Mi-Light B4 4 zónás (MC, CCT, RGB, RGBW, RGBCCT) 2.4G RF fix fali (2x1,5V AAA elemmel) fehér távirányító

8970,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 6 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • EAN-kód: 6970602181282
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: futb4
 • Webáruházi-azonosító: b4

Ez a 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás falra szerelhető 4 zónás, érintő felületes távirányító, alkalmas Miboxer, Mi-Light LED spotok, izzók, vagy vezérlős LED szalagok kapcsolására, fényerőszabályozására, színeinek állítására és különféle világítási effektek megjelenítésére.
Az MC - monokróm, azaz egyszínűt jelent, a CCT - két szín keverését, azaz jellemzően egy meleg- és egy hidegfehér fényt keverünk, azaz változtathatjuk a színhőmérsékletet. Az RGB - azt jelenti, hogy a három alapszínből kikeverhetjük szivárvány összes színét és a fehéret, az RGBW - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül fehér színű fénykibocsájtó diódát is tud külön kezelni, azaz a fehér fényt nem a három alapszín kikeverésével éri el, hanem a fehér dióda kapcsolásával teljes értékű fehér fényhez juthatunk. Az RGBCCT - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül melegfehér és hidegfehér színű fénykibocsájtó diódát is tud külön kezelni, azaz a fehér fényt nem a három alapszín kikeverésével éri el, hanem a fehér dióda kapcsolásával teljes értékű fehér fényhez juthatunk, de ezen túlmenően a két fehér fény közötti hangulatunknak megfelelő színhőmérsékletet is kikeverhetjük.
A 4-zóna azt jelenti, hogy több lámpát, több vezérlőt 4 külön kapcsolható, vezérelhető csoportba szervezhetjük. Olyan mintha 4 darab önálló távirányítónk lenne egyben.
Értelemszerűen, ha alacsonyabb funkciójú vezérlőhöz, lámpához párosítjuk ezt a távirányítót, akkor egyes gombok nem fognak rajta működni. Pl.: ha egyszínű LED szalag vezérlőhöz párosítjuk, akkor még nem fogjuk tudni a színeket változtatni, hiába van a távirányítón szivárvány sáv.
A távirányító felülete sík, így rutin kell hozzá, hogy sötétben a helyes gombot érintsük meg. A gombok érintését csippanással jelzi. A csipogás kikapcsolható ki.
Mi-Light, vagy Miboxer néven is megjelenhet ugyanez a B4-es termék.

.
.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, avagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül megnyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot 3-szor 3 másodperc alatt az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett LED-eket. Ekkor, amelyik LED vezérlője vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerzünk be, ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé (akár fix fali, akár kézi), azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal.
A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket. Ekkor, a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül benyomjuk 5-ször 3 másodperc alatt ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolat a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy tízszer villan fel és utána a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

.
Használata az alábbi ábra szerint lehetséges. Minden érintésre hangjelzést ad, és jelzőfénnyel is reagál a sikeres érintésre.

A gombok az alábbi ábra szerinti funkciókon kívül mást is tudnak még:
 • Az ON gomb 4 funkcióval is rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása bekapcsol, olyan fényerőre amilyen fényerővel világítottak kikapcsolás előtt.
  • Ha az ON gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás 100%-os fehér fényerőre áll.
  • Ha az ON gombot 5 másodpercnél hosszabb ideig nyomjuk, akkor a panel hangjelzése aktiválódik, ha esetleg korábban ki volt kapcsolva.
  • Ha erről a távirányítóról nem egyesével akarunk leválasztani vezérlőket, hanem egyszerre többe, akár az összeset, minden zónából, akkor amikor az összes vezérlőt áramtalanítottuk, majd áram alá helyezzük, akkor 3 másodpercen belül nyomjuk meg az ON gombot 5-ször, és akkor a leváló LED-ek 10-szer felvillannak. Utána ezek a LED-ek pontosabban a LED-ekhez tartozó vezérlők, már nem reagálnak erre a távirányítóra. Ez akkor hasznos amikor a teljes világítási rendszerünket áttervezzük, vagy máshol akarjuk a jövőben a távirányítót használni.
 • Az OFF gomb 3 funkcióval rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása kikapcsol.
  • Ha az OFF gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás éjszakai irányfényre vált.
  • Ha az ON gombot 5 másodpercnél hosszabb ideig nyomjuk, akkor a panel hangjelzése kikapcsolásra kerül, a fényjelzés megmarad.
 • A fényerő szabályzó sáv 0-100%-os tartományban képes a fényerőt szabályozni.
 • A 4 zóna I jelű gombjai 4 funkcióval rendelkeznek:
  • A vezérlők párosítása és leválasztása fentebb már bemutatásra került.
  • Egyébként egy érintésre felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai, és olyan fényerővel világítanak ahogyan azok a kikapcsolás előtti állapotban voltak.
  • Ha nyomva tarjuk nem csak felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai hanem 100%-os fényerőre állnak, ha korábban gyengébbre voltak állítva.
 • A zóna O jelű gombjai 2 funkcióval rendelkeznek:
  • Egy érintésre lekapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai.
  • Ha nyomva tarjuk, akkor a zónához illesztett vezérlők fényforrásai éjszakai gyenge fényerőre állnak, azaz irányfényként, tájékozódási fényként szolgálnak.
 • A SPEED gombokkal tudjuk a különféle villogási módok sebességét változtatni, miután a MODE gomb nyomkodásával kiválasztottuk a nekünk tetsző színátmenetet.
 • A színhőmérséklet és színtelítettség állító sáv segítségével, ha fix fehér fénnyel világítunk akkor a színhőmérsékletet tudjuk állítani. Az állítható színhőmérséklet tartomány természetesen attól függ, hogy milyen két eltérő színhőmérsékletű fehér LED szalagot kötöttünk egy RGBCCT vezérlő két külön fehér kimenetére. Amennyiben fix színes fénnyel világítunk akkor a csúszkával fehér fényt tudunk keverni a színes fényhez.
 • Ha ezzel az RGBCCT távirányítóval nem csak RGBCCT vezérlőket akarunk kezelni, hanem más típusú vezérlőket is sikeresen illesztettünk a távirányítóhoz, akkor azok egyszerre kezelése nem feltétlen egyforma világítást fog eredményezni. Például színhőmérséklet szabályozást csak CCT és RGBCCT vezérlőktől várhatunk el, és akkor is csak akkor egyformán, ha mindkét vezérlőre egyforma de eltérő színhőmérsékletű LED szalagot kötünk, vagy ne várjunk azonos effekteket a MODE gomb nyomogatásával, ha eleve nem lehetséges egyes színek hiánya miatt egyes vezérlőknél. Színtelítettséget sem tudunk állítani RGB szalag vezérlőnél, ahhoz RGBW, vagy RGBCCT vezérlő szükséges. És igen érdekesség, hogy színtelítettséget ezzel a távirányítóval tudunk szabályozni, ha egy RGBW vezérlőre, mind a 4 színt rákötjük. Egy egy RGBW távirányítóval nem lehetséges. A foglalatos LED fényforrások közül viszont csakis az RGBCCT típusokat kezeli.
.
A négy zóna azt jelenti, hogy olyan, mintha 4 kapcsolónk lenne a falon, azaz 4 különböző lámpacsoportot tudunk kapcsolni és különféleképpen fényerőszabályozni. Ez nem csak azt jelenti hogy 4 vezérlőt tudunk a 4 zónához rendelni, hiszen egy zónához több vezérlőt is rendelhetünk.
Könnyen megtapasztalhatjuk, hogy milyen az, ha a világításunkat, csak távirányítóval tudjuk szabályozni. Ez igen kényelmes. Ugyanakkor kényelmetlen is lehet, amennyiben a távirányítót nem tudjuk, hogy hova tettük. Ilyenkor jöhet jól egy falra rögzített távirányító. Azaz mintha fali kapcsolónk is lenne, de nem korlátoz bennünket az, hogy a falban hol fut a vezeték, mivel elemes. Egy ilyen távirányítóval ugyanazokat a funkciókat tudjuk elérni, mint egy kézi távirányítóval. Tehát egy Mi-Light vezérlőhöz nem csak akárhány kézi, hanem akárhány fali távirányítót is párosíthatunk.
.
Telepítési utasítás:
Ez egy elemes fali rádiófrekvenciás jelet adó távirányító. Azaz mint távirányító és nem vezérlő, "önmagában nem használható semmire," minimum egy kompatibilis vezérlőhöz kell illeszteni.
A termék dobozában, 4 dolgot talál. A távirányítót, a távirányítóba való 2 darab AAA ceruza elemet, a távirányító hátlapját és egy kétoldalas montázs ragasztó lapot.
Válassza ki a helyet, hogy hova szeretné a távirányítót felrögzíteni. Ha fényes bútorlapra, plexire, üvegre, fémlapra, vagy csempére akkor a ragasztó lapot ragassza bele a hátlap egyező méretű középső részébe, majd a hátlapot nyomja rá a kiválasztott helyre úgy, hogy a hátlapon található kiálló köröm lefelé nézzen. A távirányítóba tegye bele az elemeket, majd előbb a távirányító felső részét akassza rá a hátlapra, majd az alját pattintsa be. Elemcsere során a már fentebb említett alul elhelyezkedő köröm előtt nyúljon be egy lapos csavarhúzóval és azt kissé megfeszítve le tudja pattintani a távirányítót a hátlapról és el tudja végezni az elemcserét. a
Ha porózus felületre szerelné akkor a faljellegének megfelelő hosszúságú és típusú facsavart és tiplit használjon. Tipli és facsavar nem tartozéka a fenti árunak, ezt a fal jellemzőinek megfelelően a telepítést végző személynek külön kell beszereznie. A hátlap csavarokkal való felrögzítésén kívül a felpattintás és levétel folyamata ugyan az mint fentebb.
A távirányító párosítása (illesztése) a kompatibilis vezérlővel, vezérlőkkel a fentebb leírt módon végrehajtható.
.

Kínai gyártmány.

A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //ledrex.hu/dwnld/fut-b-t-series.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^