Mi-Light FUT087 1-zónás fali (2x1,5V AAA elemes) távirányító, Miboxer vezérlőhöz (dimmerhez)

5630,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 1 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

  • Garancia: 2 év
  • EAN-kód: 6970602181480
  • Gyártói SKU / MPN azonosító: fut087
  • Webáruházi-azonosító: mi-fut087

Mi-Light / Miboxer FUT036, FUT036U, FUT036S, FUT036P 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás egyszínű vezérlőkhöz, avagy ilyen vezérlőket tartalmazó fényforrásokhoz való elemes fali fényerőszabályzó távirányító. (Bár nem csak falra rögzíthetjük, akár egy asztalon is hagyhatjuk.)
Tehát ez nem egy vezérlő, hanem egy vezérlőhöz való kezelő panel, ami rádiófrekvenciás utasításokat ad kompatibilis egyszínű LED vezérlőknek.

.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, avagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat, avagy vezérlőt, az első felkapcsolódástól számított 10 másodpercen belül az ON feliratú gombot 3 másodperc alatt háromszor nyomjuk meg. Ha ez sikerült akkor a világítás erre háromszori villantással visszajelez. Ettől kezdve ez a távirányító sikeresen hozzá lett rendelve az áram alá helyezett vezérlőnek. Ha újabb vezérlőt szerünk be amelyet szintén ezzel a távirányítóval akarunk kezelni és azt akarjuk, hogy így már a korábbi vezérlővel egyszerre működjenek, akkor ezt a procedúrát ezzel a vezérlővel is el kell játszanunk. Legyünk azonban figyelemmel arra, hogy ne egyszerre helyezzük áram alá a már meglévő korábbi vezérlővel, nehogy miközben az újat illesszük a régi is veszi a jelet és leválasszuk azt. Miért is? Ha már nem akarjuk, hogy egy működő vezérlő reagáljon a távirányítóra, akkor a vezérlőt miután áram alá helyezzük 10 másodpercen belül 3 másodperc alatt 5-ször kell megnyomnunk az ON gombot. Ha sikerrel jártunk akkor erre visszajelzésképpen a világítás 10-szer villan fel és utána úgy marad. Utána nyomkodhatjuk a távirányítót a világítás nem fog reagálni, a kapcsolatot sikeresen megszakítottuk.
Miért nem sikerül?
Sokan úgy gondolják, hogy egy kiépített rendszernél (tápegység, vezérlő, LED szalag) úgy a legegyszerűbb az ismételt áram alá helyezés állapotát elérni, azaz amikor figyel a párosítási, vagy leválasztási szándékra a vezérlő, hogy a fali kapcsolót lekapcsoljuk, majd vissza, vagy a lakás relét (kismegszakítót) lekapcsoljuk, majd vissza. Esetleg, ha dugvillás a tápegységünk, akkor kihúzzuk a konnektorból és vissza dugjuk. És nem sikerül. Nem sikerül, mert túl hamar kapcsoljuk, vagy dugjuk vissza. Azaz tápegység áramellátását valóban megszüntettük, de a tápegység a benne lévő kondenzátorok miatt – igaz ugyan, hogy gyengülő mértékben, - de továbbra is biztosít feszültséget a a vezérlőnek. Tehát ha túl gyorsan kapcsoljuk vissza az áramot, akkor a vezérlő észre sem vette, hogy le volt kapcsolva. Vagy többet kell várni a visszakapcsolással, vagy ne a tápegységet áramtalanítsuk, hanem a vezérlőt. Azaz a vezérlőből húzzuk ki a tápellátás Jack-dugóját (majd dugjuk vissza). Természetesen sorkapcsos bekötésnél ez utóbbit nem tudjuk eljátszani.

.

Használata az alábbi ábra szerint lehetséges:

.
.

Telepítési utasítás:
Ez egy elemes fali rádiófrekvenciás jelet adó távirányító. Azaz mint távirányító és nem vezérlő, "önmagában nem használható semmire," minimum egy kompatibilis vezérlőhöz kell illeszteni.
A termék dobozában, találja, a távirányítót, a távirányítóba való 2 darab AAA ceruza elemet, a távirányító hátlapját és egy kétoldalas montázs ragasztó lapot.
Válassza ki a helyet, hogy hova szeretné a távirányítót felrögzíteni. Ha fényes bútorlapra, plexire, üvegre, fémlapra, vagy csempére akkor a ragasztó lapot ragassza bele a hátlap egyező méretű középső részébe, majd a hátlapot nyomja rá a kiválasztott helyre úgy, hogy a hátlapon található kiálló köröm lefelé nézzen. A távirányítóba tegye bele az elemeket, majd előbb a távirányító felső részét akassza rá a hátlapra, majd az alját pattintsa be. Elemcsere során a már fentebb említett alul elhelyezkedő köröm előtt nyúljon be egy lapos csavarhúzóval és azt kissé megfeszítve le tudja pattintani a távirányítót a hátlapról és el tudja végezni az elemcserét. a
Ha porózus felületre szerelné akkor a faljellegének megfelelő hosszúságú és típusú facsavart és tiplit használjon. Tipli és facsavar nem tartozéka a fenti árunak, ezt a fal jellemzőinek megfelelően a telepítést végző személynek külön kell beszereznie. A hátlap csavarokkal való felrögzítésén kívül a felpattintás és levétel folyamata ugyan az mint fentebb.
A távirányító párosítása (illesztése) a kompatibilis vezérlővel, vezérlőkkel a fentebb leírt módon végrehajtható.

.

A fenti rajz elvi bekötési rajz, egy komplett bekötési rajz egy darab egyszínű vezérlős LED szalag világítás kialakításához. A fenti ár csak 1 darab Mi-Light 1-színcsatornás 2.4G RF elemes fali fehér távirányítóra vonatkozik, a rajzon szereplő többi elektronikai eszköz kizárólag szemléltetési célt szolgál és nem a fent nevezett áru részei, azok külön vásárolhatóak meg.


A fent ismertetett Mi-Light FUT087 1-zónás fali (2x1,5V AAA elemes) távirányító, Miboxer vezérlőhöz (dimmerhez) termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Miboxer TRI-C1 AC Triac RF+Push dimmer (230 Voltos fényerőszabályzó távirányítókhoz, kapcsolókhoz)

Kezelő felület nélküli 230 Voltos fázishasításos dimmer (fényerőszabályzó) beállítása, mely tetszőleges számú fali nyomógombos, vagy monostabil billenőkapcsolóval, Mi Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás kézi, vagy fali távirányítóval, valamint Wifi konverteren keresztül okostelefonról is kezelhető. Kipróbáljuk, hogy a rugós fali kapcsolóval hogyan működik. Bemutatjuk, hogy FUT007-es kézitávirányítóval hogyan lehet párosítani, és a párosítást megszüntetni, mind a 3-féle módszerrel. FUT087-es egyzónás fali távirányítóval párosítjuk és megmutatjuk, hogyan lehet beállítani a minimális fényerő fix értékét, és végül töröljük ezt a dimmer-távirányító kapcsolatot is.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^