LEDmaster DMC LED szalag vezérlő 20 programos RF fali távirányítóval + 2db CR2032 elemmel + JST-SM-apa

8800,- Ft/szett
Alacsony készlet! Maximum 2 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 4797
 • Webáruházi-azonosító: lm-ycj-cllsc03a

WS2811-es, vagy TM1903-as vezérlő chippel szerelt digitális egyszínű LED szalagok működtetésére szolgáló rádiófrekvenciás távirányítós 12-24 Voltos tápellátással működő futófény vezérlő. Egy ilyen vezérlő maximum 2048 pixelt tud önállóan kezelni. A rádiófrekvenciás falra ragasztható távirányító hatósugara 15 méter, melyet a falvastagság, a fal anyaga és egyéb környezeti akadályok rövidíthetnek, árnyékolhatnak. A távirányító 2 darab CR2032 lítium gombelemet tartalmaz.

.

Ez LED szalag vezérlő furcsának tűnhet, hogy táp bement nem látható rajta. A digitális LED szalag 3 bemeneti pontjára 5 vezeték csatlakozik. Ennek oka, hogy valójában nem a vezérlőn keresztül tápláljuk a digitális rendszereket, hanem külön, azaz a vezérlő és a szalag párhuzamos tápellátásban van. Ennek előnye, hogy a teljes LED szalaghoz a tápellátásnak nem kell a vezérlőn átfolynia, így a vezérlő maximális átmenő árama nem korlátozó tényező, hiszen nem megy át rajta a LED szalag teljesítményének az árama. A vezérlő csak a digitális jelent adja a szalagnak és a LED szalag működését biztosító teljesítményt külön tápláljuk be. Ennek természetesen az a negatívuma, hogy amennyiben a LED szalagot nem áramtalanítással kapcsoltuk ki, hanem azt a vezérlőnek adott kikapcsolás utasítással állítottuk le, akkor a teljes rendszer áram alatt marad, sőt a hosszúságtól függően jelentős állandó fogyasztása is lehet. Ez nem a LED szalag hiányossága, hanem a digitális vezérlés sajátossága, hogy a vezérlővel kikapcsolt állapotban a szalag névleges fogyasztásának 20-22%-át is elérheti az állandó (nem világító) fogyasztás. Tápegységgel együtt mérve, a tápegység hatásfokától függően ez 25-28% is lehet. Ezen veszteség kivédésére tervezz fizikai kapcsolót is a teljes rendszer elé!

A vezérlő és távirányító párosítása és leválasztása

 • A párosítani kívánt vezérlő felkapcsolása után 5 másodpercen belül tartsa nyomva a "felfele nyíl" gombot. Sikeres párosításnál az eszköz háromszor lassabban felvillan.
 • Leválasztáshoz felkapcsolás után 5 másodpercen belül tartsa nyomva a "lefele nyíl" gombot. Sikeres leválasztásnál az eszköz háromszor gyorsabban felvillan.
 • A fenti két állítás a gyártó által megadott információ, de NEM IGAZ. Nem lehet párosítani és a párosítást törölni. Alapból az összes ilyen távirányítóra az összes ilyen vezérlő mindig reagál, ha áram alatt van. Emiatt, ha a 15 méteres hatósugáron belül több vezérlő is van, legyen az a másik szobában, vagy legyen az a szomszédban, mindegyik reagálni fog. Tudatos tervezéssel, ez lehet előnyös és hátrányos tulajdonság is. Kipróbáltuk! Az információt meghagytuk, mert előfordulhat, hogy ugyanennek a terméknek valamely verzióira igaz lehet.

A fali távirányító telepítése egyszerű feladat. Kövesd az alábbi kép lépéseit:

 1. Nyúlj alá egy lapos csavarhúzóval és pattintsd a távirányítót a fali keretéből!
 2. Húzd ki az elemtartó fiókot, tegyél bele egy minimum CR2025-ös lítium gombelemet!
 3. Told vissza a fiókot az elemmel, és pattintsd vissza a keretbe a távirányítót!
 4. A távirányító keret hátuljára ragaszd fel a kétoldalas ragasztót!
 5. Ragaszd fel a falra, ahol állandóan használni szeretnéd majd!
 6. Használd, mintha mindig is ott lett volna a falon!
 7. Az első 3 pontot megspóroltuk neked, hiszen eredendően ezt a terméket elem nélkül árusítják. Mi viszont beleraktunk egy CR2032-es gombelemet, hogy le is ellenőrizzük a működőképességét. Neked csak fel kell ragasztani.
.

Távirányító használata:

 • Gyűrű Fényerő beállítása
 • M+/M- Léptetés a 20 fényfutási mód között
 • Speed+/Speed- 10 választható sebesség beállítása
 • I/O ki-bekapcsolás
 • IC Set Fénypont beállítási mód:
  FEL/LE nyilak Fénypont beállítási módban a fényjáték során használt "pixelek" számát állítja be. Röviden nyomva egyesével léptet, hosszan tartva folyamatosan növeli/csökkenti a fénypontok számát. A gyári beállítás 80 pont, a maximális mennyiség 2048 pont. Beállítás után a bekapcsoló gombot röviden nyomva menti el a programot.
.

Egy futófény effekt példa:

.

Egyszínű digitális futófény LED szalag szett alkalmazási példa:

.

Figyelem:

 • A terméket csak és kizárólag szakképzett villanyszerelő telepítheti és üzemelheti be!
 • Telepítés előtt kapcsolja le az áramellátást, ellenkező esetben a termék áramütést okozhat.
 • Az egész LED szalag szett akkor is áram alatt van (a LED szalag is), amikor a távirányítóval lekapcsoltuk a világítást.

A fent ismertetett LEDmaster DMC LED szalag vezérlő 20 programos RF fali távirányítóval + 2db CR2032 elemmel + JST-SM-apa termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Futófény digitális fehér fényű LED szalag bemutatása és működtetése - digital running white LED stip

Futófény digitális fehér fényű LED szalag (120LED/m) bemutatása és működtetése egy LEDmaster 28 programos rádiófrekvenciás távirányítós digitális LED szalag vezérlővel, illetve egy jelosztóval.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^