Mi-Light FUT092B 4 zónás (MC, CCT, RGB, RGBW, RGBCCT) 2.4G RF fekete távirányító

6550,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 25 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • EAN-kód: 6970602181923
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: fut092b
 • Webáruházi-azonosító: mi-fut092b

Alapvetően a Mi.Light / Miboxer RGBCCT, azaz változtatható színű és színhőmérsékletű fényforrásainak, pontosabban azok vezérlőinek (mint amilyen a FUT039s 2.4G-s 4 zónás RGBCCT rádiófrekvenciás vezérlő) a kezelésére szolgáló kézi távirányító. De emellett kezelni tudja többek között a FUT036s (dimmert) egyszínű vezérlőt, a FUT037s RGB vezérlőt, vagy a FUT038s RGBW vezérlőt is. Sőt ez utóbbi esetében többletszolgáltatásra is képes a vezérlőhöz eredetileg tervezett 4 zónás RGBW távirányítókhoz képest.
A 4 zónás távirányító lényege, hogy lehetséges több fényforrással (pontosabban a fényforrásokban lévő vezérlővel - LED szalagnál külső vezérlővel) összeilleszteni. Valamint arra is lehetőségünk van, hogy több fényforrást maximum 4 csoportba osszunk, így egyetlen ilyen kézi távirányítóval külön tudjuk szabályozni, hogy melyik csoport legyen felkapcsolva, lekapcsolva, melyik milyen fényerővel és színnel világítson. Ennek többnyire ott van jelentősége, ha egyébként is külön kapcsolnánk fel a lakásunkban bizonyos helyeken a fényeket. Ugyanakkor lehetőség van mindent egyszerre felkapcsolni és lekapcsolni, de a közös felkapcsoláskor úgy fognak világítani, ahogyan amelyik zónát lekapcsoláskor hagytuk.
Ez fekete. Ugyanazt tudja, mint a fehér változata.

.

Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, avagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot 3-szor az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vezérlője vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé (akár fix fali, akár kézi), azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk 5-ször ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolat a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.

.
Használata az alábbi ábra szerint lehetséges. Minden érintésre hangjelzést ad, és jelzőfénnyel is reagál a sikeres érintésre. A termék gyártói elnevezésében "RGBWW Panel Remote Controller".

A gombok az alábbi ábra szerinti funkciókon kívül mást is tudnak még:
 • Az ON gomb 3 funkcióval is rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása bekapcsol, olyan fényerőre amilyen fényerővel világítottak kikapcsolás előtt.
  • Ha az ON gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás 100%-os fehér fényerőre áll.
  • Ha erről a távirányítóról nem egyesével akarunk leválasztani vezérlőket, hanem egyszerre többe, akár az összeset, minden zónából, akkor amikor az összes vezérlőt áramtalanítottuk, majd áram alá helyezzük, akkor 3 másodpercen belül nyomjuk meg az ON gombot 5-ször, és akkor a leváló LED-ek 9-szer felvillannak. Utána ezek a LED-ek pontosabban a LED-ekhez tartozó vezérlők, már nem reagálnak erre a távirányítóra. Ez akkor hasznos amikor a teljes világítási rendszerünket áttervezzük, vagy máshol akarjuk a jövőben a távirányítót használni.
 • Az OFF gomb 2 funkcióval rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása kikapcsol.
  • Ha az OFF gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás éjszakai irányfényre vált.
 • A fényerő szabályzó sáv 0-100%-os tartományban képes a fényerőt szabályozni.
 • A 4 zóna I jelű gombjai 4 funkcióval rendelkeznek:
  • Új vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 3-szor megnyomott gombra 3-szor felvillan az új vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónához illesztés sikeresen megtörtént.
  • Régi vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 5-ször megnyomott gombra 9-szor felvillan a leválasztásra kerülő vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónából leválasztás sikeresen megtörtént, után ezek a fényforrások nem reagálnak erre a távirányítóra, amíg újra nem illesztjük.
  • Egyébként egy érintésre felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai, és olyan fényerővel világítanak ahogyan azok a kikapcsolás előtti állapotban voltak.
  • Ha nyomva tarjuk nem csak felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai hanem 100%-os fényerőre állnak, ha korábban gyengébbre voltak állítva.
 • A zóna O jelű gombjai 2 funkcióval rendelkeznek:
  • Egy érintésre lekapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai.
  • Ha nyomva tarjuk, akkor a zónához illesztett vezérlők fényforrásai éjszakai gyenge fényerőre állnak, azaz irányfényként, tájékozódási fényként szolgálnak.
 • A SPEED gombokkal tudjuk a különféle villogási módok sebességét változtatni, miután a MODE gomb nyomkodásával kiválasztottuk a nekünk tetsző színátmenetet.
 • A színtelítettség állító sáv segítségével, a mennyiben fix színes fénnyel világítunk akkor a csúszkával fehér fényt tudunk keverni a színes fényhez.
 • A színhőmérséklet állító sáv segítségével, ha fix fehér fénnyel világítunk akkor a színhőmérsékletet tudjuk állítani. Az állítható színhőmérséklet tartomány természetesen attól függ, hogy milyen két eltérő színhőmérsékletű fehér LED szalagot kötöttünk egy RGBCCT vezérlő két külön fehér kimenetére.
 • Ha ezzel az RGBCCT távirányítóval nem csak RGBCCT vezérlőket akarunk kezelni, hanem más típusú vezérlőket is sikeresen illesztettünk a távirányítóhoz, akkor azok egyszerre kezelése nem feltétlen egyforma világítást fog eredményezni. Például színhőmérséklet szabályozást csak CCT és RGBCCT vezérlőktől várhatunk el és akkor is csak akkor egyformán, ha mindkét vezérlőre egyforma de eltérő színhőmérsékletű LED szalagot kötünk, vagy ne várjunk azonos effekteket a MODE gomb nyomogatásával, ha eleve nem lehetséges egyes színek hiánya miatt egyes vezérlőknél. Színtelítettséget sem tudunk állítani RGB szalag vezérlőnél, ahhoz RGBW, vagy RGBCCT vezérlő szükséges.
  És igen érdekesség, hogy színtelítettséget ezzel a távirányítóval tudunk szabályozni, ha egy RGBW vezérlőre, mind a 4 színt rákötjük. Egy egy RGBW távirányítóval nem lehetséges. A foglalatos LED fényforrások közül viszont csakis az RGBCCT típusokat kezeli.
.
A négy zóna azt jelenti, hogy olyan, mintha 4 kapcsolónk lenne a falon, azaz 4 különböző lámpacsoportot tudunk kapcsolni és különféleképpen fényerőszabályozni, színt keverni. Ez nem csak azt jelenti hogy 4 vezérlőt tudunk a 4 zónához rendelni, hiszen egy zónához több vezérlőt is rendelhetünk.
Ezt az RGBCCT távirányítót akkor célszerű választani, ha RGBCCT vezérlőjű fényforrást kívánunk szabályozni.
Válassza, akkor is ha nem, vagy nem csak RGBCCT vezérlőjű fényforrást, hanem valamilyen más, de többféle 2.4G rendszerű, de 4-zónás vezérlőt akarunk használni és egy távirányítóról akarjuk elérni. (Ugyanakkor, ha csak RGB és RGBW vezérlőink vannak akkor annak nem kell, mert közös az két vezérlő távirányítója.) Amennyiben 1-színűt, kétszínűt, 3-4-5 színűt akar kezelni egy távirányítóval, akkor ezt a távirányítót.
Ha csak egyetlen RGBW rendszerű vezérlője van, de a fehér és a színes világítást is egyszerre akarja működtetni, azaz színtelítettséget is akar szabályozni, akkor ne RGBW távirányítót válasszon hozzá, hanem ezt.
.
Ez a távirányító "önmagában nem használható semmire," minimum egy kompatibilis vezérlőhöz kell illeszteni. Az alábbi rajz azt hivatott szemléltetni, hogy akár a T4 4 zónás 2.4G RF fix fali távirányító, akár a FUT092 4 zónás 2.4G RF kézi távirányító mennyire univerzális, hiszen a MC – egy-színcsatornás - azaz egyszínű, CCT – két színcsatornás - azaz változtatható színhőmérsékletű , RGB – 3 színcsatornán – azaz változtatható színű, RGBW – 4 színcsatornás és az RGBCCT – 5 színcsatornás, azaz változtatható színű és színhőmérsékletű Mi-Light 4 zónás 2.4G rendszerű RF vezérlős LED szalag, illetve a foglalatos (retrofit) RGBCCT LED lámpák (hiszen azok is Mi-Light RGBCCT 2,4G rendszerű RF vezérlőt tartalmaznak) együttes kezelésére is alkalmas. A fenti ár csak 1 darab Mi-LightFUT092 4 zónás 2.4G RF kézi fehér távirányítóra vonatkozik, a rajzon szereplő többi elektronikai eszköz kizárólag szemléltetési célt szolgál és nem a fent nevezett áru részei, azok külön vásárolhatóak meg.
.

A fent ismertetett Mi-Light FUT092B 4 zónás (MC, CCT, RGB, RGBW, RGBCCT) 2.4G RF fekete távirányító termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Miboxer RGBCCT E27 és GU10 LED fényforrások használata FUT088, FUT092B és B4 típusú távirányítókkal

Alkalmazási példa: egy E27-es és egy GU10-es RGBCCT LED lámpákkal párosítjuk, és bemutatjuk a használatát, több más távirányító mellett. Ha csak a FUT092B használata érdekli, akkor ugorjon a videóban 06:58-as vagy a 12:07-es időpontokhoz.

.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^