MiBoxer B3 4 zónás (RGB, RGBW) 2.4G RF fix fali (2x1,5V AAA elemmel) fehér távirányító

10995,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 7 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • EAN-kód: 6970602181275
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: futb3
 • Webáruházi-azonosító: b3
Ez a 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás falra szerelhető 4 zónás, érintő felületes távirányító, alkalmas Miboxer, Mi-Light RGBW LED spotok, izzók, vagy RGB, RGBW LED vezérlős LED szalagok kapcsolására, fényerőszabályozására, színeinek állítására és különféle világítási effektek megjelenítésére. Az RGB - azt jelenti, hogy a három alapszínből kikeverhetjük szivárvány összes színét és a fehéret, az RGBW - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül fehér színű fénykibocsájtó diódát is tud külön kezelni, azaz a fehér fényt nem a három alapszín kikeverésével éri el, hanem a fehér dióda kapcsolásával teljes értékű fehér fényhez juthatunk. A 4-zóna azt jelenti, hogy több lámpát, több vezérlőt 4 külön kapcsolható, vezérelhető csoportba szervezhetjük, Olyan mintha 4 darab önálló távirányítónk lenne egyben.
A távirányító felülete sík, így rutin kell hozzá, hogy sötétben a helyes gombot érintsük meg. A gombok érintését csippanással jelzi. A csipogás kikapcsolható ki.
Mi Light, vagy Miboxer néven is megjelenik ugyanaz a termék.
.
.
Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, avagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül megnyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot egyszer az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vezérlője vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé (akár fix fali, akár kézi), azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül hosszasan megnyomjuk ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolat a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy tízszer villan fel és utána a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.
.
Használata az alábbi ábra szerint lehetséges. Minden érintésre hangjelzést ad, és jelzőfénnyel is reagál a sikeres érintésre.

A gombok az alábbi ábra szerinti funkciókon kívül mást is tudnak még:
 • Az ON gomb 4 funkcióval is rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása bekapcsol, olyan fényerőre amilyen fényerővel világítottak kikapcsolás előtt.
  • Ha az ON gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás 100%-os fehér fényerőre áll.
  • Ha az ON gombot 5 másodpercnél hosszabb ideig nyomjuk, akkor a panel hangjelzése aktiválódik, ha esetleg korábban ki volt kapcsolva.
  • Ha erről a távirányítóról nem egyesével akarunk leválasztani vezérlőket, hanem egyszerre többet, akár az összeset, minden zónából, akkor amikor az összes vezérlőt áramtalanítottuk, majd áram alá helyezzük, akkor 3 másodpercen belül nyomjuk be hosszan az ON gombot, és akkor a leváló LED-ek 10-szer felvillannak. Utána ezek a LED-ek pontosabban a LED-ekhez tartozó vezérlők, már nem reagálnak erre a távirányítóra. Ez akkor hasznos amikor a teljes világítási rendszerünket áttervezzük, vagy máshol akarjuk a jövőben a távirányítót használni.
 • Az OFF gomb 3 funkcióval rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása kikapcsol.
  • Ha az OFF gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás éjszakai irányfényre vált.
  • Ha az ON gombot 5 másodpercnél hosszabb ideig nyomjuk, akkor a panel hangjelzése kikapcsolásra kerül, a fényjelzés megmarad.
 • A fényerő szabályzó sáv 0-100%-os tartományban képes a fényerőt szabályozni.
 • A 4 zóna I jelű gombjai 4 funkcióval rendelkeznek:
  • Az új vezérlő hozzáadása és leválasztása fentebb már bemutatásra került.
  • Egy érintésre felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai, és olyan fényerővel világítanak ahogyan azok a kikapcsolás előtti állapotban voltak.
  • Ha nyomva tarjuk nem csak felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai hanem 100%-os fényerőre állnak, ha korábban gyengébbre voltak állítva.
 • A zóna O jelű gombjai 2 funkcióval rendelkeznek:
  • Egy érintésre lekapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai.
  • Ha nyomva tarjuk, akkor a zónához illesztett vezérlők fényforrásai éjszakai gyenge fényerőre állnak, azaz irányfényként, tájékozódási fényként szolgálnak.
 • A SPEED gombokkal tudjuk a különféle villogási módok sebességét változtatni, miután a MODE gomb nyomkodásával kiválasztottuk a nekünk tetsző színátmenetet. Itt jön az érdekesség, amennyiben foglalatos Mi-Light RGBCCT fényforrásunk van rájövünk, hogy ezzel a távirányítóval is lehet kezelni, és ha fehér fénnyel világítunk akkor a SPEED gombokkal tudjuk állítani a színhőmérsékletet, ha pedig színes fénnyel világítunk a SPEED gombokkal a színes fényhez hozzá tudjuk keverni a fehéret, azaz a színtelítettséget tudjuk állítani. Ez a funkció csak a foglalatos Mi-Light RGBCCT fényforrásokkal működik, RGBCCT LED szalag vezérlővel nem hogy nem működik, nem is lehet illeszteni hozzá.
  Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy ez egy RGBW vezérlő, hogyan állíthatjuk a színtelítettséget?- Sehogy. Elvárható lenne, hogy fix színes világítás mellett, a SPEED gombokkal a színes fényhez hozzá tudjuk keverni a fehéret, hiszen van külön fehér LED-ünk is, de sajnos nem lehet. Ha valaki RGBW LED szalagot akar színtelítettséget állítani, akkor vegyünk hozzá RGBW vezérlőt, és RGBCCT távirányítót használjunk hozzá erre a célra. Tehát az RGBW vezérlő lehetősséget biztosít a színtelítettségi igény teljesítésére, csak az RGBW vezérlő ilyen jelét nem tudja értelmezni, csak az RGBCCT-t. A foglalatos RGBW LED fényforrások viszont egyáltalán nem működnek együtt az RGBCCT vezérlőkkel.
.
A négy zóna azt jelenti, hogy olyan, mintha 4 kapcsolónk lenne a falon, azaz 4 különböző lámpacsoportot tudunk kapcsolni és különféleképpen fényerőszabályozni. Ez nem csak azt jelenti hogy 4 vezérlőt tudunk a 4 zónához rendelni, hiszen egy zónához több vezérlőt is rendelhetünk.
Könnyen megtapasztalhatjuk, hogy milyen az, ha a világításunkat, csak távirányítóval tudjuk szabályozni. Ez igen kényelmes. Ugyanakkor kényelmetlen is lehet, amennyiben a távirányítót nem tudjuk, hogy hova tettük. Ilyenkor jöhet jól egy falra rögzített távirányító. Azaz mintha fali kapcsolónk is lenne, de nem korlátoz bennünket az, hogy a falban hol fut a vezeték, mivel elemes. Egy ilyen távirányítóval ugyanazokat a funkciókat tudjuk elérni, mint egy kézi távirányítóval. Tehát egy Mi-Light vezérlőhöz nem csak akárhány kézi, hanem akárhány fali távirányítót is párosíthatunk.
.
Telepítési utasítás:
Ez egy elemes fali rádiófrekvenciás jelet adó távirányító. Azaz mint távirányító és nem vezérlő, "önmagában nem használható semmire," minimum egy kompatibilis vezérlőhöz kell illeszteni.
A termék dobozában, 4 dolgot talál. A távirányítót, a távirányítóba való 2 darab AAA ceruza elemet, a távirányító hátlapját és egy kétoldalas montázs ragasztó lapot.
Válassza ki a helyet, hogy hova szeretné a távirányítót felrögzíteni. Ha fényes bútorlapra, plexire, üvegre, fémlapra, vagy csempére akkor a ragasztó lapot ragassza bele a hátlap egyező méretű középső részébe, majd a hátlapot nyomja rá a kiválasztott helyre úgy, hogy a hátlapon található kiálló köröm lefelé nézzen. A távirányítóba tegye bele az elemeket, majd előbb a távirányító felső részét akassza rá a hátlapra, majd az alját pattintsa be. Elemcsere során a már fentebb említett alul elhelyezkedő köröm előtt nyúljon be egy lapos csavarhúzóval és azt kissé megfeszítve le tudja pattintani a távirányítót a hátlapról és el tudja végezni az elemcserét. a
Ha porózus felületre szerelné akkor a faljellegének megfelelő hosszúságú és típusú facsavart és tiplit használjon. Tipli és facsavar nem tartozéka a fenti árunak, ezt a fal jellemzőinek megfelelően a telepítést végző személynek külön kell beszereznie. A hátlap csavarokkal való felrögzítésén kívül a felpattintás és levétel folyamata ugyan az mint fentebb.
A távirányító párosítása (illesztése) a kompatibilis vezérlővel, vezérlőkkel a fentebb leírt módon végrehajtható.
.

Kínai gyártmány.

A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //ledrex.hu/dwnld/fut-b-t-series.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^