SD S1-T smart 1.2A/240V AC Triac érintő felületes dimmer + 2.4G RF (fényerőszabályzó)

17810,- Ft/darab
Jelenleg nincs készleten, de rendelhető!
Szállítás 20 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 288W - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem:
 • AC100-240V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: AC100-240V, 1.2A (váltóáram)
 • Méret:
 • Garancia: 3 év
 • Webáruházi azonosító: el-s1-t-99touch1
Modern érintő-felületes 230 Voltos fázishasításos dimmer (fényerőszabályzó), mely külön megvásárolható maximum 10 darab 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás kézi, vagy fali távirányítóval, valamint Wifi konverteren keresztül okostelefonról is kezelhető. Tehát ennek a terméknek az az előnye, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy több helyről is tudjunk fényerőszabályozni. S1-T típusjelölésű.
.
.
A kezelő panelen az ON/OFF felület érintésével tudjuk fel-, és lekapcsolhatjuk a világítást. Ha lekapcsolt állapotban tartjuk nyomva a felületet 5 másodperces időtartamra, akkor akkor távirányítót tudunk hozzáadni. Ha ilyenkor 10 másodpercig tartjuk érintve, akkor viszont az összes hozzáadott távirányítós kapcsolatot törölni tudjuk.
A csúszka jelet érintve ujjunk ügyességétől függően finoman tudjuk állítani a fényerőt.
Ugyanakkor a BRIGHT +/- gombokat röviden érintve 10 fokozatban tudjuk a fényerőt léptetni, míg nyomva tartva 256 fokozatban végig görgeti a fényerősség tartományt.
A S gomb érintésével világítási módokat válthatunk illetve 2 másodperces érintéssel fixálhatjuk azt.

Ez dimmer az úgynevezett angol kapcsoló dobozba fér csak bele. A dimmert egy felületre szerelhető angol dobozzal együtt kapja, de természetesen be is süllyeszthető.

Bekötési rajz:
.

A dimmerhez távirányítókat hozzáadni, azaz párosítani (és a kapcsolatot - párosítást törölni) kétféleképpen van lehetőségünk:

 • Az egyik, amikor áram alatt marad a dimmer.
  • A dimmer ON/OFF érintő felület használatával... Tehát a felület érintésével kikapcsoljuk és utána ismét érintve tartjuk. Tehát a kikapcsolt állapotban tartjuk nyomva a gombot 5 másodpercig. Majd mikor felengedjük, akkor a párosításra kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot benyomjuk, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját nyomjuk be. Egyébként az 5 másodperc utáni, kapcsolatfelvételre kész állapotot egy kis működés jelző kék led jelzi pár másodpercig a dimmer felületén.
  • Ha a kapcsolatot törölni akarjuk akkor a nem 5, hanem 10 másodpercig tartjuk benyomva a gombot és azután nem kell távirányító gombot nyomni, minden távirányító kapcsolatot törölni fog.
 • A másik amikor nem az érintő felülettel kapcsoljuk ki a világítást, hanem áramtalanítjuk a dimmert.
  • Ez egy már telepített rendszernél macerásabb, hiszen nagy eséllyel a lakáselosztóban egy kismegszakítót kell lekapcsolni. Miután visszakapcsoltuk a dimmer áramellátását, akkor a akkor a párosításra kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot benyomjuk, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját nyomjuk be 5 másodpercen belül, 3-szor és a sikeres párosításra 3-szor fogja a dimmer a világítást felvillantani.
  • Ha a kapcsolatot meg akarjuk szüntetni, akkor az áramellátás visszaadását követően szintén 5 másodpercen belül, de 5-ször nyomjuk be a párosítás megszüntetésére kiszemelt távirányítón a ki-, bekapcsoló gombot, illetve 4-zónásnál a kiválasztott zóna ki-, bekapcsoló gombját. A sikeres kapcsolat törlésre 5 villantással reagál a dimmert. Fontos, hogy amennyiben a lakásban több ilyen rendszerű dimmert használunk és egyszerre áramtalanítunk, illetve kapcsoljuk vissza az áramot, és kíséreljük meg a párosítást, akkor az összes párosításra kész dimmerrel létre fog jönni a kapcsolat, avagy törlődni fog. Tehát, ha nem pont ez a célunk akkor ügyeljünk rá, hogy a dimmerek, külön kismegszakítón legyenek, vagy ne használjuk ezt a módszert.

A dimmerhez hozzáadható távirányítókat az AC Triac dimmer rendszerelemek: //ledrex.hu/tag/ac-triac-dimmer-rendszerelem/oldaláról tud kiválasztani.
.

A dimmerek további kiegészítőkkel, azaz távirányítókkal kezelhetőek:

 • Fali távirányítók. Olyanok, mint a fali kapcsolók, fali dimmerek, de nincs mögöttük kapcsoló-dimmer, csak a felületük pont ugyanúgy néz ki. Nem is kellene, hogy a falra rögzítsük, hiszen akár a kezünkben, is tarthatnánk, vagy az asztalon. Tehát ezek távirányítók, a falon bárhova felcsavarozhatóak, vagy felragaszthatóak, nem kell vezetékezni. E távirányítók is 2.4GHz-es frekvencia-tartományban adják ki a jelet, amit a dimmerek, mint vezérlők fogadnak. Beépített akkumulátorral rendelkeznek, és egy micro-USB aljzaton keresztül egy telefon töltővel tudjuk feltölteni.
 • Kézi távirányítók. Ezek ceruza elemmel működnek, és ugyanúgy rádiófrekvenciás jelet adnak ki, amit a dimmer értelmez. Furcsának tűnhet, hogy van olyan színes távirányító is ami kezeli a dimmereket is. Értelemszerűen a színes dolgok nem működnek a távirányítón, amikor a csak egy színű dimmert utasítjuk. Ez a kompatibilitás praktikus okból létezik, a szobánkban akár változtatható színű LED szalag világításunk is lehet, és ha úgyis beleférne a 4 zónába (mert, hogy vannak 1-zónás és 4-zónás távirányítók is), akkor minek legyen külön távirányítója a több-színű és külön távirányítója az egyszínű világításnak.
 • A 3. távirányító típus, a mobil telefonunk. Ehhez kell venni egy Wifi relét. Egy ilyen eszköznek a hatósugara 30 méter, melyet a vastagabb, vagy vasbeton falak rövidebbé tehetnek. A hatósugáron belül, ha a Wifi relé eléri a routert és a működtetni kívánt vezérlőket, dimmereket, akkor egy lakásba elég 1 darab, és rajta keresztül maximum 16 zónát, illetve azok vezérlőit kezelhetjük akárhány mobiltelefonról. Androidos vagy IOS telefonunkra töltsük le a SkySmart alkalmazást és azon keresztül el tudjuk végezni a szükséges beállításokat, a telefonos használathoz.
 • A dimmert kizárólag villamossági szakember telepítheti!

  A dimmeren két mikrokapcsoló található, az 1. számúval a fázishasítás jellegét állíthatjuk be, azaz, hogy gyújtásszög-vezérléssel, vagy oltásszög-vezérléssel működjön. A 2. számú kapcsolóval a dimmelés alsó értékét állíthatjuk be. Azaz gyengébb minőségű dimmelhető LED esetében szükség lehet a magasabb alsó értékre állítás a vibrálás és az esetleges zúgás kizárása érdekében.

  Ezeket a kapcsolókat csak áramtalanított állapotban szabad átkapcsolni.
  .
  A Skydance rendszerű 230 Voltos LED világítás fényerőszabályzási lehetőségeiről részletesebb áttekintő információkat a //ledrex.hu/230-voltos-led-vilagitas-fenyeroszabalyzasi-lehetosegei-elmark-dimmerekkel/ oldalon talál.

  Az alábbi képen egy "mindent bele" típusú ábra található az együtt használható eszközökkel:
  .
  Áramkimaradás esetén megjegyzi a kimaradás előtti állapotot, és az áram visszatértével abban az állapotban világít, avagy nem világít. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben valaki egy hagyományos kapcsolóval kívánja kombinálni ezt a terméket, azaz a dimmer tápellátása elé egy kapcsolót is beiktat, akkor azt a kapcsolót csak akkor tudja a világítás fel- (és le)kapcsolására használni, azaz a dimmernél áramkimaradást előidézve a világítást kapcsolgatni, ha a dimmerre kötött kapcsolókkal, vagy a távirányítóival nem kapcsolja le a világítást. Mert, ha a dimmernél rendeltetésszerűen kapcsoljuk le a világítást, akkor a dimmer tápellátásának a le- és felkapcsolásával, soha nem fogjuk tudni felkapcsolni a világítást, csak ha a távirányítókkal, vagy a dimmerre kötött kapcsolókkal ismételten felkapcsoljuk a világítást.

  A Skydance, mint márkanév számos esetben nem jelenik meg a terméken, vagy a termék dobozán. Általában csak a típusjelölés, a forma, és az angol nyelvű használati utasításon szereplő domain alapján tudható, hogy Skydance gyártmány, valamint arról, hogy használható ugyanazon az okostelefonos alkalmazáson keresztül. Mivel mint noname gyártó is, így a webáruházunkban többnyire Elmark, vagy Optonica néven jelenik meg. Ezen túlmenően a Skydance közleménye szerint a 2,4 GHz-es vezeték nélküli termékei kompatibilisek lehetnek olyan rendszerekkel, mint a Lutron, Philips, Osram, Dynalite, Schneider, ABB, Leviton, JUNG, Berker stb.
  Kínai gyártmány.

  A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //www.iskydance.com/uploads/goods_file/S1-T.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^