LEDmaster DRGB 60LED/m (20px) beltéri LED szalag 12V 5 méter (KIVETELEZŐKNEK) JST-SM-anya

9800,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 6 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 50 Watt névleges fogyasztású, LEDmaster márkájú LED lámpa.
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • A vezérlőjével fényerőszabályozni is lehet.
 • Védelem: IP20
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 4539
 • Garancia: 2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges. Használjon LED-meghajtót!
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: lm-ycj-dgtls02-drgb-12v

Ez az 5 méteres 300 LED-et tartalmazó 12 Voltos beltéri futófény digitális RGB LED szalag 3 LED-enként 1 darab WS2811-es típusú vezérlő chippel van szerelve. Csak az ilyen chipekkel kommunikálni képes DRGB vezérlőkkel lehet működtetni. 3 LED-enként vágható a jelölt helyeken. A 20 pixel azt jelenti, hogy egy méter hosszan 20 darab 3-as LED csoport van, mivel 60 LED van egy méteren és minden 3 LED-et egy közös WS2811-es chip vezérel, azaz az egy méteren lévő 20 vezérlő chipnek külön-külön utasítást adva, 20 különbözőképpen tud világítani 3-as csoportokban – az 1 méter.

Ez a méterenkénti pixelszám, azért fontos, mert a vezérlőgyártók megadják, hogy egy vezérlő maximum, hány pixellel való kommunikációra képes.

A DRGB LED szalag 3 bemeneti pontjára 5 vezeték csatlakozik. Ennek oka, hogy nem csak a vezérlőn keresztül lehet tápellátást biztosítani, hanem külön is. Ennek előnye, hogy a teljes LED szalaghoz a tápellátásnak nem kell a vezérlőn átfolynia, így a vezérlő maximális átmenő árama nem korlátozó tényező.

.
.
.

Figyeld a nyilakat a LED szalagon!

A DRGB LED szalagokon kis nyilak láthatóak. A kis nyilak talpa felől kell, hogy legyen a vezérlő bekötése. Egy hosszú LED szalag esetében a tápbekötés több pontos bekötése szükséges a szalag ellenállása miatt, mint bármely más LED szalag esetén, de a vezérlő jellel ezt nem tehetjük meg. Azaz a vezérlőből kijövő adat-vezeték (a szalagon a zöld vezeték), az csakis egy ponton csatlakozhat egy akármilyen hosszú szalaghoz, és csakis a nyilak talpa felőli szalagvégen. A nyilak csúcsa felőli szalagvég adat kimenetére természetesen a következő szalag adatbemenete csatlakoztatható, egészen addig amíg el nem érjük a vezérlő által meghatározott maximális pixelszámot.

Ez a termék méterenkénti 10 Watt névleges fogyasztással rendelkezik.
Ez azt a maximális teljesítményt csökkenti a LED szalagon a feszültségesés, melynek mértéke attól függ milyen gyakori a plusz betáplálás mértéke. Valamint az, hogy éppen milyen színnel világítunk, hiszen ha a három alapszínből csak az egyikkel világítunk, akkor harmad akkor a a fogyasztás szemben amikor fehérrel világítunk, hiszen akkor mind a 3 alapszín világít. Ennél a terméknél nem csak ez a probléma, hanem eleve lényegesen gyengébb mint amit állít a gyártó.
Egy 5 méteres tekercs egy végponti betáplálással tápegységgel mérve 17 Watt fogyasztású fix fehér fényre állítva, míg mindkét végpontján betáplálva, 19 Watt fogyasztású. Ebből némi tapasztalattal rendelkezők megállapíthatják, hogy a névleges 50 Wattot soha nem fogja megközelíteni, akár milyen rövidre daraboljuk, hogy sűrű betáplálási pontot készítsünk. Ezt a terméket úgy készítették, hogy szépen mutasson, hiszen méterenkénti 60 LED jobban mutat, mint egy méterenkénti 30, de a fénye olyan gyenge, hogy maximális fényerőnél is belenézhetünk a LED-be és káprázás nélkül látjuk a 3 alapszínt. Majdnem fele olyan gyenge mint az csak méterenkénti 30 LED-es Optonica. Az vegye meg aki sűrű fénypontos olcsóbb futófényre vágyik, de megelégszik a kisebb fénnyel.
Amiről a gyártók nem beszélnek. A digitális LED szalagok kikapcsolt, de nem áramtalanított állapotban is fogyasztanak. Egy ilyen 5 méteres tekercs tápegységgel mérve 1,2 Wattot – ez kategóriájában nagyon jó eredmény, bár a fényteljesítményét ismerve ezen nincs mit csodálkozni.

Csatlakozó probléma. A LED szalagok egyik végén apa, a másik végén anya típusú JST-SM csatlakozó található. Ahhoz, hogy a vezérlő működtetni tudja a szalagot, a vezérlőt a nyíl indulási pontjánál kell rádugni a szalagra, mivel itt egyes szalagok apa, más szalagok anya csatlakozóval indulnak és szintén egyes vezérlőkön apa, más vezérlőkön anya csatlakozó van, így lehetnek olyan kombinációk, hogy nem tudjuk a vezérlőt működőképesen összedugni a szalaggal. Ilyenkor jobb esetben a szalag két végén a csatlakozókat forrasztással át kell cserélni, vagy rosszabb esetben levágjuk a csatlakozókat és összewagózzuk. Hogy erről előre tájékoztassuk a vásárlókat a teljes tekercs LED szalagok és a vezérlők neveiben közzétesszük ezt az információt. A komplett szetteknél nem jelöljük, de ott természetesen működőképesre szerelve kapja a vevő a szettet.

.

Kínai gyártmány.

.
^
^