Miboxer 12W fényerő-, szín- és színhőmérséklet-szabályozható, E27 LED távirányítóval (rgbcct)

16660,- Ft/szett
Alacsony készlet! Maximum 2 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 12 Watt névleges fogyasztású, Miboxer márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1100lumen
 • Hatásfoka: 92 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 220 fokos világítási szögön belül kb. 80 Wattos hagyományos körteizzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • 86-265V - tápellátás igényű.
 • Foglalat: E27
 • Alak / forma: A75-körte
 • Méret: 74mm - a legnagyobb átmérő
  140mm - a teljes hossz
 • 50000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: cct fehér+rgb (2700-6500Kelvin)
 • Ez a LED lámpa SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • Csak a hozzá járó 2,4G rendszerű távirányítóval, vagy külön megvásárolható további 2,4G rendszerű távirányítóval, vagy Wifi-adapteren keresztül mobiltelefonon keresztül fényerő-, szín- és színhőmérséklet szabályozható.
 • Színvisszaadási indexe: CRI >80
 • A lámpa teljesítménytényezője: 0,5
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: fut105-rgbcct-fut092
Ez egy 12Wattos E27 fejelésű LED körtét és egy darab 4 zónás 2.4G rendszerű távirányítót tartalmazó szett.
A hozzá adott távirányítóval kapcsolni, fényerőszabályozni és színhőmérséklet szabályozni tudjuk. Azaz a hangulatunknak, alkalomnak megfelelő fényerőt, és a meleg- és hidegfehér közötti tetszőleges fehér árnyalatot (színhőmérsékletet) tudjuk beállítani.
A távirányítóval további ugyanilyen LED izzókat is (ha külön vásárolunk még hozzá) külön-külön és együttesen is tudjuk kapcsolni szabályozni.
További hasonló rendszerű távirányító megvásárlásával, több távirányítóval is kezelni tudjuk ezt a LED izzót.
Külön megvásárolható Wi-Fi adapteren keresztül, Androidos vagy IOS rendszerű telefonunkon keresztül ugyanazokat a funkciókat el tudjuk érni a telefonunkon, mint a távirányítóval.
Fali kapcsolóval csak be-, és kikapcsolási lehetőségünk van, méghozzá csakis olyan színhőmérséklet és fényerő mellett, ahogy a LED körtét a távirányítóval utoljára beállítottuk.
Fali fényerőszabályzós kapcsolóhoz nem használhatjuk. Azaz fázishasításos dimmerrel csak vibrálni és berregni fog.
.
A fenti ár 1 darab LED lámpa és 1 darab távirányító ára. Ha a távirányítóval több lámpát is akar, akár együtt akár külön kapcsolni, akkor lehet, csak önmagában vehet hozzá további ilyen lámpákat. Ha több távirányítóval akarja ezt a lámpát használni, akkor vehet hozzá tovább távirányítókat is, vagy Wifi konvertert, ha mobiltelefonról is akar távirányítani.Az alábbi kép, csak azt szemlélteti, hogy milyen távirányítókkal képes együttműködni a fenti LED lámpa.
.
Ezek közül azokat célszerű választani, amelyet az RGB-CCT LED teljes képességét ki tudják használni, azaz, színhőmérséklet és színtelítettség állítási lehetőséget is külön felülettel biztosítanak. Emiatt kézi távirányítónak legalább a FUT092-es típus javasolt, míg fali távirányítónak a B4, vagy T4 távirányító. Természetesen ez a LED lámpa is kezelhető mobiltelefonnal, amennyiben külön megvásárolunk hozzá egy Mi-Light Wifi konvertert. Egy konverter elég egy házban, ha az összes Mi-Light fényforrás, vagy vezérlő a hatósugarában van.

Ebben a szettben egy FUT092-es típusú távirányítót kap:

.
Használata a fenti szerint lehetséges. Minden érintésre hangjelzést ad, és jelzőfénnyel is reagál a sikeres érintésre. A termék gyártói elnevezésében "RGBWW Panel Remote Controller".

A gombok a fenti ábra szerinti funkciókon kívül mást is tudnak még:
 • Az ON gomb 3 funkcióval is rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása bekapcsol, olyan fényerőre amilyen fényerővel világítottak kikapcsolás előtt.
  • Ha az ON gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás 100%-os fehér fényerőre áll.
  • Ha erről a távirányítóról nem egyesével akarunk leválasztani vezérlőket, hanem egyszerre többet, akár az összeset, minden zónából, akkor amikor az összes vezérlőt áramtalanítottuk, majd áram alá helyezzük, akkor 3 másodpercen belül nyomjuk meg az ON gombot 5-ször, és akkor a leváló LED-ek 9-szer felvillannak. Utána ezek a LED-ek pontosabban a LED-ekhez tartozó vezérlők, már nem reagálnak erre a távirányítóra. Ez akkor hasznos amikor a teljes világítási rendszerünket áttervezzük, vagy máshol akarjuk a jövőben a távirányítót használni.
 • Az OFF gomb 2 funkcióval rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása kikapcsol.
  • Ha az OFF gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás éjszakai irányfényre vált.
 • A fényerő szabályzó sáv 0-100%-os tartományban képes a fényerőt szabályozni.
 • A 4 zóna I jelű gombjai 4 funkcióval rendelkeznek:
  • Új vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 3-szor megnyomott gombra 3-szor felvillan az új vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónához illesztés sikeresen megtörtént.
  • Régi vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 5-ször megnyomott gombra 9-szor felvillan a leválasztásra kerülő vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónából leválasztás sikeresen megtörtént, után ezek a fényforrások nem reagálnak erre a távirányítóra, amíg újra nem illesztjük.
  • Egyébként egy érintésre felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai, és olyan fényerővel világítanak ahogyan azok a kikapcsolás előtti állapotban voltak.
  • Ha nyomva tarjuk nem csak felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai hanem 100%-os fényerőre állnak, ha korábban gyengébbre voltak állítva.
 • A zóna O jelű gombjai 2 funkcióval rendelkeznek:
  • Egy érintésre lekapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai.
  • Ha nyomva tarjuk, akkor a zónához illesztett vezérlők fényforrásai éjszakai gyenge fényerőre állnak, azaz irányfényként, tájékozódási fényként szolgálnak.
 • A SPEED gombokkal tudjuk a különféle villogási módok sebességét változtatni, miután a MODE gomb nyomkodásával kiválasztottuk a nekünk tetsző színátmenetet.
 • A színtelítettség állító sáv segítségével, a mennyiben fix színes fénnyel világítunk akkor a csúszkával fehér fényt tudunk keverni a színes fényhez.
 • A színhőmérséklet állító sáv segítségével, ha fix fehér fénnyel világítunk akkor a színhőmérsékletet tudjuk állítani. Az állítható színhőmérséklet tartomány természetesen attól függ, hogy milyen két eltérő színhőmérsékletű fehér LED szalagot kötöttünk egy RGBCCT vezérlő két külön fehér kimenetére, vagy a komplett retrofit lámpában milyen chipek vannak. Általában 2700 és 6400 Kelvines chipek vannak tehát e között tudunk állítani
 • Ha ezzel az RGBCCT távirányítóval nem csak RGBCCT vezérlőket, (a távirányítható lámpákba beépített vezérlő van,) akarunk kezelni, hanem más típusú vezérlőket is sikeresen illesztettünk a távirányítóhoz, akkor azok egyszerre kezelése nem feltétlen egyforma világítást fog eredményezni. Például színhőmérséklet szabályozást csak CCT és RGBCCT vezérlőktől várhatunk el és akkor is csak akkor egyformán, ha mindkét vezérlőre egyforma de eltérő színhőmérsékletű LED szalagot kötünk, vagy ne várjunk azonos effekteket a MODE gomb nyomogatásával, ha eleve nem lehetséges egyes színek hiánya miatt egyes vezérlőknél. Színtelítettséget sem tudunk állítani RGB szalag vezérlőnél, ahhoz RGBW, vagy RGBCCT vezérlő szükséges.
  És igen érdekesség, hogy színtelítettséget ezzel a távirányítóval tudunk szabályozni, ha egy RGBW vezérlőre, mind a 4 színt rákötjük. Egy egy RGBW távirányítóval nem lehetséges. A foglalatos LED fényforrások közül viszont csakis az RGBCCT típusokat kezeli.
.
Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, vagy vezérlőkhöz. Hogy ez pontosan hogyan történik, az attól függ, hogy az adott vezérlő, vagy LED fényforrás (bele épített vezérlője) milyen metódust követel meg. Jelen esetben ezekkel a LED körtékkel történő illesztés (párosítás úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal (nem hamarabb) benyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot. és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor háromszor egymás után benyomjuk ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

A fenti kép egyértelműen bemutatja, hogy melyik gomb milyen funkciót biztosít. Mivel 4 zónát tud egyetlen távirányítóval kezelni, egyértelmű, hogy a 4 zónának van külön, be-, kikapcsolója, de nincs külön fényerő, színhőmérséklet gombja. Ezek valamelyikét megnyomva, mindig az utolsónak felkapcsolt LED-ek fénye változik. Tehát amelyik zóna I-jelű gombját megnyomtuk utoljára. Például ha a 4-es zónát kapcsoltuk fel utolsónak és a gyűrűn annak a zónának a fényerejét, vagy a színhőmérsékletét tudjuk szabályozni.
A távirányító rádiófrekvenciás jelet bocsájt ki. Így nem szükséges, hogy a távirányító és a fényforrás "lássa" egymást, tehát akár a szomszédos szobából, falon keresztül is kapcsolni tudunk. A hatótávolsága üres térben max. 20 méter. Ezt a távolságot a térbeli akadályok, főképp a falak (leginkább a vasbeton fal) rövidítik. A távirányító 2 darab AAA ceruzaelemmel működik, azok merülése is csökkentik a hatótávolságot. Az elemek lemerülése nem garanciális hiba. Az elem cserélése a felhasználó feladata.

A fent ismertetett Miboxer 12W fényerő-, szín- és színhőmérséklet-szabályozható, E27 LED távirányítóval (rgbcct) termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Miboxer RGBCCT E27 és GU10 LED fényforrások használata FUT088, FUT092B és B4 típusú távirányítókkal

Alkalmazási példa: egy E27-es és egy GU10-es RGBCCT LED lámpákkal párosítunk, és bemutatjuk a használatát, többféle távirányítóval.

.

Kínai gyártmány.

A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //ledrex.hu/dwnld/fut-rgbcct-ret.pdf


Miboxer 12W fényerő-, szín- és színhőmérséklet-szabályozható, E27 LED távirányítóval (rgbcct) energiacímkéje

A jobb oldali (mobilon nézve e szöveg feletti) energiacímke, már az új EU BIZOTTSÁG 2019/2015. számú felhatalmazáson alapuló rendelete szerinti energiacímke, mely közvetlenül az EPREL – Az energiacímke-köteles termékek európai adatbázisából került betöltésre.

A fényforrás műszaki paramétereit megtekintheti a https://eprel.ec.europa.eu oldalán közvetlenül az alábbi linkre kattintva:
Termékinformációs lap HTML oldalon,
vagy letölthető itt: Termékinformációs lap PDF formátumban.

Ha ezt nyomtatott változatban nézi, akkor a mobiltelefonja QR-kód olvasó alkalmazásával olvassa be az energiacímke QR kódját és megkapja az ERPEL Termékinformációs lap linkjét.

Miboxer 12W fényerő-, szín- és színhőmérséklet-szabályozható, E27 LED távirányítóval (rgbcct) spektrumképe
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^