LEDmaster DRGB 60LED/m (20px) beltéri LED szalag (fekete) 12V 5 méter (KIVITELEZŐKNEK) JST-SM-anya

12250,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 14 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 50 Watt névleges fogyasztású, LEDmaster márkájú LED lámpa.
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • A vezérlőjével fényerőszabályozni is lehet.
 • Védelem: IP20
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 4539
 • Garancia: 2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges. Használjon LED-meghajtót!
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: lm-ycj-dgtls02b-drgb-12v

Ez az 5 méteres (fekete felületű) 300 LED-et tartalmazó 12 Voltos beltéri futófény digitális RGB LED szalag 3 LED-enként 1 darab WS2811-es típusú vezérlő chippel van szerelve. Csak az ilyen chipekkel kommunikálni képes DRGB vezérlőkkel lehet működtetni. 3 LED-enként vágható a jelölt helyeken. A 20 pixel azt jelenti, hogy egy méter hosszan 20 darab 3-as LED csoport van, mivel 60 LED van egy méteren és minden 3 LED-et egy közös WS2811-es chip vezérel, azaz az egy méteren lévő 20 vezérlő chipnek külön-külön utasítást adva, 20 különbözőképpen tud világítani 3-as csoportokban – az 1 méter.

Ez a méterenkénti pixelszám, azért fontos, mert a vezérlőgyártók megadják, hogy egy vezérlő maximum, hány pixellel való kommunikációra képes.

A DRGB LED szalag 3 bemeneti pontjára 5 vezeték csatlakozik. Ennek oka, hogy nem csak a vezérlőn keresztül lehet tápellátást biztosítani, hanem külön is. Ennek előnye, hogy a teljes LED szalaghoz a tápellátásnak nem kell a vezérlőn átfolynia, így a vezérlő maximális átmenő árama nem korlátozó tényező.

.
.
.

Figyeld a nyilakat a LED szalagon!

A DRGB LED szalagokon kis nyilak láthatóak. A kis nyilak talpa felől kell, hogy legyen a vezérlő bekötése. Egy hosszú LED szalag esetében a tápbekötés több pontos bekötése szükséges a szalag ellenállása miatt, mint bármely más LED szalag esetén, de a vezérlő jellel ezt nem tehetjük meg. Azaz a vezérlőből kijövő adat-vezeték (a szalagon a zöld vezeték), az csakis egy ponton csatlakozhat egy akármilyen hosszú szalaghoz, és csakis a nyilak talpa felőli szalagvégen. A nyilak csúcsa felőli szalagvég adat kimenetére természetesen a következő szalag adatbemenete csatlakoztatható, egészen addig amíg el nem érjük a vezérlő által meghatározott maximális pixelszámot.

Ez a termék önállóan nem működőképes. Használatához megfelelő típusú digitális vezérlő és méretezett tápegység szükséges. Ha nem tudja mit kell hozzá választania, válasszon komplett szettet, vagy bízzon meg egy szakembert, vagy kérjen segítséget a webáruháztól.
Javasolt cikkeink:

Egy javasolt elvi telepítési rajz:

.

Ez a termék méterenkénti 10 Watt névleges fogyasztással rendelkezik.
Ez azt a maximális teljesítményt csökkenti a LED szalagon a feszültségesés, melynek mértéke attól függ milyen gyakori a plusz betáplálás mértéke. Valamint az, hogy éppen milyen színnel világítunk, hiszen ha a három alapszínből csak az egyikkel világítunk, akkor harmad akkora a fogyasztás szemben amikor fehérrel világítunk, hiszen akkor mind a 3 alapszín világít.
Egy 5 méteres tekercs egy végponti betáplálással tápegységgel mérve 23 Watt fogyasztású fix fehér fényre állítva, míg mindkét végpontján betáplálva 33 Watt fogyasztású. Ha középen, azaz 2,5 méternél is megtápláljuk, akkor már 36 Wattos fogyasztáshoz jutunk. Ebből némi tapasztalattal rendelkezők megállapíthatják, hogy a névleges 50 Wattot soha nem fogjuk elérni, csak megközelíteni, akár milyen sűrű betáplálási pontot is készítsünk. Természetesen ez csak a szalag maximális fehér fényre állított fogyasztása, a tápegység hatásfokától is függ, hogy egy olyen 5 méteres komplett rendszer összfogyasztása akár 45 Watt is lehet, ha pl. a tápnak csak 80%-os a hatásfoka.

Csatlakozó probléma. A LED szalagok egyik végén apa, a másik végén anya típusú JST-SM csatlakozó található. Ahhoz, hogy a vezérlő működtetni tudja a szalagot, a vezérlőt a nyíl indulási pontjánál kell rádugni a szalagra, mivel itt egyes szalagok apa, más szalagok anya csatlakozóval indulnak és szintén egyes vezérlőkön apa, más vezérlőkön anya csatlakozó van, így lehetnek olyan kombinációk, hogy nem tudjuk a vezérlőt működőképesen összedugni a szalaggal. Ilyenkor jobb esetben a szalag két végén a csatlakozókat forrasztással át kell cserélni, vagy rosszabb esetben levágjuk a csatlakozókat és összewagózzuk. Hogy erről előre tájékoztassuk a vásárlókat a teljes tekercs LED szalagok és a vezérlők neveiben közzétesszük ezt az információt. A komplett szetteknél nem jelöljük, de ott természetesen működőképesre szerelve kapja a vevő a szettet.

.

A fent ismertetett LEDmaster DRGB 60LED/m (20px) beltéri LED szalag (fekete) 12V 5 méter (KIVITELEZŐKNEK) JST-SM-anya termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Digitális futófény RGB LED szalag, bluetooth-os Magic Lantern app, RF távirányítós, zene érzékelős

Méterenkénti 60 LED-es 12 Voltos digitális RGB LED szalag és egy 24 gombos rádiófrekvenciás távirányítós zene érzékelős, bluetooth-on keresztül mobiltelefonos Magic Lantern alkalmazással kezelhető futófény világítás bemutatása. A videóból megtudhatod, hogy Az 5 méteres DRGB LED szalag tekercs fogyasztása, a tápegység fogyasztása nélkül számolva: - csak a vezérlőn keresztül bekötve: ~ 23Watt; - csak egy végről bekötve: ~ 21Watt; - két végről bekötve: ~ 33Watt; - két végről és középen is (azaz 2,5 méternél is) bekötve: ~ 36Watt.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^