Maxi széles Alu ráépíthető félopál 2 méteres LED-profil

4310,- Ft/darab
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

  • A lámpatest jellemző színe: alumínium
  • Anyaga: alumínium
  • Webáruházi-azonosító: ma-sz-ralp
LED-szalagok elegáns megjelenését biztosító 2 méter hosszú profil és annak takaró eleme.

A fenti ár végzáró elemet nem tartalmaz, ha arra is szüksége van, akkor ki tud választani végzéró elemes változatot, vagy csak végzáró elemet külön a kosárba tud tenni. Ha a lenti képeken végzáró elemet talál az csak szemléltetésképp szolgál a lehetőségek átgondolásához, nem pedig a fenti árhoz tartozó áru.
LED-szalagot (fényforrást) nem tartalmaz, azt külön kell megvásárolni, az igényeknek megfelelőt.

Ennek a LED profilnak az előnye, hogy széles, azaz akár 23mm széles Led szalag is bele ragasztható, vagy 29mm széles LED pálca bele csúsztatható.
Ez a gyakorlati méretekben azt jelenti, hogy 3 sor 8mm széles LED szalagot is bele bírunk ragasztani, vagy 2 sor 10, vagy 12mm széles LED szalagot.
Amennyiben csak egy sor LED szalagot ragasztunk bele, akkor ebben a LED profilban meg tudjuk tenni, hogy a led szalaghoz toldó, vagy bekötő elemet használunk, azaz nem vagyunk arra kényszerítve sok más LED profillal ellentétben, hogy a LED szalag LED profilon belüli csatlakozásait kizárólag forrasztással tudnánk megoldani, hiszen ebben elférnek a toldó elemek is.
Szintén előnye ennek a LED profilnak, hogy amennyiben a LED szalagot a maximális és egyenletes fényerő érdekében mindkét végéről meg akarjuk táplálni, úgy a tápellátás vezetékét a profilon belül el tudjuk vezetni a másik véghez, így nem kell a LED profilon kívül a bútoron (bútorban) a vezeték elrejtésével foglalkozni.

A két méteres LED profil, a kívánt hosszra darabolható, és ennek megfelelően plusz végzárókat vásárolhatunk hozzá.
.
A LED-profil keresztmetszeti méretei:
.
Természetesen ennek a LED profilnak nem csak a fent részletezett előnyei is vannak, hanem hátrányokkal is rendelkezik.
Nincs hozzá rögzítő fül, így a felrögzítést két -féle módon oldhatjuk meg.
Az egyik, hogy kétoldalas, montázs szalaggal ragasztjuk fel a kívánt helyre. Ekkor vigyázni kell, hogy a LED profil teljes szélességének megfelelő kétoldalas ragasztó szalagot használjunk a jó és tartós ragadás érdekében, nehogy a LED profil tömege és a LED szalag hőtermelése miatti ragasztó lágyító hatás miatt leessen a LED profil.
A másik megoldás, hogy átfúrjuk a LED profilt és felcsavarozzuk a kívánt helyre. Mivel a LED profil elég széles, ne középen fúrjuk át, mert ha ráragasztjuk utána a LED szalagot a csavar fejére akkor utána már csak úgy tudjuk leszerelni, ha előbb letépjük a LED szalagot a csavar takarásnál.
De a probléma nem egy esetleges jövőbeni leszerelésnél jelentkezhet először, hanem már egy előre át nem gondolt felszerelésnél.
A LED profil opálos takaró elemes a profil végéről, mint egy szalagot tudunk csak befűzni. Szemből nem pattintható be, ez nem olyan típus. A probléma akkor keletkezik, ha faltól falig akarjuk a LED profilt felszerelni. Ha felragasztjuk akkor semmi gond, mert előre össze tudjuk állítani a komplett működő, világító LED profilt. Azonban, ha felcsavaroztuk a LED profilt a fix helyére akkor az opál takaró elem befűzéséhez egyik oldalról kell legalább 10 cm szabad hely, ha nincs, mert faltól falig szereltük fel, akkor nem fogjuk tudni befűzni a takaró elemet. És ha erre csak akkor jövünk rá amikor már a csavarfejeket is takarva beragasztottuk a Led szalagot, akkor igazán kellemetlenül fogjuk érezni magunkat./ÉN PEDIG SZÓLTAM :)/
.
Hátránya még, hogy az alumínium felület nem eloxált, csak ahogy a gyártás során elkészült, de a felület nem lett külön megmunkálva, így helyenként eltérően fényesebb, hol mattabb lehet. Ugyanakkor szemből csak két keskeny káva látható, világításakor az esetleges fényességi eltérések nem érzékelhetőek.
.
.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^