Miboxer FUT038S RF slim RGBW vezérlő (12 Amper 12/24 Volt)

5290,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 20 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 144/288VA - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem: IP20
 • DC12-24V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: DC12-24V, 12A (egyenáram)
 • Méret: 74,5x36x17mm
 • Garancia: 2 év
 • EAN-kód: 6970602181732
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: fut038s
 • Webáruházi azonosító: fut038s

Kis méretű RGBW vezérlő Mi-Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás fali, vagy kézi távirányítóval, vagy Wi-Fi konverteren keresztül alkalmas RGBW LED szalagok színeinek és fényerejének változtatására, illetve különféle színváltási effektek kiválasztására, és azok sebességének állítására, valamint a színtelítettség szabályozására.
Ez a korábbi FUT039-es verziónál 20%-kal, azaz 2 Amperrel erősebb, de annál vékonyabb, valamint a vezérlő jelátviteli képességekkel rendelkezik, azaz a vett RF jelet, 30 méteren belül tovább adja, így a távirányító hatósugarát meg lehet növelni.

.
.

A fenti ár, csak egy vezérlő ára távirányító nélkül. Ez a vezérlő önmagában nem használható, tehát legalább egy hozzávaló kézi, vagy fali távirányítót is kell hozzá vennie, vagy egy wifi konvertert, hogy a mobiltelefonunkra letöltött alkalmazások keresztül a telefonunkat távirányítóként használva kezelni tudjuk a vezérlőt. Illetve virtuális segéddel együttműködni képes Wifi konverter (Gateway) közbeiktatásával Amazon Alexa, vagy Google Assistant okoshangszórókon keresztül szóbeli utasításokat (angol) is adhatunk.

.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, vagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot. és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, vagy folyamatosan nyomogatjuk, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

.

1, 4 és 8 zónás távirányítókkal is együttműködik, illetve olyan távirányítókkal is amelyek, nem csak 4, hanem 3 vagy 5 színcsatorna kezelésére is alkalmasak. Ebből eredően az ilyen távirányítókon lévő gombok nem minden esetben ugyanazt a hatást váltják ki. Azaz hiába képes a távirányítónk 5 színkezelésére, ha a vezérlőnk csak 4 színű. Ennek ellenére van olyan funkció, hogy a vezérlő más módon megpróbálja teljesíteni. Pl. a színhőmérséklet szabályozást, ami a hideg- és a melegfehérek keverésével történik, az egy fehér színhez próbál kéket, vagy piros-zöldet keverni, és így megvalósítani, ami valójában szaturálás.

.

Ez a vezérlő a korábbi típusokkal szemben többlet képességekkel rendelkezik.

 • Egyrészt talán kevésbé fontos, hogy a 9-féle villogási effektet megduplázták, 2x9-félére.
  • Azért nem írhatjuk, hogy 18-félére, mert előtte át kell váltani, hogyha az újabb 9 villogási effektről a régi 9-re akarunk áttérni, illetve a régiről vissza kell váltani. Ehhez viszont áramtalanítani kell a vezérlőt, legalább 10 másodpercre. Miután ismételten áram alá helyezzük, 3 másodpercen belül 5x meg kell nyomnunk az S+ gombot. Erre a kék fény 3x felvillan, ami jelzi, hogy a világítási effekt táblázatból az újabb fajta élesedett. Ha ugyanezen módszerrel az S- gombot nyomkodjuk, akkor sárga fénnyel villant 3x, ami azt jelenti, hogy a régebbi effekt táblázat szerinti 9 villogási mód szerint fog működni a vezérlő.
  • Az alábbi táblázatban látható a TÁBLÁZAT 1 újabb fajta effekt lista (bármit is jelentsenek ezek a fantázia elnevezések). A TÁBLÁZAT 2 pedig a régebbi villogási lista. A 18 közöl bármelyiket is választjuk, a sebességet, a fényerőt, és a színtelítettséget mindegyiknél tetszésünk szerint tudjuk változtatni.
 • Másrészt a PWM jel frekvenciája állítható választhatunk egy szokványos 500Hz és egy igen magas 8kHz között.
  • A 8kHz-re állítás menete: A már párosított távirányító OFF gombjával kapcsoljuk le a világítást, majd a zóna ON gombját 3 másodpercen belül nyomjuk meg 5x. Ha a fehér fény 2x gyorsan villan, akkor sikeresen 8kHz-es PWM jelre állt át a vezérlő.
  • Az 500Hz-re állítás menete: Ugyanaz mint a 8kHz-re állásé, csak a fényválasz más, azaz a fehér fény 2x lassan villan fel, akkor sikeresen 500Hz-es PWM jelre állt át a vezérlő.
 • E mellett, WL-Box1-es konverteren keresztül, nem csak okostelefonra letöltött alkalmazással tudjuk kezelni, azaz az okos telefonunkat használhatjuk távirányítónak, hanem Amazon Alexa és Google Assistant okos rendszerekbe integrálhatjuk, így okos hangszórókon keresztül utasításokat is adhatunk.
 • Újabb típusoknál már megszokhattuk, hogy ez a vezérlő is jelátviteli képességekkel rendelkezik, azaz a vett RF jelet, 30 méteren belül tovább adja, így a távirányító hatósugarát meg lehet növelni.
.

FIGYELEM! Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termék, és a hozzá való LED szalagokon kívül vezetékek, toldó-, rögzítő elemek, LED profil és a megfelelően méretezett tápegység (vagy tápegységek és jelerősítők is) szükségesek a komplett rendszer kialakításához. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamos szakemberrel végeztesse!

.

A fent ismertetett Miboxer FUT038S RF slim RGBW vezérlő (12 Amper 12/24 Volt) termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Miboxer FUT038s RGBW vezérlős, 4-zónás FUT092 RF távirányítós, adapteres RGB-CW LED szalag szett

Alkalmazási példa egy konkrét szetten keresztül

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^