LED2017 Digitális RGB LED szalag vezérlő - RF 14 gombos távirányítós (5Volt USB) + gombelemmel + JST-SM-apa

3330,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 10 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • EAN-kód: 3800156663329
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 6332
 • Webáruházi-azonosító: led2017-14key

WS2811-es és WS2812b-s vezérlő chippel szerelt digitális RGB LED szalagok működtetésére szolgáló rádiófrekvenciás távirányítós USB-s tápellátással működő vezérlő. Tápellátást a vezérlő egy (PC, Laptop, TV) USB aljzatból, vagy egy önálló adapterből (telefon töltő) veheti. Ezek a tápforrások azonban 0,5 és 3 Amper közöttiek, ami 2,5 és 15 Watt közé korlátozzák a vezérlőre csatolt DRGB LED szalagok teljesítményét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 1-2 méteres 60-120 LED-nyi DRGB szalag működtetését tudjuk megoldani teljes biztonsággal, hanem is teljes fényárammal, USB adapteres tápellátással. Ezzel szemben tápellátást nem csak az USB-aljzaton keresztül biztosíthatunk, hanem a szalagra kötött tápellátást a JST-SM csatlakozón keresztül visszafelé is megkapja, így az USB-csatlakozó szabadon hagyásával, közvetlen a LED szalagoknak korlátlan áramerősséget biztosíthatunk. 1 darab JST-SM 3-tüskés apa csatlakozóval rendelkezik, így egy ág JST-SM 3-tűs anya csatlakozós digitális szalag köthető rá. Maximum 2048 pixel működtethető vele.

.

14 gombos távirányító gombjainak kiosztása:

 • IO : Be-, kikapcsoló gomb
 • MODE + - : 358-féle világítás mód közül biztosít váltási lehetőséget
 • SPEED + - : Futófény módban a futás sebességét lehet állítani, fix fény esetén a fényáramit lehet állítani
 • MENU/AUTO : A 358-féle futófény világítás módot bemutató módon váltogatja. Emellett rendszerbeállítási funkciókat (szervíz menüt) is biztosít akkor, ha nem akar az összes LED világítani, avagy nem fut végig a fény a LED szalagon, vagy pedig az R, G, illetve B gombok megnyomására nem színhelyesen világít a szalag. Ezek beállítására az alábbi tennivaló van: Kikapcsolt állapotban nyomja meg a MENU/AUTO gombot és tartsa is lenyomva 5 másodpercig. Utána a MODE + és a MODE - gombot nyomkodásával pixelek számát fogja változtatni. Ha minden LED világít nincs ilyen gondja, de ha elkezdi nyomogatni a MODE - gombot észre fogja venni, hogy a szalag túlvégén egyre több LED el fog aludni. Ekkor nyomkodja a MODE + gombot annyiszor, hogy az összes LED világítson a túlsó végéig. Az R,G,B gombok színhelyes világításához nyomogassa a 3 gombot. Nyomja az R gombot annyiszor meg, hogy piros legyen a fény, a G bombot annyiszor, hogy zöld legyen a fény és a B gombot, hogy kék legyen a fény. A szervízmenüből kilépéshez nyomja meg a ki-, bekapcsoló gombot.
 • ADD DIY : A 358-féle futófény világítás módot nem lehet megjegyezni és úgyis lesznek kedvencek, ha egy kedvenc módon világít a szalag éppen akkor ezzel a gombbal be leeht tenni a kiválasztottak közé. 16 kiválasztott kedvencünk lehet így.
 • DIY DEL: A gombbal törölni tudjuk a kedvenceink közül azt a világítási módot amellyel éppan világít a szalagunk.
 • DIY + : A kedvencek közül a következőre vált.
 • DIY - : A kedvencek közül az előzőre vált.
 • W : Fixen világító fehér fényre vált, de úgy, hogy a szalag elején hidegfehéren, a túlsó végén pedig melegfehéren világít.
 • R : Fixen világító piros fényre vált.
 • G : Fixen világító zöld fényre vált.
 • B : Fixen világító kék fényre vált.
 • Az angol nyelvű használati utasítása szerint a W gomb nyomva tartásával törölni lehet a vezérlővel a kapcsolatot a G gomb nyomva tartásával pedig párosítni lehet. Ezzel szemben a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a funkciók nem működnek, hiszen a távirányító hiába rádiófrekvenciás, nem ad egyedi azonosító jelet, így a vételkörzeten belül az összes ilyen tárvirányító működteti az összes ilyen vezérlőt. Emiatt két szomszédos lakásba, vagy szobába nem érdemes ugyanezt a rendszer megvásárolni, hacsak nem akarjuk, hogy mindenkor egyszerre működjenek.
.
Ez a vezérlő 2048 pixelt tud maximum kezelni. Ez azt jelenti, hogy annál a LED szalagnál amelyen egyenként futnak a fények és 60 LED van méterenként, azaz méterenkénti 60 pixeles, azon 34,13 méter szalagot lehet működtetni. Annál a LED szalagnál amelyen hármassával együtt futnak a fények és 30 LED van méterenként, azaz méterenkénti 10 pixeles, azon 204,8 méter szalagot tudunk működtetni.

Az alábbi ábrán 3-féle bekötéssel láthatjuk ugyanezt a vezérlőt.

 • Az első megoldás, amikor a LED szalagunk 5 Voltos, és az adapterünk átmenő teljesítménye (1-3Amper ) elégséges a LED szalag működéséhez.
 • A második megoldás, amikor a LED szalag még mindig 5 Voltos, de a szalagunk áramfelvétele 3 Amper feletti. Mivel nagy valószínűséggel nem áll rendelkezésünkre 3 Ampernél erősebb USB töltő, valamit a vezérlő sem tolerálná a 3 Ampernél erősebb átmenő áramot, így egy külön 5 Voltos tápellátással biztosítjuk a LED szalag áramfelvételét, és az USB-s adapter kizárólag csak a vezérlő működtetéséhez biztosít így tápellását. Ekkor az USB-s adapter a legkisebb, azaz 500mA-es is lehet.
 • A harmadik meoldás, amikor 12 Voltos a LED szalagunk. Tehát a LED szalagnak külön 12 Volots tápellátást biztosítunk, és a vezérlőnek a 2. módszer szerint leggyengébb 5 Voltos USB-s adapter megfelelő.
 • A 2. és 3. megoldásnál ügyeljünk, arra, hogy a vezérlőből a tápellátás ne jusson el a szalagba, csak a vezérlő jel, tehát a piros, azaz pozitív tápbekötést meg kell szakítanunk.
.

Segédinformáció: A webáruházban LED2015 és LED2017 néven is szerepelnek USB-s RF 14 gombos vezérlők. Ezek Optonica termékek, és AC6332 azonosítóval szerepel mind a kettő, és hol az egyik, hol a másik típus szerezhető be – hol anya, hol apa csatlakozóval. A webáruház egyértelműsíteni igyekszik a két termékváltozatot a csatlakozók alapján. LED2015-ösnek tekinti a JST-SM-anya csatlakozósakat, holott a terméken helyesen LED2015 szerepel, de a gyártói használati utasításon LED2017. Ezzel szemben LED2017-esnek tekinti a JST-SM-apa csatlakozósakat, holott a terméken hol LED2015 - hol LED2017 szerepel, de a gyártói használati utasításon LED2017.

Csatlakozó probléma. A LED szalagok egyik végén apa, a másik végén anya típusú JST-SM csatlakozó található. Ahhoz, hogy a vezérlő működtetni tudja a szalagot, a vezérlőt a nyíl indulási pontjánál kell rádugni a szalagra, mivel itt egyes szalagok apa, más szalagok anya csatlakozóval indulnak és szintén egyes vezérlőkön apa, más vezérlőkön anya csatlakozó van, így lehetnek olyan kombinációk, hogy nem tudjuk a vezérlőt működőképesen összedugni a szalaggal. Ilyenkor jobb esetben a szalag két végén a csatlakozókat forrasztással át kell cserélni, vagy rosszabb esetben levágjuk a csatlakozókat és összewagózzuk. Hogy erről előre tájékoztassuk a vásárlókat a teljes tekercs LED szalagok és a vezérlők neveiben közzétesszük ezt az információt. A komplett szetteknél nem jelöljük, de ott természetesen működőképesre szerelve kapja a vevő a szettet.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^