Elmark 90 LED beltéri 5 Voltos RGB LED-szalag 3m, RGB (KIVITELEZŐKNEK)

3580,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 3 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 6 Watt névleges fogyasztású, Elmark márkájú LED lámpa.
 • DC 5V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  3000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék
 • Ez a LED lámpa 90 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • Saját vezérlőjével fényerőszabályozni is lehet.
 • Védelem: IP20
 • Garancia: 2 év, DC5V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: el-99led984rgb

Változtatható fényerejű és színű LED szalag!
Dekorációs célra! Leginkább TV hátuljára ragasztva képernyő háttérvilágítás céljára használják.
Kizárólag 5 Voltos tápellátással működtethető.
Ha USB-s RGB vezérlővel működteti, és általában egy TV USB aljzat 500mA-es így maximum 2,5 Watt teljesítményre képes. Ha külső 5 Voltos tápegységről működteti, a 3 méter egy végről megtáplálva 6 Watt teljesítményű. Ez a beltéri LED-szalag SMD 5050 típusú 3 színű LED-ből készülő, hajlékony LED-sor, mely 3 LED-enként elvágható. A levágott szalagdarabokra (azok vágási végeire) tetszőleges hosszúságú vezetéket forrasztva, változatos kialakítási formákat érhetünk el. A szalag hátoldalán 3M ragasztó szalag fut végig mely a falra rögzítést segíti.

FIGYELEM!
Beltéri típus, azaz a nyomtatott áramköri szalag a ráültetett diódákkal együtt szabadon vannak, nincs rajtuk szilikonkaucsuk burkolat mint a kültéri típusoknál.

.
.

A fogyasztásából is látható, hogy ez a fény minimális, tényleg csak dekorációs célú. Amennyiben komolyabb RGB LED szalag világítási rendszert kíván kialakítani, úgy semmiképpen ne válasszon 5 Voltos szalagot, tervezzen 12, vagy 24 Voltos szalagokkal. Sőt a legtöbb RGB LED szalag vezérlő el sem indul 5 Volttól, így a vezérlési lehetőségeink is korlátozottak lennének.
Kipróbáltan jól működik 5 Volton ez a IR vezérlő: V-TAC 24 gombos, annak ellenére, hogy a termékleírás szerint 12-24 Volttal üzemel csak.
Mindenképpen csakis DC 5 Voltos tápegységgel, adapterrel működtesse! Igen, világít 12 Volttal is, és a mért fogyasztásnak rögtön 6 Watt helyett 10-szeresét, azaz 60 Wattot mérhetünk. Könnyen belátható, hogy a gyártó nem 10-szeres teljesítményre tervezte ezt a terméket, így ne tegye, mert gyors meghibásodáshoz vezet!

.

FIGYELEM!
Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, vezérlő, szükség esetén jelerősítő, plusz vezeték szükséges, valamint a csatlakozásokat forrasztással célszerű a szalagon biztosítani. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!
RGB LED szalag elvi bekötési rajz, rossz és jó megoldások

.

A fent ismertetett Elmark 90 LED beltéri 5 Voltos RGB LED-szalag 3m, RGB (KIVITELEZŐKNEK) termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

TV hátuljára ragasztható 3-féle RGB LED világítás és egy DRGB zeneérzékelős LED szalag világítás

TV hátuljára ragasztható 3-féle RGB LED szalag világítás és egy DRGB zeneérzékelős LED szalag világítás bemutatása. Először a 3 RGB LED szalag világítás bemutatásával kezdem.
Ez a termék 15:08-nál kezdődik.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^