Mi-Light B8 8 zónás (MC, CCT, RGB, RGBW, RGBCCT) 2.4G RF fix fali (2x1,5V AAA elemmel) fehér távirányító

12380,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 2 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

  • Garancia: 2 év
  • EAN-kód: 6970602180902
  • Gyártói SKU / MPN azonosító: futb8
  • Webáruházi-azonosító: fut-b8

Ez a 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás falra szerelhető 8 zónás, érintő felületes távirányító, alkalmas Miboxer, Mi-Light LED spotok, izzók, vagy vezérlős LED szalagok kapcsolására, fényerőszabályozására, színeinek állítására és különféle világítási effektek megjelenítésére.
Ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a B4-es 4 zónás, csak ez 8 zónás, valamint a mérete meglepő, gyakorlatilag kétszer akkor a mint egy szokványos fali kapcsoló.
Az MC - monokróm, azaz egyszínűt jelent, a CCT - két szín keverését, azaz jellemzően egy meleg- és egy hidegfehér fényt keverünk, azaz változtathatjuk a színhőmérsékletet. Az RGB - azt jelenti, hogy a három alapszínből kikeverhetjük szivárvány összes színét és a fehéret, az RGBW - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül fehér színű fénykibocsájtó diódát is tud külön kezelni, azaz a fehér fényt nem a három alapszín kikeverésével éri el, hanem a fehér dióda kapcsolásával teljes értékű fehér fényhez juthatunk. Az RGBCCT - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül melegfehér és hidegfehér színű fénykibocsájtó diódát is tud külön kezelni, azaz a fehér fényt nem a három alapszín kikeverésével éri el, hanem a fehér dióda kapcsolásával teljes értékű fehér fényhez juthatunk, de ezen túlmenően a két fehér fény közötti hangulatunknak megfelelő színhőmérsékletet is kikeverhetjük.
A 8-zóna azt jelenti, hogy több lámpát, több vezérlőt 8 külön kapcsolható, vezérelhető csoportba szervezhetjük. Olyan mintha 8 darab önálló távirányítónk lenne egyben.
Értelemszerűen, ha alacsonyabb funkciójú vezérlőhöz, lámpához párosítjuk ezt a távirányítót, akkor egyes gombok nem fognak rajta működni. Pl.: ha egyszínű LED szalag vezérlőhöz párosítjuk, akkor még nem fogjuk tudni a színeket változtatni, hiába van a távirányítón szivárvány sáv.
A távirányító felülete sík, így rutin kell hozzá, hogy sötétben a helyes gombot érintsük meg. A gombok érintését csippanással jelzi. A csipogás kikapcsolható ki.
Mi-Light, vagy Miboxer néven is megjelenhet ugyanez a B8-as termék.

.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, avagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy válasszik ki melyik zónába akarjuk soroloni az adott vezérlőt, vagy fényforrást. Azaz érintsük meg azt a zónagombot, és az világítani fog. Utána helyezzük áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat. Így a felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül megnyomjuk az ON gombot 3-szor 3 másodperc alatt. Ekkor, amelyik LED vezérlője vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerzünk be, ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé (akár fix fali, akár kézi), azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal.
A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket. A módszer hasonló, mint a párosításkor. Áramtalanítsuk a leválasztani kívánt LED-et, majd kapcsoljuk be a hozzátartozó zónagombot, hogy az világítson. Helyezzük áram alá a leválasztani kívánt LED-et és annak felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül benyomjuk 5-ször 3 másodperc alatt az ON gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolat a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy tízszer villan fel és utána a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

.
.

Használata az alábbi ábra szerint lehetséges.

Minden érintésre közös jelzőfénnyel reagál, valamint a kerek gombok közepén külön jelzőfény mutatja az aktivitásukat. A gombok érintését csipogással is jelzi, mely csipogás, ki- és bekapcsolható. A csúszkák és a szngyűrű érintése nem jár csipogással.
A kezelési lehetőségeket az alábbi rajz részletezi.

  • Ha ezzel az RGBCCT távirányítóval nem csak RGBCCT vezérlőket akarunk kezelni, hanem más típusú vezérlőket is sikeresen illesztettünk a távirányítóhoz, akkor azok egyszerre kezelése nem feltétlen egyforma világítást fog eredményezni. Például színhőmérséklet szabályozást csak CCT és RGBCCT vezérlőktől várhatunk el, és csakis akkor egyformán, ha mindkét vezérlőre egyforma, de eltérő színhőmérsékletű LED szalagot kötünk,
  • vagy ne várjunk egyforma villogási effekteket különböző típusú párosított vezérlők esetében.
  • Ha RGBCCT-nél kisebb képességű vezérlővel párosítottuk, akkor természetesen lesznek a távirányítónak olyan részei amelyekre nem történik semmilyen fényreakció.
.

Tapasztalataink szerint csak az RGB-s FUT025 és az RGBW-s FUT027-es vezérlőkkel nem működik együtt. Valószínűsíthető, hogy minden más LED szalag vezérlővel, valamit a foglalatos 2.4G-s Mi Light/Miboxer termékekkel is párosítható, együttműködik. Ezek közül kipróbáltuk és működik az alábbiakkal: a FUT103-as GU10-es RGBCCT spottal, a FUT105-ös E27-es RGBCCT körtével, az egyszínű FUT036, a CCT-s FUT035, az RGB-s FUT037 és FUT043, az RGBW-s FUT038 és FUT044, valamint az RGBCCT-s FUT045 és FUT039-es vezérlőkkel.

.

Telepítési utasítás:
Ez egy elemes rádiófrekvenciás jelet adó távirányító. Azaz mint távirányító és nem vezérlő, "önmagában nem használható semmire," minimum egy kompatibilis vezérlőhöz kell illeszteni.
Az alábbi képen látható, hogy a távirányító egy különálló alaplappal is rendelkezik.
Ezt kell előbb felcsavarozni egy kapcsolódobozra. Valójában a kapcsolódobozra, csak akkor van szükség, ha egy tápegységet akarunk belerejteni, annak érdekében, ha elem nélkül, hálózatról szeretnénk a távirányítót működtetni.
Ha megfelel a ceruzaelemes működtetés, akkor kapcsolódoboz nélkül bárhova a falra felfúrhatjuk az alaplapot és rápattinthatjuk a távirányítót, mielőtt belehelyeztük a 2 darab AAA elemet.
Az elemek merülését a távirányító ok nélkülinek tűnő villogással jelzi. Ekkor cseréljünk elemet.
Az elemcseréhez egy lapos csavarhúzóval nyúljunk távirányalján lévő két nút egyikébe és pattintsuk le az alaplapról a távirányítót.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^