Mi-Light FUT036 2.4G-s 12-24 Voltos dimmer (10 Amper)

3950,- Ft/darab
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

  • 120/240VA - (átmenő) teljesítmény.
  • Védelem: IP20
  • DC12-24V - Bemeneti feszültség.
  • Kimenet: DC12-24V, 10A (egyenáram)
  • Méret: 22x45x85mm
  • Garancia: 2 év
  • Webáruházi azonosító: pl-9137
Ez a vezérlő Mi-Light 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás távirányítóval, vagy Wi-Fi konverteren keresztül alkalmas egyszínű LED szalag vagy valamely más törpefeszültségű egyenáramú, fényerőszabályozható LED fényforrás kezelésére.
Fontos kiemelni, hogy a vezérlő kimenet alapján úgy tűnik, hogy Dimm-Tone funkcióval is rendelkezik, de NEM! Két külön kimenettel rendelkezik, azaz maximum 2x6Amper áramerősségű LED szalagot köthetünk rá. Tehát annak ellenére, hogy a max.12Ampernyi LED szalagot a két kimenet között szét kell osztani, a két kimenet nem két színcsatorna, tehát a két kimenet csakis egyszerre kezelhető. Akkor is így van ez, hogy a hozzávaló távirányító tudja a színhőmérsékletet szabályozni, de maga a vezérlő az színhőmérséklet szabályzásra történő átkapcsolás jelét nem veszi, nem értelmezi, mert ez a vezérlő csak egyetlen színcsatornát kezel, aminek két kimenete van.
Ezzel a vezérlővel jelerősítő nélkül, például a leggyengébb méterenkénti 60db 3528-as SMD LED-es Led szalagból, ami méterenként 3,6Wattot fogyaszt, összesen 40 métert tudunk használni, de úgy, hogy kimenetenként 20-20 métert kötünk rá. Egy extra erős méterenként 60db 5630-as SMD LED-es szalagból, ami 22Wattos méterenként, abból csak 6,5métert tudunk maximálisan vezérelni vele, azt is ketté osztva 3,25-3,25méteres darabok külön bekötésével. Ha több LED szalagot akarunk vele használni akkor jelerősítő beiktatására van szükségünk.
.
.
A fenti ár, csak egy vezérlő ára távirányító nélkül. Ez a vezérlő önmagában nem használható, tehát legalább egy hozzávaló távirányító is kell hozzá. A hozzávaló távirányítót itt talál.
Az alábbi kép a külön megvásárolható távirányító ehhez a vezérlőhöz biztosította funkcióit szemlélteti.
.
Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, vagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot. és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, vagy folyamatosan nyomogatjuk, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.
.
FIGYELEM! Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termék, és a hozzá való LED szalagokon kívül vezetékek, toldó-, rögzítő elemek, LED profil és a megfelelően méretezett tápegység (vagy tápegységek és jelerősítők is) szükségesek a komplett rendszer kialakításához. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamos szakemberrel végeztesse!

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^