Mi-Light FUT095 4 zónás RGB/RGBW RF távirányító (2xAAA elemmel)

4460,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 12 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

  • Garancia: 2 év
  • Webáruházi-azonosító: pl-9116
Ez a 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás távirányító alkalmas. vagy Mi-Light RGBW LED izzók, vagy Mi-Light RGBW LED vezérlős LED szalagok kapcsolására, de 4 zónás Mi-Light RGB LED vezérlős LED szalagok kapcsolására is, fényerőszabályozására, színeinek állítására és különféle világítási effektek megjelenítésére. Az 4 zónás távirányító lényege, hogy több fényforrással (pontosabban a fényforrásokban lévő vezérlővel - LED szalagnál külső a vezérlő) összeilleszteni, és lehetőségünk van a több fényforrást maximum 4 csoportba osztani, így egyetlen távirányítóval külön tudjuk szabályozni, hogy melyik csoport legyen felkapcsolva, lekapcsolva, melyik milyen fényerővel, milyen színnel világítson, melyik hogyan villogjon esetleg. Ennek többnyire ott van jelentősége, ha egyébként is külön kapcsolnánk fel a lakásunkban bizonyos helyeken a fényeket, vagy pedig azt akarjuk, hogy pl.: egy csilláron belül különbözőképpen villogjanak az izzók. Ugyanekkor lehetőség van mindent egyszerre felkapcsolni és lekapcsolni, de a közös felkapcsoláskor úgy fognak világítani, ahogyan amelyik kört lekapcsoláskor hagytuk. Az RGBW - azt jelenti, hogy a három alapszínen kívül fehér színű fénykibocsájtó diódát is tud külön kezelni, azaz a fehér fényt nem a három alapszín kikeverésével éri el, hanem a fehér dióda kapcsolásával teljes értékű fehér fényhez juthatunk. A távirányító színgyűrűjével 256 színárnyalat jeleníthető meg.
.
.
Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor azonnal benyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot az I jelnél amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan. A harmadik után felengedhetjük a gombot. és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé, azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor benyomjuk ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolt a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy kilencszer villan fel és utána elengedhetjük a távirányító gombját, a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.
.
A fenti kép egyértelműen bemutatja, hogy melyik gomb milyen funkciót biztosít. Érdemes kiemelni, a bekapcsoló és a kikapcsoló gomb külön funkcióját. Egy RGB LED és annak vezérlője, a fehér fényt úgy állítja elő, hogy a 3 alapszínt keveri. Ez a távirányító viszont külön a fehér LED-eket kapcsolja fel a fehér fényű világítás esetén. Tehát, ha valamilyen megfontolásból egy RGB LED fényforrást sikerül kezelnie egy ilyen RGBW távirányítóval akkor az RGB LED-jével nem fog tudni fehér fénnyel világítani. Tehát ennek az RGBW távirányítónak az összes funkcióját, csak RGBW diódákkal szerelt fényforrás által tudja csak elérni. Ha a bekapcsoló gombot nyomva tartja akkor vált fehér fényre az RGBW LED. ha a kikapcsoló gombot tartja benyomva, akkor éjszakai irányfényre vált, ami a legkisebb fényerejű fehér fény lesz.Az ON és az OFF gombokkal mint a 4 zóna összes LED-jét tudja bekapcsolni illetve kikapcsolni, és nyomva tartással mind a 4 zóna LED-jét tudja fehér fényre állítani egyszerre, vagy éppen éjszakai irányfényre állítani.
Mivel 4 zónát tud egyetlen távirányítóval kezelni, egyértelmű, hogy a 4 zónának van külön, be-, kikapcsolója, de nincs külön fényerő, effekt, effekt sebesség gombja és színgyűrűje. Ezek valamelyikét megnyomva, mindig az utolsónak felkapcsolt LED-ek fénye változik. Tehát amelyik zóna I-jelű gombját megnyomtuk utoljára. Például ha a 4-es zónát kapcsoltuk fel utolsónak és a színgyűrűn a pirosra bökünk akkor a 4-es zóna LED-jei pirosra váltanak. Ha utána a 2-es zóna LED-jeit sárga fényre akarjuk állítani, nem elég a sárga részre bökni a színgyűrűn, hanem előtte 2. zóna I-jelű gombját kell megnyomni.A távirányító rádiófrekvenciás jelet bocsájt ki. Így nem szükséges, hogy a távirányító és a fényforrás "lássa" egymást, tehát akár a szomszédos szobából, falon keresztül is kapcsolni tudunk. A hatótávolsága üres térben max. 20 méter. Ezt a távolságot a térbeli akadályok, főképp a falak (leginkább a vasbeton fal) rövidítik. A távirányító 2 darab AAA ceruzaelemmel működik, azok merülése is csökkentik a hatótávolságot.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^