályozhatóság egy vagy több nyomógomb segítségével, vagy egy belső jumper megszakításával opcionálisan a fényvezérlés egy külön IR2R típusú infravörös vezérlővel, és az ahhoz tartozó távirányító használatával kényelmi funkciókkal is biztosítható.
 • Túlmelegedés, nyitott áramkör és rövidzárlat esetén automatikus kikapcsolás és újraindítási funkció.
 • Bemeneti feszültség: 100-264 Volt/AC
 • Párhuzamos kötéssel maximum 20 darab RGBox35 egyszerre egy, vagy több nyomógombbal, avagy egy infravörös vezérlővel szabályozható.
 • Ha párhuzamos kötéssel maximum 20db RGBox35 Power LED konvertert, összekötünk, akkor az akár 220db 3x1Wattos RGB LED-spotot egyszerre egy, vagy több nyomógombbal tudunk vezérelni, hanem távirányítóval is (távirányítós működtetés esetén a vezetékes nyomógombos működtetés nem köthető rá a LED-vezérlőre, a távirányítós opció külön vásárolható meg).
 • Kimenete: maximum 38 Volt fix 3x350 mA mellett. Ugyanakkor üzemszerű használatban 6-33 Volt leadására képes a termék címkéje szerint, a katalógusában pedig 6-36 Volt
 • Mérete: 147x75x29mm
 • Tömege: 160g
 • Egy RGBox35 maximum 11db 3×350 mA teljesítményáram-igényű LED-del használható.

Figyelem! Ha a LED vezérlőhöz újabb LED-lámpát csatlakoztat, vagy vesz ki, vagy csak bármilyen okból megbontja a a sorosan kötött led-kört, kizárólag úgy tegye, hogy a LED-vezérlőt áramtalanítsa, mert a LED-vezérlő kikapcsolt állapotában is, amikor a egyetlen led sem világít, a ledek áram alatt vannak, és a vezeték oldása, vagy csatlakozásakor keletkező minimális ingadozás is tönkre teheti a LED-eket. Az ilyen eseményekre különösen a piros led érzékeny, így a szabálytalan szerelés árulkodó jele, ha csak a piros led megy tönkre.
Általánosságban az érvényes az áramgenerátoros tápegységekre, hogy terhelés nélkül a maximális kimeneti feszültséget adják. Így érthető, miért veszélyes, ha feszültség alatti tápra kötünk LED-et.

A nyomógombos vezérlés telepítési útmutatója:

A beszerelés megkezdése előtt alaposan tanulmányozza a használati utasításokat!

Győződjön meg róla hogy sem a készülék, sem a csatlakoztatni kívánt hálózati hely nincs feszültség alatt!
Szerelje le a zárófedelet, csatlakoztassa a sorkapcsokhoz a hálózati betápláló vezetéket (1), a nyomógomb (vagy monostabil billenő kapcsoló) vezetékét (2) és a spotok csatlakozó kábelét (3) az (A) ábra szerint.
Szerelje vissza a készülék fedelét (B).
Csatlakoztassa egymáshoz a LED-spotokat (soros kötés) - az összekötő kábelek segítségével. A spotok csatlakoztatásakor ügyeljen a megfelelő érintkezésre (C).
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraA (D) ábra szerint a sor végét mindig zárja le.
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraA készüléknek és a spotoknak mindig hagyjon megfelelő szellőzést (E).
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraHelyezze a LED-spotokat a lámpatestbe (F).
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraFeszültség alá helyezheti a rendszert (G). Ha nem dugaszoló aljzaton keresztül biztosítja a tápellátást, hanem fix bekötéssel, természetesen akkor a villamos szekrényében a kismegszakítót kapcsolja vissza. Ha a jövőben bármilyen okból, a LED-lámpa csoportban bármilyen szerelést végezne (akár csak széthúzna egy csatlakozó) előtte mindenképp áramtalanítson, mert ha a LED-ek nem is világítanak a led konverter áram alatt van. A nyomógombos vezérlés nyújtotta szabályozási lehetőségekről bővebb információkhoz az oldal alján található linken keresztül juthat.
Több konverter használata esetén (max. 7db.) az első konverteren (amihez a nyomógomb van csatlakoztatva) a jumpert (J) hagyja zárt állapotban, a többi egységből távolítsa el! Az egységek csatlakoztatására használja az öteres vezérlő kábelt a rajz szerint.
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábra

QLT IR2 típusú infravörös vezérlés telepítési útmutatója:

Bekötések a konverterben:
 • Szerelje le a zárófedelet, csatlakoztassa a sorkapcsokhoz a hálózati betápláló vezetéket (1),
 • - a nyomógomb (vagy monostabil billenő kapcsoló) vezeték helyett, mivel távirányítós szettet választott - az infravörös távvezérlés vevőjét az 5-eres kábelen keresztül csatlakoztassa a konverterhez (2),
 • és egyúttal a konverterben található jumper rövidzárat szakítsa meg úgy, hogy a jumpert, csak az egyik tüskére dugja vissza,
 • Kösse be színhelyesen a spotok 4-eres csatlakozó kábelét (3) az (A) ábra szerint.

 • Szerelje vissza a készülék fedelét (B).

Csatlakoztassa egymáshoz a LED-spotokat (soros kötés) - az összekötő kábelek segítségével. A spotok csatlakoztatásakor ügyeljen a megfelelő érintkezésre (C).
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraA (D) ábra szerint a sor végét mindig zárja le.
QLT Trio-Color RGB Power LED szett szerelési és használati ábraAz infra jel érzékelő a lencsés szerkezetnek köszönhetően, - elég nagy - 110-fokos tartományon belül érzékeli a távirányító jelét. Ennek ellenére a célszerű olyan helyre telepíteni, ahol a kellő "infra rálátás-célzás" lehetősége biztosított. Az infra vevő átmérője az MR11-es fejű spotokéval egyezik, így bármilyen süllyeszthető, MR11-es lápatestbe berögzíthető. A konverternek, a IR2-es vezérlőnek és a spotoknak mindig hagyjon megfelelő szellőzést. A telepítés többi része megegyezik a nyomógombos fejezetben leírtakkal.
Az IR2 típusú infravörös vezérlés nyújtotta szabályozási lehetőségekről bővebb információkhoz az oldal alján található linken keresztül juthat.

Ugyanakkor ...

Több konverter használata esetén (max. 7db.) az összes konverteren a jumpert (J) hagyja zárt állapotban. A konverterek felfűzésére használja az öteres vezérlő kábelt. Tehát nyomógombos rendszerben az első konverter Jumpere zárt állapotban van a többi nyitva, ebben az esetben pedig az összes nyitva kell hogy legyen.

Egy teljes infratávirányítós RGB LED rendszer:


.
Részletes információk a "RGB Power LED - színszabályozós LED világítás kialakítása" - oldalon.
Európai uniós gyártmány. (A QLT - Qualitron srl. olasz gyártó.)
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^