Mi-Light B1 4-zónás 1-színcsatornás 2.4G RF fix fali (2x1,5V AAA elemmel) fehér távirányító

10995,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 4 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • EAN-kód: 6970602181251
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: futb1
 • Webáruházi-azonosító: mi-b1
Mi-Light 4-zónás 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás egyszínű vezérlőkhöz, avagy ilyen vezérlőket tartalmazó fényforrásokhoz való elemes fali fényerőszabályzó távirányító. (Bár nem csak falra rögzíthetjük, akár egy asztalon is hagyhatjuk.)
Tehát ez nem egy vezérlő, hanem egy vezérlőhöz való kezelő panel, ami rádiófrekvenciás utasításokat ad kompatibilis egyszínű LED vezérlőknek. A 4 zónás távirányító lényege, hogy lehetséges több fényforrással (pontosabban a fényforrásokban lévő vezérlővel - LED szalagnál külső vezérlővel) összeilleszteni. Valamint arra is lehetőségünk van, hogy több fényforrást maximum 4 csoportba osszunk, így egyetlen ilyen fix fali távirányítóval külön tudjuk szabályozni, hogy melyik csoport legyen felkapcsolva, lekapcsolva, melyik milyen fényerővel világítson. Ennek többnyire ott van jelentősége, ha egyébként is külön kapcsolnánk fel a lakásunkban bizonyos helyeken a fényeket. Ugyanakkor lehetőség van mindent egyszerre felkapcsolni és lekapcsolni, de a közös felkapcsoláskor úgy fognak világítani, ahogyan amelyik zónát lekapcsoláskor hagytuk.
.
Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, avagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül megnyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot 3-szor 3 másodperc alatt az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vezérlője vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé (akár fix fali, akár kézi), azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül benyomjuk 5-ször 3 másodperc alatt ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolat a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy tízszer villan fel és utána a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.
.
Használata az alábbi ábra szerint lehetséges, azaz a be- és kikapcsolás mellett 1 perces késleltetésű kikapcsolási funkcióval, fényerőszabályozási lehetőséggel is rendelkezik. Minden érintésre hangjelzést ad, és jelzőfénnyel is reagál a sikeres érintésre. A termék gyártói elnevezésében "B1 Panel Remote Controller".

A gombok használata:
 • Az ON gomb 4 funkcióval is rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása bekapcsol, olyan fényerőre amilyen fényerővel világítottak kikapcsolás előtt.
  • Ha az ON gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás 100%-os fényerőre áll.
  • Ha az ON gombot 5 másodpercnél hosszabb ideig nyomjuk, akkor a panel hangjelzése aktiválódik, ha esetleg korábban ki volt kapcsolva.
  • Ha erről a távirányítóról nem egyesével akarunk leválasztani vezérlőket, hanem egyszerre többe, akár az összeset, minden zónából, akkor amikor az összes vezérlőt áramtalanítottuk, majd áram alá helyezzük, akkor 3 másodpercen belül nyomjuk meg az ON gombot 5-ször, és akkor a leváló LED-ek 9-szer felvillannak. Utána ezek a LED-ek pontosabban a LED-ekhez tartozó vezérlők, már nem reagálnak erre a távirányítóra. Ez akkor hasznos amikor a teljes világítási rendszerünket áttervezzük, vagy máshol akarjuk a jövőben a távirányítót használni.
 • Az OFF gomb 3 funkcióval rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása kikapcsol.
  • Ha az OFF gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás éjszakai irányfényre vált.
  • Ha az ON gombot 5 másodpercnél hosszabb ideig nyomjuk, akkor a panel hangjelzése kikapcsolásra kerül, a fényjelzés megmarad.
 • A fényerő szabályzó sáv 0-100%-os tartományban képes a fényerőt szabályozni.
 • A 60S gomb megnyomására az időzített kikapcsolás elindul, azaz 1 percre rá kapcsol ki a világítás.
 • A 4 zóna I jelű gombjai 4 funkcióval rendelkeznek:
  • Új vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 3-szor megnyomott gombra 3-szor felvillan az új vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónához illesztés sikeresen megtörtént.
  • Régi vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 5-ször megnyomott gombra 9-szor felvillan a leválasztásra kerülő vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónából leválasztás sikeresen megtörtént, utána ezek a fényforrások nem reagálnak erre a távirányítóra, amíg újra nem illesztjük.
  • Egyébként egy érintésre felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai, és olyan fényerővel világítanak ahogyan azok a kikapcsolás előtti állapotban voltak.
  • Ha nyomva tarjuk nem csak felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai hanem 100%-os fényerőre állnak, ha korábban gyengébbre voltak állítva.
 • A zóna O jelű gombjai 2 funkcióval rendelkeznek:
  • Egy érintésre lekapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai.
  • Ha nyomva tartjuk, akkor a zónához illesztett vezérlők fényforrásai éjszakai gyenge fényerőre állnak, azaz irányfényként, tájékozódási fényként szolgálnak.
.
A négy zóna azt jelenti, hogy olyan, mintha 4 kapcsolónk lenne a falon, azaz 4 különböző lámpacsoportot tudunk kapcsolni és különféleképpen fényerőszabályozni. Ez nem csak azt jelenti hogy 4 vezérlőt tudunk a 4 zónához rendelni, hiszen egy zónához több vezérlőt is rendelhetünk.
Könnyen megtapasztalhatjuk, hogy milyen az, ha a világításunkat, csak távirányítóval tudjuk szabályozni. Ez igen kényelmes. Ugyanakkor kényelmetlen is lehet, amennyiben a távirányítót nem tudjuk, hogy hova tettük. Ilyenkor jöhet jól egy falra rögzített távirányító. Azaz mintha fali kapcsolónk is lenne, de nem korlátoz bennünket az, hogy a falban hol fut a vezeték, mivel elemes. Egy ilyen távirányítóval ugyanazokat a funkciókat tudjuk elérni, mint egy kézi távirányítóval. Tehát egy Mi-Light vezérlőhöz nem csak akárhány kézi, hanem akárhány fali távirányítót is párosíthatunk.
.
Telepítési utasítás:
Ez egy elemes fali rádiófrekvenciás jelet adó távirányító. Azaz mint távirányító és nem vezérlő, "önmagában nem használható semmire," minimum egy kompatibilis vezérlőhöz kell illeszteni.
A termék dobozában, 4 dolgot talál. A távirányítót, a távirányítóba való 2 darab AAA ceruza elemet, a távirányító hátlapját és egy kétoldalas montázs ragasztó lapot.
Válassza ki a helyet, hogy hova szeretné a távirányítót felrögzíteni. Ha fényes bútorlapra, plexire, üvegre, fémlapra, vagy csempére akkor a ragasztó lapot ragassza bele a hátlap egyező méretű középső részébe, majd a hátlapot nyomja rá a kiválasztott helyre úgy, hogy a hátlapon található kiálló köröm lefelé nézzen. A távirányítóba tegye bele az elemeket, majd előbb a távirányító felső részét akassza rá a hátlapra, majd az alját pattintsa be. Elemcsere során a már fentebb említett alul elhelyezkedő köröm előtt nyúljon be egy lapos csavarhúzóval és azt kissé megfeszítve le tudja pattintani a távirányítót a hátlapról és el tudja végezni az elemcserét. a
Ha porózus felületre szerelné akkor a faljellegének megfelelő hosszúságú és típusú facsavart és tiplit használjon. Tipli és facsavar nem tartozéka a fenti árunak, ezt a fal jellemzőinek megfelelően a telepítést végző személynek külön kell beszereznie. A hátlap csavarokkal való felrögzítésén kívül a felpattintás és levétel folyamata ugyan az mint fentebb.
A távirányító párosítása (illesztése) a kompatibilis vezérlővel, vezérlőkkel a fentebb leírt módon végrehajtható.
.
A fenti rajz elvi bekötési rajz, egy komplett bekötési rajz egy darab egyszínű vezérlős LED szalag világítás kialakításához. A fenti ár csak 1 darab Mi-Light 4 zónás 1-színcsatornás 2.4G RF elemes fali fehér távirányítóra vonatkozik, a rajzon szereplő többi elektronikai eszköz kizárólag szemléltetési célt szolgál és nem a fent nevezett áru részei, azok külön vásárolhatóak meg.

Kínai gyártmány.

A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //ledrex.hu/dwnld/fut-b-t-series.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^