Mi-Light P3 5-színcsatornás (RGB, RGBW, RGBCCT) fali fehér érintőpaneles LED vezérlő DC12-24 Volt (10 Amper)

9990,- Ft/darab
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

 • 180/360VA - (átmenő) teljesítmény.
 • Védelem:
 • DC12-24V - Bemeneti feszültség.
 • Kimenet: DC12-24V, 15A (egyenáram)
 • Méret: 86x86x30mm
 • Garancia: 2 év
 • Webáruházi azonosító: mi-p3
12Volt vagy 24Volt egyenáramot igénylő LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fali vezérlő, de csak azokhoz a LED-ekhez, melyek egyébként is fényerőszabályozhatóak.
Ez egy önálló fali vezérlő, tehát nem kommunikál semmilyen más Mi-Light márkájú egységgel, azaz NEM 2.4G RF rendszerű, csak egy fali vezérlő.
Fényerő és szín és színhőmérséklet szabályozás mellett, különféle világítási effektek (villogás, hunyorgás) megjelenítésére is alkalmas. (Futófényhez nem jó!) Ennek a vezérlőnek külön érdekessége, hogy a felhasználó, avagy kivitelező állítja be a vezérlőn, hogy RGB, RGBW, vagy RGB-CCT vezérlésre kívánja használni. Azaz, ha csak RGB LED szalagot körünk rá És beállítjuk RGB vezérlőnek akkor a 3 alapszínből keveri ki a fehéret......
.
A terméken szereplő adatok szerint összességében maximum 15 Amper áramerősségű fényforrás köthető a kimenetére és színcsatornánként maximum 5 Amper. Tehát ha RGB LED szalagot kötünk rá, akkor színenként a maximális 5 Amperrel tervezhetünk, ha RGBW szalagot, azaz 4 színt használunk, akkor már csak 3,75 Amperrel tervezhetünk színenként, RGB-CCT, azaz 5 szín esetében pedig csak 3 Amperrel színenként.
A vezérlő gyári alapbeállítása szerint RGBW, azaz 4 színű üzemmódban működik.
Üzemmódváltás az alábbi:
 • Kikapcsolt állapotban, (de feszültség alatt) nyomja hosszan és egyszerre a MODE és a W (fehér) gombokat. Erre a vezérlő 3 sípolással reagál, ami azt jelenti, hogy átállt RGB üzemmódra.
 • Kikapcsolt állapotban, nyomja hosszan és egyszerre a 60S (késleltetett kikapcsolás) és a W (fehér) gombokat. Erre a vezérlő 4 sípolással reagál, ami azt jelenti, hogy átállt RGBW üzemmódra.
 • Kikapcsolt állapotban, nyomja hosszan és egyszerre a MODE és a 60S (késleltetett kikapcsolás) gombokat. Erre a vezérlő 5 sípolással reagál, ami azt jelenti, hogy átállt RGB-CCT üzemmódra.
Ez azért fontos, hogy a vezérlő mindig a rendelkezésre álló színekkel keverje ki a megfelelő árnyalatot. Például, ha RGBW-re van állítva, de csak RGB szalagot kötünk rá és fehér színnel akarunk világítani, akkor nem fog világítani a LED szalagunk, mert a vezérlő a nem létező fehér LED-del akarna világítani, míg ha átállítjuk RGB üzemmódra, akkor tudni fogja, hogy fehér nincs LED rákötve, így a 3 alapszínből fogja kikeverni a fehéret.
.
Használata az alábbi ábra szerint lehetséges, azaz a be- és kikapcsolás mellett 1 perces késleltetésű kikapcsolási funkcióval, fényerőszabályozási lehetőséggel, színhőmérséklet és színtelítettség szabályozási lehetőséggel rendelkezik, Valamint a MODE gombbal 12-féle világítási (villogási) mód/effekt közül választhatunk. Illetve a villogási variációk esetében azok sebességét állítani tudjuk. Az alábbi ábra a kezelő gombok főbb funkcióit mutatják.
Ennél részletesebben:
 • A MODE gomb minden egyes érintésére sorban az alábbi világítási módokra váltja a vezérlőt:
  1. Fix piros fény
  2. Fix zöld fény
  3. Fix kék fény
  4. fokozatmentes szivárványos színváltás, fix fehér fény mellett
  5. Hunyorgó fehér fény
  6. Piros-zöld-kék hunyorgó fényváltás
  7. Ugráló 7 színváltás
  8. Ugráló véletlenszerű színváltás
  9. 3-szor hunyorgó, 3-szor ugró piros fényváltás
  10. 3-szor hunyorgó, 3-szor ugró zöld fényváltás
  11. 3-szor hunyorgó, 3-szor ugró kék fényváltás
  12. Bemutató mód, sorban az összes variációt végigmutatja
   1. RGB üzemmódra állítva, értelemszerűen a színes fény mellé nem lehet fehéret felkapcsolni, mert nincs. De fehér fénnyel világítva a színhőmérséklet szabályzóval a kikevert fehér fényt tudjuk szabályozni, de ettől sokat ne várjunk, mert a hidegfehér - ugyan hideg, de a melegfehér - inkább zöldes fehér, mivel az RGB LED-ekben a zöld a legerősebb fényű.
   2. RGBW üzemmódra állítva, amikor a színes fény mellé a fehéret is felkapcsoljuk, akkor a fényerőszabályzóval az összes fény tudjuk szabályozni és a színtelítettség szabályzóval még külön csak a fehér fényt tudjuk tovább gyengíteni. Külön hasznos információt, hogy a vezérlőn mindkettő fehér kimenet aktív marad RGBW üzemmódban és mindkettőt egyszerre kezeli a vezérlő, ha a fehéret használjuk. Ennek azaz előnye, hogy kétszer akkora teljesítményű fehéret köthetünk rá mint más színűt.
   3. RGB-CCT üzemmódra állítva, amikor a színes fény mellé a fehéret is felkapcsoljuk, akkor csak az egyik fehér fog világítani, attól függően, hogy előtte éppen hideg-, vagy melegfehér árnyalatot használtunk, így vagy hideg-, vagy meleg fehérrel tudjuk csak kombinálni a színes fény telítettségét. Fehér fényre állítva a színhőmérséklet szabályozót teljes értékben tudjuk használni, azaz a bekötött hideg- és melegfehér szalagok közötti átmenetet finoman tudjuk állítani.
    • Egyébként minden érintésre hangjelzést ad, valami piros éjszakai irányfényt biztosít, ami szintén világít (hunyorog), ha hozzáérünk a kezelő panelhez. A termék gyártói elnevezésében "P3 Smart Panel Controller". Az utolsó világítási módot megjegyzi kikapcsolás után, sőt áramszünet esetére is, de ha kikapcsolt állapotban éri az áramszünet, akkor az áram visszatérésével igaz ugyan, hogy megjegyezte a kikapcsolás előtti állapotot és úgy fog világítani, de az áramszünet végén bekapcsol és úgy marad, tehát akkor is bekapcsol, ha ki volt kapcsolva. A hangjelzés és az irányfény nem kapcsolható ki – az a termék megvásárlásával együtt jár. Hangjelzés nem igazán zavaró, a piros irányfény sem túl erős. Egyébként szép termék, és a felülete a gyártó ígérete szerint karcálló üveg, valamint a Mi-Light termékek eddig igen megbízhatónak bizonyultak.
     .
     Mit érdemes mérlegelni, mielőtt ezt a vezérlőt választja?
     1. Ha Ön már meglévő fali kapcsoló helyére akar egy ilyen vezérlőt tenni, akkor számítson arra, hogy egy kapcsolóhoz 2 vezeték fut. Ehhez a vezérlőhöz 6-8 vezeték kell, ráadásul nem 230 Volt bemenet kell a vezérlőnek, hanem 12, vagy 24 Volt a működtetni kívánt LED szalag típusától függően. Azaz, mielőtt 2 vezeték eljut a kapcsoló helyéig (a vezérlőhöz) előtte, már egy tápegységet be kell kötnie. Ezt a tápegységet, már el kellett rejtenie valahol.
     2. A másik megfontolandó, hogy amennyiben nem csak fali vezérlővel, hanem akár egy, vagy több távirányítóval, vagy több fali vezérlővel, vagy mobiltelefonról is szándékában áll a LED szalagját kapcsolni, fényerőszabályozni, akkor erre ez a vezérlő nem ad lehetőséget.
     Ha a fenti két gondolatmenetből legalább az egyik esetében nehézséget érzékel, és mindenképpen legalább egy fali vezérlőt is akar használni, akkor valójában nem egy fali vezérlőt kell vásárolnia, hanem egy Mi-Light 4-zónás 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás egyszínű vezérlőre (dimmerre) és egy Mi-Light 4 zónás 1-színcsatornás 2.4G RF fix fali fehér távirányítóra van szüksége. Ez a fali távirányító ugyanúgy néz ki mint egy fali vezérlő, de működését nézve, olyan mint egy kézi távirányító, csak nem távirányító alakú, hanem négyszögletes, és nem elemmel működik, hanem közvetlenül be kell kötni a 230 Voltot. Így az említett Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos rádiófrekvenciás jelet vevő vezérlő ennek a fix fali távirányítónak tudja venni a jelét (utasításait), sőt további ugyanilyen fali fix távirányítót is telepíthet, több kézi távirányítót is használhat, sőt egy Wifi konverteren keresztül mobiltelefonról is kezelheti a LED világítását. Ráadásul, elég a 2 meglévő vezeték a kapcsoló dobozhoz, és egy teljesen külön bekötéssel tudja a LED szalag tápegységét, vezérlőjét és magát a LED szalagot is telepíteni. Így a többféle távirányítós, kapcsolós megoldások többletkényelmet biztosítanak, valamint ha már egy meglévő világítási rendszer átalakításáról van szó, akkor a kivitelezés is könnyebbséggel jár.
    Telepítési utasítás:
    Villamossági méretezést igénylő termék. A kiválasztott LED szalag hossza és színcsatornánkénti fogyasztása ismeretében, a kivitelező állapítja meg, hogy a vezérlő terhelhetősége alatt marad az áramfelvétel, vagy ezt túllépve, mekkora jelerősítő (jelerősítők) beépítése válik szükségessé, illetve a jelerősítők és a vezérlő között milyen legyen a LED szalag szétosztása. A tervezett maximális fogyasztás és a helyi viszonyok ismeretében a villamossági szakember választja ki a megfelelő átmenő teljesítményt biztosító tápegységet, és a tápegység típusát (fizikai méretét, védettségét, stb.).
    Méretezést követően, kizárólag villamossági szakember telepítheti.
    Bármilyen villamossági szerelés előtt áramtalanítson!
    A vezérlő a kerek 65mm-es szerelvény dobozba is belefér, valamint a szögletes "angol" dobozba is. A lényeg, hogy a szerelvény dobozon vízszintesen csavarhely kialakítás legyen.
    A csavarhely azért fontos, mert először a vezérlő panel részét képező hátlapot kell felcsavarozni a dobozra. Ha a doboz olyan típusú hogy abban metrikus anya található, akkor a vezérlőhöz adott csavarokkal el tudja végezni a rögzítést. Ha csavarhely a műanyag dobozpaláston kialakított furat (tipli), akkor a kivitelező által külön beszerzendő facsavarral kell biztosítani a rögzítést.
    A vezetékeket rögzítsük a vezérlő sorkapcsaihoz majd a vezérlő panelt először felül akasszuk rá a hátlapra, majd az alsó részt is pattintsuk rá. A panelt 4 kis köröm fogja a hátlaphoz.
    A panel eltávolításához lapos csavarhúzóval nyúljuk a vezérlő panel alá, feszítsük meg és így le tudjuk pattintani a hátlapról.
    .
    A fenti rajz elvi bekötési rajz, egy komplett bekötési rajz egy darab egyszínű vezérlős LED szalag világítás kialakításához. A fenti ár csak 1 darab Mi-Light 5-színcsatornás fix fali fehér vezérlőre vonatkozik, a rajzon szereplő többi elektronikai eszköz kizárólag szemléltetési célt szolgál és nem a fent nevezett áru részei, azok külön vásárolhatóak meg.

    Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^