SD S1-K smart 1.2A/240V AC Triac tekerőgombos dimmer + 2.4G RF (fényerőszabályzó)

18670,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 1 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 288W - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem:
 • AC100-240V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: AC100-240V, 1.2A (váltóáram)
 • Méret:
 • Garancia: 3 év
 • Webáruházi azonosító: el-s1-k-99dimmerr
Modern tekerőgombos 230 Voltos fázishasításos dimmer (fényerőszabályzó), mely külön megvásárolható maximum 10 darab 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás kézi, vagy fali távirányítóval, valamint Wifi konverteren keresztül okostelefonról is kezelhető. Tehát ennek a terméknek az az előnye, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy több helyről is tudjunk fényerőszabályozni. S1-K típusjelölésű.
.
A tekerőgomb 2,5-szeres körbe tekerésével finoman tudjuk a fényerőt állítani. A tekerőgomb benyomásával fel-, és lekapcsolhatjuk a világítást. Felkapcsolt állapotban a tekerőgomb nyomva-tartásával is tudjuk a fényerőt állítani, ismételt nyomva-tartásokra a fényerő csökkentés vagy növelés irányát tudjuk változtatni. Ha lekapcsolt állapotban tartjuk benyomva a gombot 5 másodperces időtartamra, akkor akkor távirányítót tudunk hozzáadni. Ha ilyenkor 10 másodpercig tartjuk benyomva, akkor viszont az összes hozzáadott távirányítós kapcsolatot törölni tudjuk.

Ez dimmer az úgynevezett angol kapcsoló dobozba fér csak bele. A dimmert egy felületre szerelhető angol dobozzal együtt kapja, de természetesen be is süllyeszthető.

Bekötési rajz:
.

A dimmerhez távirányítókat hozzáadni, azaz párosítani (és a kapcsolatot - párosítást törölni) kétféleképpen van lehetőségünk:

 • Az egyik, amikor áram alatt marad a dimmer.
  • A dimmer mechanikai tekerő gomb benyomásával... Tehát a gomb nyomásával kikapcsoljuk és utána ismét nyomva tartjuk a gombot. Tehát a kikapcsolt állapotban tartjuk nyomva a gombot 5 másodpercig. majd mikor felengedjük, akkor a párosításra kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot benyomjuk, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját nyomjuk be. Egyébként az 5 másodperc utáni, kapcsolatfelvételre kész állapotot egy kis működés jelző kék led jelzi pár másodpercig a dimmer felületén.
  • Ha a kapcsolatot törölni akarjuk akkor a nem 5, hanem 10 másodpercig tartjuk benyomva a gombot és azután nem kell távirányító gombot nyomni, minden távirányító kapcsolatot törölni fog.
 • A másik amikor nem a nyomógombbal kapcsoljuk ki a világítást, hanem áramtalanítjuk a dimmert.
  • Ez egy már telepített rendszernél macerásabb, hiszen nagy eséllyel a lakáselosztóban egy kismegszakítót kell lekapcsolni. Miután visszakapcsoltuk a dimmer áramellátását, akkor a akkor a párosításra kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot benyomjuk, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját nyomjuk be 5 másodpercen belül, 3-szor és a sikeres párosításra 3-szor fogja a dimmer a világítást felvillantani.
  • Ha a kapcsolatot meg akarjuk szüntetni, akkor az áramellátás visszaadását követően szintén 5 másodpercen belül, de 5-ször nyomjuk be a párosítás megszüntetésére kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját. A sikeres kapcsolat törlésre 5 villantással reagál a dimmert. Fontos, hogy amennyiben a lakásban több ilyen rendszerű dimmert használunk és egyszerre áramtalanítunk, illetve kapcsoljuk vissza az áramot, és kíséreljük meg a párosítást, akkor az összes párosításra kész dimmerrel létre fog jönni a kapcsolat, avagy törlődni fog. Tehát, ha nem pont ez a célunk akkor ügyeljünk rá, hogy a dimmerek, külön kismegszakítón legyenek, vagy ne használjuk ezt a módszert.

A dimmerhez hozzáadható távirányítókat az AC Triac dimmer rendszerelemek: //ledrex.hu/tag/ac-triac-dimmer-rendszerelem/oldaláról tud kiválasztani.
.

A dimmerek további kiegészítőkkel, azaz távirányítókkal kezelhetőek:

 • Fali távirányítók. Olyanok, mint a fali kapcsolók, fali dimmerek, de nincs mögöttük kapcsoló-dimmer, csak a felületük pont ugyanúgy néz ki. Nem is kellene, hogy a falra rögzítsük, hiszen akár a kezünkben, is tarthatnánk, vagy az asztalon. Tehát ezek távirányítók, a falon bárhova felcsavarozhatóak, vagy felragaszthatóak, nem kell vezetékezni. E távirányítók is 2.4GHz-es frekvencia-tartományban adják ki a jelet, amit a dimmerek, mint vezérlők fogadnak. Beépített akkumulátorral rendelkeznek, és egy micro-USB aljzaton keresztül egy telefon töltővel tudjuk feltölteni.
 • Kézi távirányítók. Ezek ceruza elemmel működnek, és ugyanúgy rádiófrekvenciás jelet adnak ki, amit a dimmer értelmez. Furcsának tűnhet, hogy van olyan színes távirányító is ami kezeli a dimmereket is. Értelemszerűen a színes dolgok nem működnek a távirányítón, amikor a csak egy színű dimmert utasítjuk. Ez a kompatibilitás praktikus okból létezik, a szobánkban akár változtatható színű LED szalag világításunk is lehet, és ha úgyis beleférne a 4 zónába (mert, hogy vannak 1-zónás és 4-zónás távirányítók is), akkor minek legyen külön távirányítója a több-színű és külön távirányítója az egyszínű világításnak.
 • A 3. távirányító típus, a mobil telefonunk. Ehhez kell venni egy Wifi relét. Egy ilyen eszköznek a hatósugara 30 méter, melyet a vastagabb, vagy vasbeton falak rövidebbé tehetnek. A hatósugáron belül, ha a Wifi relé eléri a routert és a működtetni kívánt vezérlőket, dimmereket, akkor egy lakásba elég 1 darab, és rajta keresztül maximum 16 zónát, illetve azok vezérlőit kezelhetjük akárhány mobiltelefonról. Androidos vagy IOS telefonunkra töltsük le a SkySmart alkalmazást és azon keresztül el tudjuk végezni a szükséges beállításokat, a telefonos használathoz.
 • A dimmert kizárólag villamossági szakember telepítheti!

  A dimmeren két mikrokapcsoló található, az 1. számúval a fázishasítás jellegét állíthatjuk be, azaz, hogy gyújtásszög-vezérléssel, vagy oltásszög-vezérléssel működjön. A 2. számú kapcsolóval a dimmelés alsó értékét állíthatjuk be. Azaz gyengébb minőségű dimmelhető LED esetében szükség lehet a magasabb alsó értékre állítás a vibrálás és az esetleges zúgás kizárása érdekében.

  Ezeket a kapcsolókat csak áramtalanított állapotban szabad átkapcsolni.
  .
  A Skydance rendszerű 230 Voltos LED világítás fényerőszabályzási lehetőségeiről részletesebb áttekintő információkat a //ledrex.hu/230-voltos-led-vilagitas-fenyeroszabalyzasi-lehetosegei-elmark-dimmerekkel/ oldalon talál.

  Az alábbi képen egy "mindent bele" típusú ábra található az együtt használható eszközökkel:
  .

  A fent ismertetett SD S1-K smart 1.2A/240V AC Triac tekerőgombos dimmer + 2.4G RF (fényerőszabályzó) termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

  S1-K Rotary/Push paneles AC Triac RF dimmer használata R11, RU4, T21-1, T21-4 RF távirányítókkal

  S1-K Rotary/Push paneles AC Triac RF dimmer 230 Voltos fényerőszabályzó, mellyel hagyományos fényforrások és fényerőszabályozható LED-ek, vagy LED meghajtók használhatók. Több fajta kézi és fali 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás távirányító is párosítható hozzá. A videóban az R11, RU4, T21-1, T21-4 típusú 1- és 4-zónás távirányítók párosítását és használatát mutatjuk be.

  .
  Áramkimaradás esetén megjegyzi a kimaradás előtti állapotot, és az áram visszatértével abban az állapotban világít, avagy nem világít. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben valaki egy hagyományos kapcsolóval kívánja kombinálni ezt a terméket, azaz a dimmer tápellátása elé egy kapcsolót is beiktat, akkor azt a kapcsolót csak akkor tudja a világítás fel- (és le)kapcsolására használni, azaz a dimmernél áramkimaradást előidézve a világítást kapcsolgatni, ha a dimmerre kötött kapcsolókkal, vagy a távirányítóival nem kapcsolja le a világítást. Mert, ha a dimmernél rendeltetésszerűen kapcsoljuk le a világítást, akkor a dimmer tápellátásának a le- és felkapcsolásával, soha nem fogjuk tudni felkapcsolni a világítást, csak ha a távirányítókkal, vagy a dimmerre kötött kapcsolókkal ismételten felkapcsoljuk a világítást.

  A Skydance, mint márkanév számos esetben nem jelenik meg a terméken, vagy a termék dobozán. Általában csak a típusjelölés, a forma, és az angol nyelvű használati utasításon szereplő domain alapján tudható, hogy Skydance gyártmány, valamint arról, hogy használható ugyanazon az okostelefonos alkalmazáson keresztül. Mivel mint noname gyártó is, így a webáruházunkban többnyire Elmark, vagy Optonica néven jelenik meg. Ezen túlmenően a Skydance közleménye szerint a 2,4 GHz-es vezeték nélküli termékei kompatibilisek lehetnek olyan rendszerekkel, mint a Lutron, Philips, Osram, Dynalite, Schneider, ABB, Leviton, JUNG, Berker stb.
  Kínai gyártmány.

  A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //www.iskydance.com/uploads/goods_file/S1-K.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^