Aurora 10 SMD LED bútorspot G4/10-30V, piros

490,- Ft/darab
OUTLET ár, ez egy véglegesen kifutó termék! Az eredeti ára 1750,-Ft volt. Maximum 10 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 2,2 Watt névleges fogyasztású, Aurora márkájú LED lámpa.
 • 10-30V - tápellátás igényű.
 • Foglalat: G4
 • Alak / forma: oldaltüskés bútorspot
 • Méret: 30mm - a legnagyobb átmérő
  36mm - a teljes hossz
 • 30000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: piros
 • Ez a LED lámpa 10 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • Garancia: 1 év, halogének elektronikus transzformátorával nem használható. Használjon LED-meghajtót, vagy vasmagos transzformátort!
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: au-10led-g4-p
A 10db 5050 típusú SMD ledet tartalmazó fényforrás a hasonló funkciójú régebbi (DIP LED, 3528-as SMD LED) típusú LED-spotoknál erősebb fényáramot biztosít, mindemellett tág feszültséghatárok között működésképes termék, azaz nem csak 12Voltos, hanem 24Voltos tápellátás mellett is működik. Beépített egyenirányítójának köszönhetően egyen- és váltóárammal is üzemeltethető.

Ugyanakkor fontos, hogy a halogének elektronikus transzformátorával nem használható, mert az tönkre teszi. Használjon LED-meghajtót, vagy hagyományos vasmagos transzformátort.

.
.
A halogének 12Voltos elektronikus transzformátorával nem működik, vagy vibrál, de adott esetben a halogén elektronikus transzformátorától függően, az azonnal tönkre is tudja tenni a LED-lámpát!
Hagyományos vasmagos transzformátorral tökéletesen működik, de a vasmagos transzformátor nem védi a LED-et a hálózat felől érkező feszültségproblémáktól.

Hosszútávú biztonságos működést a LED-meghajtók tudnak nyújtani, melyek túlfeszültség és rövidzárlat ellen védelmet nyújtanak, valamint, stabilizált 12Volt egyenáramú tápellátást biztosítanak.
.
Figyelem! A termék nem dimmelhető!
Tehát a terméknek fényerőszabályzós LED-meghajtóval történő használata nem célszerű - sőt káros, mert csak alig érzékelhető fényerőcsökkenést érünk el, akkor is mikor a fényerőszabályzó csak 0,35Volt tápellátást biztosít. Így a kellő fényáramot, alacsony feszültségnél többlet áramfelvétellel biztosítja, mely a fényforrás túlmelegedéséhez, a kondenzátorok hangos működéséhez vezet, és végső soron a 10Volt tápfeszültség alatt a LED-fényforrás gyors meghibásodását eredményezi. Tehát a tápfeszültség csökkentésével nem fényáram csökkenést, hanem meghibásodást érhetünk el.
Fali dimmerrel (fázishasításos fényerőszabályozóval) és vasmagos transzformátor alkalmazásával sem lehet fényerőszabályozni, mivel ennek használatával csak a LED vibrálását érhetjük el, egyenletes fényáram csökkenés helyett.
Ezzel szemben egyenáramú stabilizált 12, vagy 24 Voltot biztosító tápegységgel, LED-meghajtóval, vagy akár 12, vagy 24Voltos váltóáramot biztosító vasmagos transzformátorral ez a LED-fényforrás tökéletesen működik. A LED-meghajtó előnye a vasmagos transzformátorral szemben, hogy túlfeszültség és rövidzár elleni védelemmel rendelkezik, valamint a hálózat felől érkező feszültségingadozásokat stabilizált tápellátás biztosításával kiszűri, így használatával a LED hosszabb élettartama valószínűsíthető a vasmagos transzformátorral szemben.
Mint ahogyan más törpefeszültségű LED-fényforrásra is érvényes, ezt a LED-spotot se használja a halogének elektronikus transzformátorával. A halogének elektronikus transzformátora által előállított táp olyan felharmonikusokat tartalmazhat, melytől a LED fényforrások villoghatnak, a kondenzátoraik berreghetnek, és idő előtti - akár azonnali - meghibásodást okozhatnak.

Kínai gyártmány.Stabilizált egyenáramú tápellátást biztosítva garantáltan nem vibrál.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^