Elmark 4-csatornás váltó/reteszelő/impulzus kapcsoló(relé) Wifi + RF 433MHz vevő

21140,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 3 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

  • Garancia: 3 év
  • EAN-kód: 3800131209511
  • Gyártói SKU / MPN azonosító: 195006
  • Webáruházi-azonosító: el-195006

4 darab okos váltókapcsoló, amelyek 2.4GHz(b/g/n) szabványú wifi kapcsolaton keresztül elérhetőek okostelefonról IOS, vagy Android alkalmazáson keresztül, valamint együttműködnek az Amazon Alexa és a Google Nest okos rendszereivel. Emellett 433MHz-es rádiófrekvenciás távirányítóval is elérhetőek, illetve a készülékházon manuális szerviz nyomógombok is rendelkezésre állnak.
A kapcsolók 3-féle módban képesek működni:

  • váltókapcsolóként,
  • impulzus kapcsolóként, 0,25-4 másodperc között állítható megtartással, és
  • biztonsági reteszelő kapcsolóként is.
Maximum 8 időzített, akár ismétlődő kapcsolás rögzítésére van lehetőség.
Rögzítési lehetősége felcsavarozás mellett, DIN sínre is biztosított.
Tápellátása 5-24 Volt közötti egyenárammal DC-aljzaton keresztül, vagy 90-250 Volt közötti váltóárammal rugós sorkapcson keresztül biztosítható.
A kapcsolók egyenként maximum 10 Amper áramerősség mellett, egyenáram esetén maximum 30 Volt, váltóáram esetén 250 Volt feszültséggel használhatók, de a max. 10A áram mellett vegye figyelembe a maximum 2,2kW átmenő teljesítmény korlátot is, kapcsolónként.

.
.
A fenti kép alapján a DIP kapcsolókkal be tudja állítani a kívánt kapcsolási módot.
Az alábbi képeken alkalmazási példákat talál.
Kizárólag villamossági szakember telepítheti.
.
A külön beszerezhető 433MHz-es távirányító (fali kapcsoló) hozzáadását úgy végezhetjük el, hogy a kapcsolni kívánt relé gombját egymás után kétszer benyomjuk és utána megnyomjuk azt a gombot a távirányítón, amelyikkel működtetni akarjuk. A sikeres párosítást 4 zöld villanással jelzi vissza a kiválasztott relé LED-je.
.
Ha még nem rendelkezünk Ewelink alkalmazással keressük meg az Apple Store, vagy a Google Play szolgáltatásban és telepítsük.
Indítsuk el az alkalmazást és regisztráljuk!
Program kicsit beszélni magyar :)
Válasszuk ki az országot és adjuk meg az e-mail címünket, aminek használatával majd be kívánunk lépni az alkalmazásba. Az e-mail címünkre kapunk egy 4 számjegyű azonosítót, amit be kell írni, az alkalmazásba. Ezzel hitelesítjük magunkat. Ezután adjuk meg a tetszés szerinti jelszavunkat.
Az email címünk és a jelszavunk megadásával lépjünk be az alkalmazásba. Új felhasználó nem fog egyetlen használható eszközt sem látni. A képernyő alján a + gombra kattintva az ADD DEVICE oldalra jutunk, ahol kattintsunk a QUICK PAIRING menüpontra, hogy gyorsan hozzá adhassuk az eszközünket, a wifi hálózatunkhoz, illetve azon keresztül a telefonos alkalmazásunkhoz.
A következő képernyőn adjuk meg a wifi hálózatunk nevét és jelszavát.
Mielőtt a TOVÁBB gombra kattintanánk, előtte az okos aljzatunkat „párosodásra kész” állapotba kell hozni :). Az aljzaton lévő gomb közül egy világító gyűrű van.
Ha kéken világít az azt jelenti, hogy áram alatt van a kimenete, tehát a rádugott eszköznek működnie kell.
Ha zöld fénnyel lassan villog, az az jelenti, hogy nincs létező wifi kapcsolatban, azaz online nem érhető el.
Akkor képes a párosításra, ha zöld fénnyel gyorsan villog. Ezt úgy érhetjük el, ha legalább 7 másodpercig benyomva tartjuk az egyetlen gombot a készüléken.
Ha a készülékünk online akkor folyamatos zöld fénnyel világít, tehát amikor sikeresen elvégezzük a párosítást akkor nem fog villogni, csak fix zölddel fog világítani és az említett kékkel is attól függően, hogy éppen fel les-e kapcsolva vagy sem.
Tehát, ha a gyors zöld villogásra állítás sikeresen megtörtént, akkor haladhatunk TOVÁBB.
Következő lépésben megkeresi a párosítható eszközeinket. A találatot kiírja, és hozzárendeli az új eszközöket a wifi hálózatunkhoz.
A talált eszközöket átnevezhetjük, majd az átnevezés regisztrálása után, már meg is jelenik, a kezdeti ALL DEVICE üres listánkon az első eszközünk. Már itt is használhatjuk a 4 db kapcsoló gombot, vagy a névre kattintva, a képernyő közepére tevődik át a gombsor. Ekkor az alsó menükben: SCHEDULE, TIMER, LOOP TIME, különféle típusú időzített kapcsolásokat állíthatunk be. Év, hónap, nap, óra, perc szerinti be – és kikapcsolásokat, visszaszámláláson alapuló kapcsolásokat és rendszeresen ismétlődő kapcsolásokat.
Az alkalmazás az interneten keresztül ellenőrzi, hogy jelent-e meg új firmware a hardverhez, és ha igen, le is frissíthetjük.

Kínai gyártmány.

A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //ledrex.hu/dwnld/el-195006-eng.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^