Mi-Light FUT089 8 zónás (MC, CCT, RGB, RGBW, RGBCCT) RF fehér távirányító

7450,- Ft/darab
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • Webáruházi-azonosító: mi-fut089
Alapvetően a MiLight RGBCCT, azaz változtatható színű és színhőmérsékletű fényforrásainak, pontosabban azok vezérlőinek (mint amilyen a Mi-Light FUT039 2.4G-s 4 zónás RGBCCT rádiófrekvenciás vezérlő) a kezelésére szolgáló kézi távirányító. De emellett kezelni tud minden Mi-Light 4-zónás 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás vezérlő, illetve beépített vezérlővel rendelkező LED lámpát. Tehát ugyanarra képes mint a FUT092 4 zónás távirányító, csak ez kétszer annyi zónát tud kezelni. Tehát kezeli az egyszínű, kétszínű (CCT), háromszínű (RGB), négyszínű (RGBW) és ötszínű (RGBCCT) zónás vezérlőket.
.
.
Használata az alábbi ábra szerint lehetséges. Minden érintésre jelzőfénnyel reagál.
Értelemszerűen, a vezérlőtől függ hogy melyik gombra reagál. Ha olyan vezérlőhöz rendeltük, ami egyszínű LED szalagot működtet, akkor nem várhatjuk el a távirányítótól, hogy a színgyűrű működjön, de ugye a színtelítettség állításnak sincs értelme. Ha kétszínű LED szalagot működtető LED szalaghoz (azaz CCT) illesztjük, akkor nem működik a színgyűrű, és a szín telítettséggel sem a szín telítettséget tudjuk állítani, hanem a színhőmérsékletet. És így tovább...
A gombok az alábbi ábra szerinti funkciókon kívül mást is tudnak még:
 • Az ON gomb 3 funkcióval is rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása bekapcsol, olyan fényerőre amilyen fényerővel világítottak kikapcsolás előtt.
  • Ha az ON gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás 100%-os fehér fényerőre áll.
  • Ha erről a távirányítóról nem egyesével akarunk leválasztani vezérlőket, hanem egyszerre többet, akár az összeset, minden zónából, akkor amikor az összes vezérlőt áramtalanítottuk, majd áram alá helyezzük, akkor 3 másodpercen belül nyomjuk meg az ON gombot 5-ször, és akkor a leváló LED-ek 9-szer felvillannak. Utána ezek a LED-ek pontosabban a LED-ekhez tartozó vezérlők, már nem reagálnak erre a távirányítóra. Ez akkor hasznos amikor a teljes világítási rendszerünket áttervezzük, vagy máshol akarjuk a jövőben a távirányítót használni.
 • Az OFF gomb 2 funkcióval rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása kikapcsol.
  • Ha az OFF gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás éjszakai irányfényre vált.
 • A fényerő szabályzó sáv 0-100%-os tartományban képes a fényerőt szabályozni.
 • A 8 zóna I jelű gombjai 4 funkcióval rendelkeznek:
  • Új vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 3-szor megnyomott gombra 3-szor felvillan az új vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónához illesztés sikeresen megtörtént.
  • Régi vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 5-ször megnyomott gombra 9-szor felvillan a leválasztásra kerülő vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónából leválasztás sikeresen megtörtént. Utána, ezek a fényforrások nem reagálnak erre a távirányítóra, amíg újra nem illesztjük.
  • Egyébként egy érintésre felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai, és olyan fényerővel világítanak ahogyan azok a kikapcsolás előtti állapotban voltak.
  • Ha nyomva tarjuk nem csak felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai hanem 100%-os fényerőre állnak, ha korábban gyengébbre voltak állítva.
 • A zóna O jelű gombjai 2 funkcióval rendelkeznek:
  • Egy érintésre lekapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai.
  • Ha nyomva tarjuk, akkor a zónához illesztett vezérlők fényforrásai éjszakai gyenge fényerőre állnak, azaz irányfényként, tájékozódási fényként szolgálnak.
 • A S+ S-, azaz SPEED gombokkal tudjuk a különféle villogási módok sebességét változtatni, miután a MODE gomb nyomkodásával kiválasztottuk a nekünk tetsző színátmenetet.
 • A színtelítettség állító sáv segítségével, a mennyiben fix színes fénnyel világítunk akkor a csúszkával fehér fényt tudunk keverni a színes fényhez. Ugyanez a sáv fehér fény esetén színhőmérséklet állítási lehetőséget biztosít. Az állítható színhőmérséklet tartomány természetesen attól függ, hogy milyen két eltérő színhőmérsékletű fehér LED szalagot kötöttünk egy CCT, vagy egy RGBCCT vezérlő két külön fehér kimenetére.
 • Ha ezzel az RGBCCT távirányítóval nem csak RGBCCT vezérlőket akarunk kezelni, hanem más típusú vezérlőket is sikeresen illesztettünk a távirányítóhoz, akkor azok egyszerre kezelése nem feltétlen egyforma világítást fog eredményezni. A foglalatos LED fényforrások közül viszont csakis az RGBCCT típusokat kezeli.
.
A 8 zóna azt jelenti, hogy olyan, mintha 8 kapcsolónk lenne a falon, azaz 8 különböző lámpacsoportot tudunk kapcsolni és különféleképpen fényerőszabályozni, színt keverni. Ez nem csak azt jelenti hogy 8 vezérlőt tudunk a 8 zónához rendelni, hiszen egy zónához több vezérlőt is rendelhetünk.
.
Ez a távirányító "önmagában nem használható semmire," minimum egy kompatibilis vezérlőhöz kell illeszteni. Az alábbi rajz azt hivatott szemléltetni, hogy a FUT089 8 zónás 2.4G RF kézi távirányító mennyire univerzális, hiszen a MC – egy színcsatornás - azaz egyszínű, CCT – két színcsatornás - azaz változtatható színhőmérsékletű , RGB – 3 színcsatornán – azaz változtatható színű, RGBW – 4 színcsatornás és az RGBCCT – 5 színcsatornás, azaz változtatható színű és színhőmérsékletű Mi-Light zónás 2.4G rendszerű RF vezérlős LED szalag, illetve a foglalatos (retrofit) RGBCCT LED lámpák (hiszen azok is Mi-Light RGBCCT 2,4G rendszerű RF vezérlőt tartalmaznak) együttes kezelésére is alkalmas. A fenti ár csak 1 darab Mi-LightFUT089 8 zónás 2.4G RF kézi fehér távirányítóra vonatkozik, a rajzon szereplő többi elektronikai eszköz kizárólag szemléltetési célt szolgál és nem a fent nevezett áru részei, azok külön vásárolhatóak meg.
.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^