Life Light Minimál szögletes opál 1 méteres LED profil végzáróval, függesztő párral

490,- Ft/darab
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

  • A lámpatest jellemző színe: alumínium
  • Anyaga: alumínium
  • Webáruházi-azonosító: ll-mszop-vz2f
Ez nem egy komplett függeszték (csillár), hanem egy függeszthető LED profil kialakításához szükséges csomag, egy lámpa test, ami semmilyen elektromos alkatrészt nem tartalmaz. A világításhoz a kívánt típusú LED szalagot, szükséges vezetékeket, méterezett tápegységet külön meg kell vásárolni és szakemberrel kell összeszereltetni.

Ilyen terméket csak átgondolt tervezés után vásároljon meg! Ugyanis, az csupán villamossági kérdés, hogy a kivitelező az igényeknek megfelelő erősségű és színhőmérsékletű szalagot telepítsen a LED profilba, de a megfelelően méretezett tápegységet el is kell rejteni. Nagy eséllyel ez egy gipszkarton álmennyezet fölé lehetséges. Ebből keletkezhetnek további dizájn gondok. Az könnyen kivitelezhető, hogy a két függesztési pontot egy gipszkarton mennyezeten, vagy egy mennyezeti bútorlapon kialakítjuk, de azon kell átvezetni a tápvezetéket is. Sőt amennyiben nem párkányos, vagy kazettás a mennyezeti kialakítás, akkor a mennyezeten szükségszerűen egy szerelőnyílást is ki kell vágni, amin keresztül elérhetjük az oda elrejtett tápegységet. A nyílást vagy egy villamossági dobozfedéllel, vagy valami egyéb kitalált minimál stílushoz illő dizájn elemmel takarni is kell.

Tehát előbb kell megtervezni a pontos részleteket és csak utána megvásárolni!
.
A profil méretei:
a = 20mm
b = 16mm
c = 11mm
d = 27mm
e = 17mm, azaz maximum 17mm széles LED szalagot tudunk beleragasztani. Ennél keskenyebb szokványos LED szalagok esetében lehetőségünk van, hogy a LED profilon belül bekötő, vagy toldó elemet használjunk, hiszen kellő szélesség áll rendelkezésünkre. Sőt amennyibe 8mm- széles LED szalagra esik a választásunk, akkor egymás mellett két sor Led szalag is elfér, igaz akkor a tápbekötés már csak forrasztással oldható meg.
f = 21mm

.
Ez a LED profil a nagy négyszögletes formájával minimál stílusú lakásokban lehet igazán mutatós, ahol nem a részletek, hanem a geometriai formák uralkodnak.
.
Az acélsodronyok 1 méter hosszúak, így maximum 1 métert tudjuk a mennyezetről lelógatni a LED profilt. A rövidebbre állítás egyszerű. A mennyezet felőli végnél a sodronyt toljuk bele a hüvelybe, a kívánt mértékben. A felesleges sodronyt a hüvely oldalán lévő nyílások keresztül ki tudjuk vezetni. Ha elértük a kívánt magasságot akkor a felesleges sodronyt vágjuk le.
Ha túlhúztuk a sodronyt, ellenkező irányba nem tudjuk visszahúzni, hiszen normál esetben meg kell tartania a LED profil súlyát.
A hüvelyt csavarozzuk le a mennyezetről, ekkor láthatunk a hüvelyben egy réz ellenanyát. Azt tekerjük ki. Így egy szorító rugó felszabadul és ismét hosszúra tudjuk ereszteni a függesztést. Ha megtettük szorítsuk vissza, és a hüvelyt csavarjuk vissza a mennyezeti rögzítő pontra és ezután újra tudjuk rövidebbre állítani a sodronyt.
.
A függesztés nélküli rögzítő füleket is megkapja a csomagban.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^