Miboxer WiFi WL-Box1 2.4G Gateway – átjáró (Mi-Light)

10070,- Ft/darab
Jelenleg nincs készleten, de rendelhető!
Szállítás 10 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

  • Garancia: 2 év
  • EAN-kód: 6970602180766
  • Gyártói SKU / MPN azonosító: WL-Box1
  • Webáruházi-azonosító: fut-wl-box1
A Miboxer Wifi konverter (gateway) kapcsolatot biztosít Android, vagy IOS rendszerű számítástechnikai eszközök (okostelefonok, táblagépek) és több Mi Light 2.4G rendszerű foglalatos LED lámpa (akár Dual White /CCT/, akár RGB, RGBW, RGBCCT), egyszínű, vagy CCT (színhőmérséklet szabályzós), vagy RGB, vagy RGBW, RGBCCT törpefeszültségű (általában LED szalag) vezérlők között. Tehát, a felsorolt foglalatos fényforrások és vezérlő egységek bármelyike illeszthető ehhez a Wifi konverterhez, mely által az adott okos eszköz felületéről ugyanúgy kezelhetővé válik a fényforrás, mint a hozzávaló távirányítójával. A konverter wifi router nélkül is használható. Az alkalmazás csak angol (és kínai) nyelvű.

A konverter dobozában egy USB kábelt is talál, melyet számítógép USB aljzatába, vagy telefontöltőbe, vagy a lakás kábelmodemének, vagy routerének szabad USB aljzatába dughat a konverter tápellátásának biztosítása érdekében. Amennyiben nem rendelkezik USB-s tápellátást biztosító szabad hellyel, így a webáruházban vehet hozzá USB adaptert is itt: https://ledrex.hu/dc-5voltos-usb-adapterek/.
Ez a típus a korábbiaktól annyiban tér el, hogy ez már az Amazon Alexa, vagy a Google Assistant virtuális segédeken keresztül is képes a kommunikációra. Ehhez a virtuális segédek alkalmazásainak ismerete is szükséges.
.
Első használat. A konvertert, a hozzá adott USB kábelen keresztül csatlakoztassa egy USB aljzatba, hogy az 5Voltos tápellátása biztosított legyen. Androidos, vagy IOS-es Wifi-s számítógépére, tabletjére, vagy okos telefonjára telepítse a Miboxer alkalmazását a Google Play-ből, vagy a Apple App store-ból. Az alkalmazás megtalálásához segítséget nyújt, ha a terméken, vagy a dobozán, található QR-kódot, QR-kód olvasó alkalmazással beolvassa és a beolvasott linket megnyitja. Wifi kapcsolat kereséssel keresse meg a wifi konvertert - 2.4 G Gateway-t. Csatlakozzon hozzá. Nem kér jelszót, nem használ titkosítást, így előfordulhat, hogy egyes internet security programok nem engedélyezik a csatlakozást, tehát előtte esetleg ki kell kapcsolnia a készülékén a védelmet. Miután csatlakozott indítsa el az alkalmazást. Indítás után megmutatja az azonosított wifi konvertert (név, MAC-address). Erre kattintva egyedi nevet adhat neki (ha esetleg több konvertert is használna). Majd több-féle távirányító képe jelenik meg. Válassza ki azt amelyiket használni akarja.
Ahhoz, hogy a telefonján, tabletjén is tudja kezelni a világítást, az adott LED eszközt ugyanazzal a módszerrel kell ehhez a virtuális távirányítóhoz adnia (párosítania), ahogy a fizikai távirányítóhoz adta. Azaz általában a 4-zónás távirányítóhoz úgy adjuk a fényforrást, hogy amikor a fényforrást, vagy annak vezérlőjét áram alá helyeztük, utána 3-szor benyomjuk az általunk kiválasztott zóna bekapcsoló gombját (egy zónásnál a középső - sebesség növelő - gombot). Erre a LED 5-ször felvillan, hogy jelezze, vette az illesztési utasítást. Ha a kapcsolatot meg akarjuk szüntetni, mert például másik zónába akarjuk sorolni az adott fényforrást, akkor a fényforrás, vagy vezérlője áram alá helyezését követően, legalább 5-ször benyomjuk ugyanazt a gombot. A nyomkodást abba hagyhatjuk, ha a fényforrásunk elkezd villogni. 9 villanással jelzi, hogy a kapcsolatot bontotta. A kompatibilis vezérlők minden áram alá helyezéskor 1-2 másodpercig figyelik, hogy érkezik-e illesztési, leválasztási utasítás. Ha nem, akkor utána a hozzárendelt távirányítók normál utasításai szerint működnek.
Azt, hogy melyik távirányító kép melyik gombja milyen funkcióra képest, itt nem találja leírva. Ez az információ a kezelt fényforrás (pl. körte), vagy LED szalag vezérlő, illetve azok távirányítóinál szerepel. Hiszen az, hogy egyes gomb megnyomására hogyan reagál a fényforrás, az nem ettől a wifi konvertertől függ, hanem az adott fényforrásba beépített, vagy az önálló vezérlő programjától.
.
.
.
A beállítás egyrészt úgy történhet, hogy a mobil eszközünkkel wifin keresztül közvetlenül a wifi konverterhez kapcsolódtunk. Ennek csak ott van értelme, ahol nincs wifi routerünk.
Másrészt, ha van a házba wifi routerünk, akkor ezt a konvertert célszerű a wifi routerhez illeszteni, hiszen akkor egyetlen wifi kapcsolattal internet elérésünk és a LED távirányítási funkciónk is él. Ehhez vissza kell lépnünk a távirányító kiválasztó oldalról és a jobb alsó sarokba, majd azt követően az "AP configure" gombra kattintva várjuk meg az elérhető wifi eszközlista betöltődését. Tapasztalatok alapján, egyes internet security alkalmazások ezt is megakadályozhatják. Ha a listánk betöltődött, akkor válasszuk ki azt a routert, amihez csatolni szeretnénk a wifi konverterünket. Ekkor bekéri a program a router jelszavát. Ha helyes, akkor ezt a jelszót elküldi a wifi konverterünknek, a konverter pedig az új beállásokkal újraindul. Azaz ekkor már a Mi Light eszköz nem látható a wifi eszközök között. Mobil eszközünkkel csatlakozzunk a szokásos wifi routerünkhöz . Ettől kezdve a Mi-Light alkalmazás kezelésével mindig tudjuk a hozzáadott Mi-Light vezérlős LED eszközeinket használni, ha a szokványos wifi routerünkhöz csatlakoztunk. További LED fényforrások hozzáadása és eltávolítása ugyanúgy lehetséges a továbbiakban is, mintha azt a fizikai távirányítónkkal tennénk.
.
A wifi konverteren egy reset gomb található. A készülékházon lévő lyukon egy gemkapoccsal benyúlva a gombot, ha 3 másodpercig nyomva tartjuk, akkor a konverteren lévő két állapotjelző LED elkezd villogni egyszerre és gyorsan. Ekkor a konverter az üres gyári beállításokkal indul újra, törölve minden eddigi paramétert. Ennek akkor van jelentősége, ha például költözünk, vagy új routert vettünk és a jövőben más jelszóval akarunk egy másik routerhez csatlakozni, vagy egyszerűen csak úgy gondoljuk valamit elrontottunk és elölről akarjuk kezdeni.
Amennyiben a wifi konverterünket sikeresen csatlakoztattuk egy wifi routerhez, utána ezzel a Mi Light alkalmazással a kapcsolatot nem tudjuk megszüntetni, a jobb alsó gomb csak a routerhez rendelésig működik. Azaz nem marad más hátra csak a reset, a kapcsolat bontásához.
Ez a Mi-light Wifi konverter, csakis olyan 2.4G rendszerű Mi Light gyártmányú vezérlőkkel működik együtt, melyeken jelölve is van a Wifi képesség. Más eszközökhöz nem jó, mint ahogyan önállósan sem tudjuk mire használni, hiszen ez nem vezérlő, hanem egy wifin keresztül a mobil eszközünkből küldött utasításokat alakítja át a Mi Light által gyártott egyes vezérlői által értelmezhető utasításokká. A program nyelvezete angol (kb. 10-15 szó).

A fent ismertetett Miboxer WiFi WL-Box1 2.4G Gateway – átjáró (Mi-Light) termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Miboxer RGBCCT LED lámpák használata WL-Box1 és iBox1 Gateway-eken keresztül 5-féle mobil appal

Alkalmazási példa: egy E27-es és egy GU10-es RGBCCT LED lámpákkal párosítunk, és bemutatjuk az WL-Box1 használatát a hivatalos MiBoxer nevezetű mobil alkalmazáson keresztül, valamint további 3 ezzel csak részlegesen együttműködő mobil alkalmazással is bemutatjuk.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^