Maxilight Flatlight beépíthető kerek GX53-as lámpatest, arany

1670,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 7 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

  • Foglalat: GX53
  • Maximum 1x9W teljesítményű fényforrással használható.
  • Magassága: 25 mm
  • Átmérője: 91 mm
  • A beépítéshez szükséges furat átmérője: 79 mm
  • A beépítéshez szükséges furat mélység: 24 mm
  • A lámpatest jellemző színe: arany
  • Anyaga: műanyag
  • Webáruházi-azonosító: ma-78776-13-gx53-arany
GX53-as foglalatú LED-fényforrással esetleg kompakt fénycsővel használható lámpatest. Modern, egyszerű stílusú. Bútorlapba, vagy gipszkartonba süllyesztve egyszerű kivitelezéssel, szép megjelenést biztosít.

Vegyen hozzá LED fényforrást is!
Az alábbi képeken esetleg látható fényforrások nem képezik a fenti ár részét, csupán szemléltetési célt szolgálnak!
.
.
Az alábbi képen a piros nyíllal jelölt helyeken rögzítő tüskék találhatóak. Összesen 4 darab. Ezek a tüskék hivatottak a lámpatestet a bútorlapban, esetleg gipszkartonban tartani. Ez azonban azt feltételezi, hogy a furat szabályos kerek 79mm átmérőnél nem nagyobb, mert különben a kicsi körmök nem akadnak eléggé. A másik tényező, hogy a körmök 17mm mélyen vannak. Azaz, ha szabályosan készítettük el a furatot, akkor gipszkarton esetében is legalább 2 réteg kell, hogy a körmök megakadjanak. Joggal merülhet fel a kivitelezőben, hogy a lámpatest alján 4 csavarhely van, tehát semmi gond, mert akkor a lámpatest alján felfogatjuk és nem fog kiesni. Ez sajnos csak erősebb kezűek számára járható út. A GX53-as LED spotok olyan laposak, hogy betekerve a lámpatest pereménél nem érnek túl. Azaz a foglalatba be- és kitekeréshez berögzített lámpatest esetében egyszerűen nincs fogás. Többnyire a LED spotok felülete általában a széleknél kissé bordázott, így erősebb kezű egyéneknek nem okozhat problémát, azonban kényelmesebb, ha a fényforrást akkor tekerjük a lámpateste, amikor még nincs a lámpatest a helyére berögzítve. Így a LED alját és tetejét fogva már könnyebben tudunk egyet tekerni rajta, hogy a foglalatban a helyére pattanjon és csak utána tudjuk a lámpatestet a bútorlapba, vagy a gipszkartonba berögzíteni. Így, ha a furatban nem tartják meg a körmök a lámpatestet, akkor marad a beragasztás. Célszerű sziloplaszttal úgy beragasztani, hogy csak a furatperemet takaró sávot ragasztózzuk be, és ne az üreget. Hiszen egy jövőbeni fényforrás cserekor újra nehézségbe ütközhetünk és így biztosított a lehetőség, ha a sziloplasztott pengekéssel el tudjuk a karima alatt vágni és a lámpatestet ki tudjuk venni.
Általában már berögzített lámpatestben a fényforrás tekerés nem okoz problémát, de előfordulhatnak olyan fényforrás szériák amelyek elég szoros mozgatásúak, ezt a kivitelezőnek még a vásárlás előtt tudomásul kell vennie.
.
A fenti képen a kék nyíllal jelölt pontok a vezeték bekötési helyek. A lámpatestek vezeték nélkül kerülnek szállításra. Pólusonként 2-2 bemenet van, melyek szorító lemezes megoldások (Wago). A 2-2 csatlakozási pont lehetőséget biztosít, több lámpatest esetén a felfűzésre.
.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^