LEDmaster DNW (digitális középfehér) 120LED/m (8px) beltéri LED szalag 24V 10 méter (KIVETELEZŐKNEK) JST-SM-anya

18150,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 1 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 100 Watt névleges fogyasztású, LEDmaster márkájú LED lámpa.
 • DC 24V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  10000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: középfehér
 • Ez a LED lámpa 1200 darab 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • A vezérlőjével fényerőszabályozni is lehet.
 • Védelem: IP20
 • Színvisszaadási indexe: RA>80
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 4538
 • Garancia: 2 év, DC24V stabilizált tápellátás szükséges. Használjon LED-meghajtót!
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: lm-ycj-cslls03-dnw-24v

Ez az 10 méteres 1200 LED-et tartalmazó 24 Voltos beltéri futófény digitális középfehér fényű LED szalag 15 LED-enként 1 darab WS2811-es típusú vezérlő chippel van szerelve. Csak az ilyen chipekkel kommunikálni képes vezérlőkkel lehet működtetni. 15 LED-enként, azaz 12,5cm-enként vágható a jelölt helyeken. A 8 pixel azt jelenti, hogy egy méter hosszan 8 darab 15-ös LED csoport van, mivel 120 LED van egy méteren és minden 15 LED-es csoportot egy WS2811-es chip vezérel, azaz az egy méteren lévő 8 vezérlő chipnek külön-külön utasítást adva, 8 különbözőképpen tud világítani 15-ös csoportokban.

Ez a méterenkénti pixelszám, azért fontos, mert a vezérlőgyártók megadják, hogy egy vezérlő maximum, hány pixellel való kommunikációra képes.

.

A digitális LED szalag 3 bemeneti pontjára 5 vezeték csatlakozik. Ennek oka, hogy valójában nem a vezérlőn keresztül tápláljuk a digitális rendszereket, hanem külön, azaz a vezérlő és a szalag párhuzamos tápellátásban van. Ennek előnye, hogy a teljes LED szalaghoz a tápellátásnak nem kell a vezérlőn átfolynia, így a vezérlő maximális átmenő árama nem korlátozó tényező. A vezérlő csak a digitális jelent adja a szalagnak és a LED szalag működését biztosító teljesítményt külön tápláljuk be. Ennek természetesen az a negatívuma, hogy amennyiben a LED szalagot nem áramtalanítással kapcsoltuk ki, hanem a vezérlőnek adott kikapcsolás utasítással állítottuk le a világítást, akkor a teljes rendszer áram alatt marad, sőt a hosszúságtól függően jelentős állandó fogyasztása is lehet. Ez nem a LED szalag hiányossága, hanem a digitális vezérlés sajátossága, hogy a vezérlővel kikapcsolt állapotban a szalag névleges fogyasztásának 20-22%-át is elérheti az állandó fogyasztás. Tápegységgel együtt a tápegység hatásfokától függően ez 25-28% is lehet. Ezen veszteség kivédésére tervezz fizikai kapcsolót is a teljes rendszer elé!

.

Figyeld a nyilakat a LED szalagon!

A digitális LED szalagokon kis nyilak láthatóak. A kis nyilak talpa felől kell, hogy legyen a vezérlő bekötése. Egy hosszú LED szalag esetében a tápbekötés több pontos bekötése szükséges a szalag ellenállása miatt, mint bármely más LED szalag esetén, de a vezérlő jellel ezt nem tehetjük meg. Azaz a vezérlőből kijövő adat-vezeték (a szalagon a zöld vezeték), az csakis egy ponton csatlakozhat egy akármilyen hosszú szalaghoz, és csakis a nyilak talpa felőli szalagvégen. A nyilak csúcsa felőli szalagvég adat kimenetére természetesen a következő szalag adatbemenete csatlakoztatható, egészen addig amíg el nem érjük a vezérlő által meghatározott maximális pixelszámot.

.

Ez a termék méterenkénti 10 Watt névleges fogyasztással rendelkezik.
Ez azt a maximális teljesítményt csökkenti a LED szalagon a feszültségesés.
Egy 10 méteres tekercs egy végponti betáplálással tápegységgel mérve 93 Watt fogyasztású fix fényre állítva. Vélhetően, ha a túlvégét is bekötjük elérjük a névleges értéket. Összességében ezt igen jónak ítélhetjük, hála a vastagabb szalagnak és a 24 Voltos működésnek. Azaz, már a 10 méterenkénti kétirányú betáplálás is kielégítő fényélményt biztosít.
Amiről a gyártók nem beszélnek. A digitális LED szalagok kikapcsolt, de nem áramtalanított állapotban is fogyasztanak. Egy ilyen 10 méteres tekercs tápegységgel mérve 24 Wattot – ezt viszont nagyon rossz eredménynek tartjuk. Egy ilyen rendszert kizárólag csak úgy érdemes telepíteni, hogy nem csak távirányítóval tudjuk lekapcsolni, hanem vezetékes fali kapcsolóval a tápegység előtt áramtalanítani is tudjuk. Hiszen egynappaliban könnyedén elhasználhatunk 20-40 méter ilyen szalagot, és az áramtalanítási lehetőség nélkül az állandó 0-24 órás 50-100 Wattos fogyasztást jelent, akkor is ha nem használjuk.

Egyszínű digitális futófény LED szalag szett alkalmazási példa:

.

Figyelem:

 • A terméket csak és kizárólag szakképzett villanyszerelő telepítheti és üzemelheti be!
 • Telepítés előtt kapcsolja le az áramellátást, ellenkező esetben a termék áramütést okozhat.
 • Az egész LED szalag szett akkor is áram alatt van (a LED szalag is), amikor a távirányítóval lekapcsoltuk a világítást.

A fent ismertetett LEDmaster DNW (digitális középfehér) 120LED/m (8px) beltéri LED szalag 24V 10 méter (KIVETELEZŐKNEK) JST-SM-anya termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Futófény digitális fehér fényű LED szalag bemutatása és működtetése - digital running white LED stip

Futófény digitális fehér fényű LED szalag (120LED/m) bemutatása és működtetése egy LEDmaster 28 programos rádiófrekvenciás távirányítós digitális LED szalag vezérlővel, illetve egy jelosztóval.

.

Kínai gyártmány.


.
^
^