25db 1,5mmx1,5m + 5db 3mmx1,5m optikai kábeles színes LED csillagos égbolt, 4 gombos RF távirányítóval, 5W

41600,- Ft/darab
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

 • 5 Watt névleges fogyasztású, KT-Electronic márkájú LED lámpa.
 • 230/12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat: dugvilla/DC-jack
 • Méret: 125x80mm - a legnagyobb átmérő
  125mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: 6-színű
 • Ez a LED lámpa 1 darab Power típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • A saját távirányítójával 6 fokozatban fényerőszabályozható.
 • Garancia: 1 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: kte-100o-5w-col-4rf
A szett tartama:
- összefogatott 25db 1,5mmx1,5méteres és 5db 3mmx1,5méteres optikai kábelköteg,
- 1db 5Wattos 6-színű, forgató motoros, vezérlővel egybeépített LED fényforrás
- 4 gombos rádiófrekvenciás távirányító
- 12Voltos adapter

Csillagos égbolt, vagy más sok fénypontos dekoráció kialakítására alkalmas LED világítás.
5Wattos fogyasztással adapteren keresztül 230Voltról üzemeltethető.
Az egy darab központi LED fényforrás fényét 30 szál 1,5méter hosszú optikai kábel továbbítja a kívánt helyre.
Kizárólag fénydekorációként használható, fő világítási célra alkalmatlan!
A 6 szín, amelyen világítani tud: hidegfehér, sárga, zöld, égkék, királykék, lila (pirosat nem tud).
.
.
.
Telepítési utasítás:
Az adapter csatlakozóját dugjuk a fényforrás fém házán lévő DC csatlakozókba, majd az adaptert dugjuk be egy konnektorba. A termék már is működőképes, a távirányítójával használható. Ugyanakkor ennek a terméknek a kívánt helyre történő installációja kimondottan szerelésigényes! Gipszkarton, vagy bútorlap felületen egy maximum 1,4 méter sugarú körben tetszés szerinti formában maximum 90db 1mm-es és 10db 2mm-es furatot ejtve hátulról az optikai kábelvégeket dugjuk át, majd ragasztóval fixáljuk a helyeket. Az optikai kábelt a lap hátuljára hajlítva ragasztó szalaggal fixáljuk. Szilikonnal célszerű az optikai kábelt a lyukba ragasztani a ragasztószalagos megoldáson túl. Az optikai kábel a látszódó oldalra átlóghat, és gipszkarton esetén annak lefestését követően csípjük le az optikai kábelvégeket a gipszkarton lap síkjában. Így elkerülhetjük, hogy a kábelvégen festék maradjon. A vezérlő megjegyzi az utoljára használt világítási módot, így áramszünet estén az áram visszatértével tovább működik.
A termék telepítésében a nehézséget az jelenti, hogy elvileg egy 7 négyzetméteres körben is el tudjuk helyezni a kábelvégeket, de ehhez csak az álmennyezet túloldaláról van lehetőségünk. Ugyanakkor a 100db optikai szál a LED-es végén össze van fogatva, nem modulos rendszerű, tehát egy álmennyezeti világítás esetén, vagy a felszerelt gipszkarton és a valódi mennyezet közé kell férni a kivitelezés során, vagy a kívánt négyzetmétert egyben előre optikai kábelezzük és majd mint kész egységet rögzítjük fel a kívánt helyre.
A készülék házán található egy DIP kapcsolósor. Annak különböző kombinációival 7-féle forgási sebességet tudunk beállítani, illetve, ki is tudjuk kapcsolni a motor forgását. Ha itt kikapcsoljuk a motort, akkor a távirányítóval sem tudjuk bekapcsolni. Ennek akkor van jelentősége, ha csakis egy előre kiválasztott fix színnel akarunk világítani és nem akarjuk, hogy azt a távirányítóval véletlen elállítsuk. Ekkor akár a távirányítót is elfelejthetjük és egyszerű fali kapcsolós tápellátással tudjuk be-, és kikapcsolni. Amikor percenkénti fél fordulatra állítjuk a színváltást, akkor pedig nem lehet megállítani, a forgás folyamatos marad.
A készülékházon lévő DIP kapcsolókkal percenkénti fél fordulat és 6 fordulat között tudjuk beállítani a motor forgását. A beállítás hátránya, hogy előre el kell döntenünk. Később a napi használat során a távirányítóval ezen már nem tudunk változtatni. Az alábbi táblázat szemlélteti a kombinációkat:
.
.
A készülék burkolatát ne távolítsa el! Ha kíváncsi mi van benne, az alábbi képen megtekintheti, vagy nézze meg a fenti videót.
.
Használat:
A távirányító és a vevő rész között a kommunikáció rádiófrekvenciás, így a jel vékonyabb tárgyakon átmegy. A kommunikáció javítása céljából a távirányítón egy mini antenna kihúzható, javítva a vételt. Ha a LED nem reagál a távirányító gombnyomására, akkor vagy kedvezőtlen a vétel, vagy merült az elem. Az elem lemerülése nem garanciális hiba, annak cserélése a használó feladata. A LED burkolatából kiálló feltekert vezetékdarab a vezérlő antennája. Ne távolítsa el! Sőt a fix helyre telepítés követően egyenesítse ki a jobb vétel érdekében.
A távirányítón a felső két gomb a fényerő növelés és csökkentés lehetőségét biztosítja 6 fokozatban.
A lakat jelű gomb, a ki-, be kapcsoló, a stop gombbal pedig megállíthatjuk a színváltást, avagy elindíthatjuk. Ez utóbbi funkció csak akkor működik, ha a fentebb említett DIP kapcsolós beállítások a kiválasztott mód erre lehetőséget ad.
Amennyiben fali kapcsolóval kívánjuk kezelni a világítást, akkor a távirányítóval (és a DIP kapcsolókkal) állítsuk be a kívánt világítási módot, a távirányítóval hagyjuk bekapcsolva, a távirányítót eltehetjük és innen kezdve a fali kapcsolóval felkapcsolva mindig úgy fog működni, ahogy azt a távirányítóval hagytuk.

A garancia vállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garancia vállalás, a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz egy javítás, vagy csere során figyelembe kell vennie azt, hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül más szakemberre is szüksége lehet, mint az eszköz telepítésekor (pl.: gipszkartonozó, festő, esetleg asztalos).
.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^