LEDmaster DWW (digitális melegfehér) 120LED/m (8px) beltéri LED szalag 24V 10 méter (KIVITELEZŐKNEK) JST-SM-anya

18195,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 2 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 100 Watt névleges fogyasztású, LEDmaster márkájú LED lámpa.
 • DC 24V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  10000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: melegfehér
 • Ez a LED lámpa 1200 darab 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • A vezérlőjével fényerőszabályozni is lehet.
 • Védelem: IP20
 • Színvisszaadási indexe: RA>80
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 4537
 • Garancia: 2 év, DC24V stabilizált tápellátás szükséges. Használjon LED-meghajtót!
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: lm-ycj-cslls03-dww-24v

Ez az 10 méteres 1200 LED-et tartalmazó 24 Voltos beltéri futófény digitális melegfehér fényű LED szalag 15 LED-enként 1 darab WS2811-es típusú vezérlő chippel van szerelve. Csak az ilyen chipekkel kommunikálni képes vezérlőkkel lehet működtetni. 15 LED-enként, azaz 12,5cm-enként vágható a jelölt helyeken. A 8 pixel azt jelenti, hogy egy méter hosszan 8 darab 15-ös LED csoport van, mivel 120 LED van egy méteren és minden 15 LED-es csoportot egy WS2811-es chip vezérel, azaz az egy méteren lévő 8 vezérlő chipnek külön-külön utasítást adva, 8 különbözőképpen tud világítani 15-ös csoportokban.

Ez a méterenkénti pixelszám, azért fontos, mert a vezérlőgyártók megadják, hogy egy vezérlő maximum, hány pixellel való kommunikációra képes.

.

A digitális LED szalag 3 bemeneti pontjára 5 vezeték csatlakozik. Ennek oka, hogy valójában nem a vezérlőn keresztül tápláljuk a digitális rendszereket, hanem külön, azaz a vezérlő és a szalag párhuzamos tápellátásban van. Ennek előnye, hogy a teljes LED szalaghoz a tápellátásnak nem kell a vezérlőn átfolynia, így a vezérlő maximális átmenő árama nem korlátozó tényező. A vezérlő csak a digitális jelent adja a szalagnak és a LED szalag működését biztosító teljesítményt külön tápláljuk be. Ennek természetesen az a negatívuma, hogy amennyiben a LED szalagot nem áramtalanítással kapcsoltuk ki, hanem a vezérlőnek adott kikapcsolás utasítással állítottuk le a világítást, akkor a teljes rendszer áram alatt marad, sőt a hosszúságtól függően jelentős állandó fogyasztása is lehet. Ez nem a LED szalag hiányossága, hanem a digitális vezérlés sajátossága, hogy a vezérlővel kikapcsolt állapotban a szalag névleges fogyasztásának 20-22%-át is elérheti az állandó fogyasztás. Tápegységgel együtt a tápegység hatásfokától függően ez 25-28% is lehet. Ezen veszteség kivédésére tervezz fizikai kapcsolót is a teljes rendszer elé!

.

Figyeld a nyilakat a LED szalagon!

A digitális LED szalagokon kis nyilak láthatóak. A kis nyilak talpa felől kell, hogy legyen a vezérlő bekötése. Egy hosszú LED szalag esetében a tápbekötés több pontos bekötése szükséges a szalag ellenállása miatt, mint bármely más LED szalag esetén, de a vezérlő jellel ezt nem tehetjük meg. Azaz a vezérlőből kijövő adat-vezeték (a szalagon a zöld vezeték), az csakis egy ponton csatlakozhat egy akármilyen hosszú szalaghoz, és csakis a nyilak talpa felőli szalagvégen. A nyilak csúcsa felőli szalagvég adat kimenetére természetesen a következő szalag adatbemenete csatlakoztatható, egészen addig amíg el nem érjük a vezérlő által meghatározott maximális pixelszámot.

.

Ez a termék önállóan nem működőképes. Használatához megfelelő típusú digitális vezérlő és méretezett tápegység szükséges. Ha nem tudja mit kell hozzá választania, válasszon komplett szettet, vagy bízzon meg egy szakembert, vagy kérjen segítséget a webáruháztól.
Javasolt cikkeink:

Ez a termék méterenkénti 10 Watt névleges fogyasztással rendelkezik.
Ez azt a maximális teljesítményt csökkenti a LED szalagon a feszültségesés.
Egy 10 méteres tekercs egy végponti betáplálással tápegységgel mérve 93 Watt fogyasztású fix fényre állítva. Vélhetően, ha a túlvégét is bekötjük elérjük a névleges értéket. Összességében ezt igen jónak ítélhetjük, hála a vastagabb szalagnak és a 24 Voltos működésnek. Azaz, már a 10 méterenkénti kétirányú betáplálás is kielégítő fényélményt biztosít.
Amiről a gyártók nem beszélnek. A digitális LED szalagok kikapcsolt, de nem áramtalanított állapotban is fogyasztanak. Egy ilyen 10 méteres tekercs tápegységgel mérve 24 Wattot – ezt viszont nagyon rossz eredménynek tartjuk. Egy ilyen rendszert kizárólag csak úgy érdemes telepíteni, hogy nem csak távirányítóval tudjuk lekapcsolni, hanem vezetékes fali kapcsolóval a tápegység előtt áramtalanítani is tudjuk. Hiszen egynappaliban könnyedén elhasználhatunk 20-40 méter ilyen szalagot, és az áramtalanítási lehetőség nélkül az állandó 0-24 órás 50-100 Wattos fogyasztást jelent, akkor is ha nem használjuk.

Egyszínű digitális futófény LED szalag szett alkalmazási példa:

.

Figyelem:

 • A terméket csak és kizárólag szakképzett villanyszerelő telepítheti és üzemelheti be!
 • Telepítés előtt kapcsolja le az áramellátást, ellenkező esetben a termék áramütést okozhat.
 • Az egész LED szalag szett akkor is áram alatt van (a LED szalag is), amikor a távirányítóval lekapcsoltuk a világítást.

A fent ismertetett LEDmaster DWW (digitális melegfehér) 120LED/m (8px) beltéri LED szalag 24V 10 méter (KIVITELEZŐKNEK) JST-SM-anya termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Futófény digitális fehér fényű LED szalag bemutatása és működtetése - digital running white LED stip

Futófény digitális fehér fényű LED szalag (120LED/m) bemutatása és működtetése egy LEDmaster 28 programos rádiófrekvenciás távirányítós digitális LED szalag vezérlővel, illetve egy jelosztóval.

.

Kínai gyártmány.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^