LEDmaster DRGB 60LED/m (20px) IP65 vízálló LED szalag 12V 5 méter (KIVITELEZŐKNEK) JST-SM-anya

14980,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 11 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 72 Watt névleges fogyasztású, LEDmaster márkájú LED lámpa.
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x3mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • A vezérlőjével fényerőszabályozni is lehet.
 • Védelem: IP65
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 4540
 • Garancia: 2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges. Használjon LED-meghajtót!
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: lm-ycj-dgtls07-drgb-12v

Ez az 5 méteres 300 LED-et tartalmazó 12 Voltos beltéri futófény digitális RGB LED szalag 3 LED-enként 1 darab WS2811-es típusú vezérlő chippel van szerelve. Csak az ilyen chipekkel kommunikálni képes DRGB vezérlőkkel lehet működtetni. 3 LED-enként vágható a jelölt helyeken. IP65-ös kültéri típus. A 20 pixel azt jelenti, hogy egy méter hosszan 20 darab 3-as LED csoport van, mivel 60 LED van egy méteren és minden 3 LED-et egy közös WS2811-es chip vezérel, azaz az egy méteren lévő 20 vezérlő chipnek külön-külön utasítást adva, 20 különbözőképpen tud világítani 3-as csoportokban – az 1 méter.

Ez a méterenkénti pixelszám, azért fontos, mert a vezérlőgyártók megadják, hogy egy vezérlő maximum, hány pixellel való kommunikációra képes.

A DRGB LED szalag 3 bemeneti pontjára 5 vezeték csatlakozik. Ennek oka, hogy nem csak a vezérlőn keresztül lehet tápellátást biztosítani, hanem külön is. Ennek előnye, hogy a teljes LED szalaghoz a tápellátásnak nem kell a vezérlőn átfolynia, így a vezérlő maximális átmenő árama nem korlátozó tényező.

.
.

A LED szalag felülete szilikonkaucsukkal van kiöntve, így a szalagon a vízzáróság biztosított, de a bekötési pontos vízzáróságának biztosítása a kivitelező feladata. Kültéren csakis naptól védett helyen célszerű használni, mivel a nap UV sugarai, valamint a sugárzó hő rövid idő alatt tönkreteszi a szilikon kaucsuk bevonatot, melytől berepedezve megszünteti a vízzáróságot.

.

Figyeld a nyilakat a LED szalagon!

A DRGB LED szalagokon kis nyilak láthatóak. A kis nyilak talpa felől kell, hogy legyen a vezérlő bekötése. Egy hosszú LED szalag esetében a tápbekötés több pontos bekötése szükséges a szalag ellenállása miatt, mint bármely más LED szalag esetén, de a vezérlő jellel ezt nem tehetjük meg. Azaz a vezérlőből kijövő adat-vezeték (a szalagon a zöld vezeték), az csakis egy ponton csatlakozhat egy akármilyen hosszú szalaghoz, és csakis a nyilak talpa felőli szalagvégen. A nyilak csúcsa felőli szalagvég adat kimenetére természetesen a következő szalag adatbemenete csatlakoztatható, egészen addig amíg el nem érjük a vezérlő által meghatározott maximális pixelszámot.

Ez a termék önállóan nem működőképes. Használatához megfelelő típusú digitális vezérlő és méretezett tápegység szükséges. Ha nem tudja mit kell hozzá választania, válasszon komplett szettet, vagy bízzon meg egy szakembert, vagy kérjen segítséget a webáruháztól.
Javasolt cikkeink:

Egy javasolt elvi telepítési rajz:

.

Ez a termék méterenkénti 14,4 Watt névleges fogyasztással rendelkezik.
Ez azt a maximális teljesítményt csökkenti a LED szalagon a feszültségesés, melynek mértéke attól függ milyen gyakori a plusz betáplálás mértéke. Valamint az, hogy éppen milyen színnel világítunk, hiszen ha a három alapszínből csak az egyikkel világítunk, akkor harmad akkor a a fogyasztás szemben amikor fehérrel világítunk, hiszen akkor mind a 3 alapszín világít. Ennél a terméknél nem csak ez a probléma, hanem eleve gyengébb mint amit állít a gyártó.
Egy 5 méteres tekercs egy végponti betáplálással tápegységgel mérve 27 Watt fogyasztású fix fehér fényre állítva, míg mindkét végpontján betáplálva, 32 Watt fogyasztású. Ebből némi tapasztalattal rendelkezők megállapíthatják, hogy a névleges 72 Wattot soha nem fogja megközelíteni, akár milyen rövidre daraboljuk, hogy sűrű betáplálási pontot készítsünk. Ráadásul ez kültéri típus, tehát a telepítés várható helye olyan, hogy nincs is értelme, illetve indokolatlan vízzárósági többlet kockázatot hordozna, egy sűrűbb bekötési pont kialakítás. a termékben azt kell értékelni, hogy a fogyasztása akkora, mint egy komolyabb, de méterenkénti 30 LED-es Optonicának. Ehhez képest ugyanakkora fényteljesítményhez jutunk, szebben mutató kétszer sűrűbb LED darabszámmal és pixelszámmal, így összességében jól járunk, csupán a gyártó nagyot lódított a teljesítmény terén.
Amiről a gyártók nem beszélnek. A digitális LED szalagok kikapcsolt, de nem áramtalanított állapotban is fogyasztanak. Egy ilyen 5 méteres tekercs tápegységgel mérve 6,4 Wattot – ezt kategóriájában rossznak tekintjük, így nagyobb rendszereket úgy célszerű kialakítani, hogy használaton kívül ne csak lekapcsolni, hanem áramtalanítani is tudjuk.

Csatlakozó probléma. A LED szalagok egyik végén apa, a másik végén anya típusú JST-SM csatlakozó található. Ahhoz, hogy a vezérlő működtetni tudja a szalagot, a vezérlőt a nyíl indulási pontjánál kell rádugni a szalagra, mivel itt egyes szalagok apa, más szalagok anya csatlakozóval indulnak és szintén egyes vezérlőkön apa, más vezérlőkön anya csatlakozó van, így lehetnek olyan kombinációk, hogy nem tudjuk a vezérlőt működőképesen összedugni a szalaggal. Ilyenkor jobb esetben a szalag két végén a csatlakozókat forrasztással át kell cserélni, vagy rosszabb esetben levágjuk a csatlakozókat és összewagózzuk. Hogy erről előre tájékoztassuk a vásárlókat a teljes tekercs LED szalagok és a vezérlők neveiben közzétesszük ezt az információt. A komplett szetteknél nem jelöljük, de ott természetesen működőképesre szerelve kapja a vevő a szettet.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^