Miboxer S2 1 zónás (MC, CCT, RGB, RGBW, RGBCCT) 2.4G RF mágneses fehér távirányító (2x1,5V AAA elemmel)

6495,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 6 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • EAN-kód: 6970602182951
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: futs2-w
 • Webáruházi-azonosító: fut-s2w

Ez a 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás távirányító része egy kis fém alátét (tányér), mely falra ragasztható, így maga a távirányító kézbe is vehető, valamint a mágneses aljának köszönhetően a fém alátét segítségével falra is rögzíthető és onnan bármikor le is vehető.
A távirányító színgyűrűje érintő felületes, a közepe pedig 4-irányú billenőgombos.
A legtöbb Miboxer, Mi-Light 2.4G-s LED spottal, izzóval, vagy LED szalag vezérlővel párosítható, így azok kapcsolására, fényerőszabályozására, színeinek állítására és különféle világítási effektek megjelenítésére alkalmas.

 • Az MC - monokróm, azaz egyszínűt jelent,
 • a CCT - két szín keverését, azaz jellemzően egy meleg- és egy hidegfehér fényt keverünk, azaz változtathatjuk a színhőmérsékletet.
 • Az RGB - azt jelenti, hogy a három alapszínből kikeverhetjük szivárvány összes színét és a fehéret,
 • az RGBW - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül fehér színű fénykibocsájtó diódát is tud külön kezelni, azaz a fehér fényt nem a három alapszín kikeverésével éri el, hanem a fehér dióda kapcsolásával teljes értékű fehér fényhez juthatunk.
 • Az RGBCCT - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül melegfehér és hidegfehér színű fénykibocsájtó diódát is tud külön kezelni, azaz a fehér fényt nem a három alapszín kikeverésével éri el, hanem a fehér dióda kapcsolásával teljes értékű fehér fényhez juthatunk, de ezen túlmenően a két fehér fény közötti hangulatunknak megfelelő színhőmérsékletet is kikeverhetjük.

Ez a távirányító 1-zónás, ami azt jelenti, hogy több lámpát, több vezérlőt párosíthatunk hozzá, de mindegyiket csakis egyszerre tudjuk kezelni.
Értelemszerűen, ha alacsonyabb funkciójú vezérlőhöz, lámpához párosítjuk ezt a távirányítót, akkor egyes gombok nem fognak rajta működni. Pl.: ha egyszínű LED szalag vezérlőhöz párosítjuk, akkor még nem fogjuk tudni a színeket változtatni, hiába van a távirányítón színgyűrű. Hiába képes a távirányító arra, hogy különböző villogási effekteket válasszunk ki, ha olyan vezérlővel párosítottuk, amely vezérlő nem képes villogási effektekre.
A távirányító felülete nem sík, ez sötétben előnyös, mert ki tudjuk tapogatni a gombok helyét. A bekapcsoló gombon ráadásul egy kis köröm rész is található.
A gombok érintését és a sikeres jelküldést a vezérlő felé, középen egy piros led jelzi vissza.
Ha ez a jelzőlámpa érintés nélkül is villog, az az elem merülését jelzi - ekkor ki kell cserélni az elemet.

.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, avagy vezérlőkhöz.
Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül megnyomjuk azt az ON feliratú gombot 3-szor 3 másodperc alatt. Ekkor amelyik LED vezérlője vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé (akár fix fali, akár kézi), azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal.
A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül benyomjuk 5-ször 3 másodperc alatt ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolat a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy tízszer villan fel és utána a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

.
.

Használata az alábbi ábra szerint lehetséges.

Minden érintésre jelzőfénnyel reagál:

 • Az ON gomb több funkcióval is rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása bekapcsol, olyan fényerőre amilyen fényerővel világítottak kikapcsolás előtt.
  • Ha az ON gombot nyomva tartjuk addig amíg a kontrol LED 2x villan, utána nyomkodva a különböző villogási, világítási effektek közül válogathatunk. (Ezek az effektek száma és milyensége, nem a távirányítótól, hanem a párosított vezérlő képességeitől függ.) Ha 3 másodpercig nem nyúl a gombhoz, akkor automatikusan kilép az effektválasztási menünól az ON gomb.
  • Valamint a fentebb részletezett módon ezzel a gombbal tudjuk az újabb párosításokat létrehozni, illetve a meglévő kapcsolatot megszüntetni.
 • Az OFF gomb 2 funkcióval rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása kikapcsol.
  • Ha az OFF gombot nyomva tartjuk, akkor minden fényforrás éjszakai irányfényre vált.
 • Ha a fényerő (baloldali) gombot egyszer megnyomja, akkor a színgyűrűvel, a fényerőt tudja szabályozni 0-100%-os tartományban. Egyébként ha a színgyűrűt bármilyen más módban használta és a használat után eltelik 3 másodperc, akkor automatikusan a fényerő állításra áll át a színgyűrű üzemmódja, tehát alapértelmezetten a színgyűrű fényerőt szabályoz.
 • Ha ezt a fényerőgombot kétszer megnyomja röviden egymás után, akkor a színgyűrűvel színtelítettséget tud állítani.
 • A jobb oldali (a festék paletta) gomb egyszeri megnyomására, a színgyűrű, valóban színgyűrűként használható, azaz a szivárvány színei közül a tetszőleges színt lehet kiválasztani.
 • Ha ezt a jobb oldali gombot kétszer megnyomja röviden egymás után, akkor a színgyűrűvel a fehér szín színhőmérsékletét tudja állítani.
 • Ha ezzel az RGBCCT távirányítóval nem csak RGBCCT vezérlőket akarunk kezelni, hanem más típusú vezérlőket is sikeresen illesztettünk a távirányítóhoz, akkor azok egyszerre kezelése nem feltétlen egyforma világítást fog eredményezni. Például színhőmérséklet szabályozást csak CCT és RGBCCT vezérlőktől várhatunk el, és csakis akkor egyformán, ha mindkét vezérlőre egyforma de eltérő színhőmérsékletű LED szalagot kötünk, vagy ne várjunk azonos villogási effekteket különböző típusú párosított vezérlők esetében.
.

Az alábbi képen látható, hogy mely fényforrásokba épített vezérlőkkel párosítható ez a távirányító, valamint a LED szalag vezérlők közül a FUT039-essel.
Ezeken túlmenően kipróbáltuk és működik, a FUT103-as GU10-es RGBCCT spottal, és az alábbi LED szalag vezérlőkkel is: az egyszínű FUT036, a CCT-s FUT035, az RGB-s FUT037 és FUT043, az RGBW-s FUT038 és FUT044, valamint az RGBCCT-s FUT045 és FUT039-es vezérlőkkel.
Ugyanakkor nem működik együtt az RGB-s FUT025 és az RGBW-s FUT027-es vezérlőkkel.

.

Telepítési utasítás:
Ez egy elemes rádiófrekvenciás jelet adó távirányító. Azaz mint távirányító és nem vezérlő, "önmagában nem használható semmire," minimum egy kompatibilis vezérlőhöz kell illeszteni.
A termék dobozában, 4 dolgot talál. A távirányítót, a távirányítóba való 2 darab AAA ceruza elemet, a távirányító hátlapját ami egy kis tányér, a hátulján egy kétoldalas montázs ragasztó lappal.
Válassza ki a helyet, hogy hova szeretné a falon távirányítót felrögzíteni. Ha fényes bútorlapra, plexire, üvegre, fémlapra, vagy csempére akkor a kis tányér ragasztó lapjáról vegye le a védőpapírt és nyomja a kiválasztott helyre. Festett falra is ragaszthatja, azonba a ragasztóképesség nagyban függ a falfelület, a festés állagától, porózusségétól. Ez utóbbi esetben előfordulhat, hogy egyéb ragasztóval rá kell erősítenie, hogy tartósan fennmaradjon a falon. A távirányító mágneses, így egy jól odaragadt alátét esetén a távirányító bármikor egyszerűen levehető és visszarakható a kis tányérra.
Elemcsere során a távirányító hátlapján lévő fedelelet a nútnál egy lapos csavarhúzó segítségével, jól megfeszítve ki tudja pattintani és el tudja végezni az elemcserét. a
A távirányító párosítása (illesztése) a kompatibilis vezérlővel, vezérlőkkel a fentebb leírt módon végrehajtható.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^