Mi-Light T1 4-zónás 1-színcsatornás 2.4G RF fix fali (230V bekötésű) fehér távirányító

9990,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 1 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • Garancia: 2 év
 • Webáruházi-azonosító: mi-t1
Mi-Light 4-zónás 2.4G rendszerű rádiófrekvenciás egyszínű vezérlőkhöz, avagy ilyen vezérlőket tartalmazó fényforrásokhoz való fix bekötésű fali fényerőszabályzó távirányító.
Tehát ez nem egy vezérlő, hanem egy vezérlőhöz való kezelő panel, ami rádiófrekvenciás utasításokat ad kompatibilis egyszínű LED vezérlőknek. A 4 zónás távirányító lényege, hogy lehetséges több fényforrással (pontosabban a fényforrásokban lévő vezérlővel - LED szalagnál külső a vezérlővel) összeilleszteni. Valamint arra is lehetőségünk van, hogy több fényforrást maximum 4 csoportba osszunk, így egyetlen ilyen fix fali távirányítóval külön tudjuk szabályozni, hogy melyik csoport legyen felkapcsolva, lekapcsolva, melyik milyen fényerővel világítson. Ennek többnyire ott van jelentősége, ha egyébként is külön kapcsolnánk fel a lakásunkban bizonyos helyeken a fényeket. Ugyanakkor lehetőség van mindent egyszerre felkapcsolni és lekapcsolni, de a közös felkapcsoláskor úgy fognak világítani, ahogyan amelyik zónát lekapcsoláskor hagytuk.
.
Használat előtt a távirányítókat hozzá kell rendelni az általuk működtetni kívánt fényforrásokhoz, avagy vezérlőkhöz. Ez úgy történik, hogy amikor áram alá helyezzük a kezelni kívánt fényforrásokat az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül megnyomjuk azt az I-O feliratú páros gombot 3-szor 3 másodperc alatt az I jelnél, amelyikkel majd kapcsolni akarjuk az áram alá helyezett ledeket. Ekkor amelyik LED vezérlője vette a kérést a párosításra, az 3-szor felvillan, és már használható is a távirányító. Természetesen, ha újabb fényforrást szerünk be ehhez a távirányítóhoz és ehhez a zónához, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új LED fényforrással is. Ha újabb távirányítót akarunk venni a meglévő mellé (akár fix fali, akár kézi), azaz ugyanazt a lámpacsoportot egy másik távirányítóval is szeretnénk kezelni, akkor ugyanezt a műveletet megismételjük az új távirányítóval és a kiválasztott LED lámpákkal. A kapcsolatot meg is lehet szüntetni, ha már máshol akarjuk használni a LED fényforrást, vagy a távirányítót, vagy másik zónába akarunk sorolni egyes LED-eket, akkor a már párosított LED-et áram alá helyezve ugyanúgy az első felkapcsolódáskor 10 másodpercen belül benyomjuk 5-ször 3 másodperc alatt ugyanazt a gombot, és ha eddig megvolt a kapcsolat a távirányító és a LED között, akkor bontja a kapcsolatot. Ezt a lámpa úgy jelzi, hogy tízszer villan fel és utána a LED világít tovább, de már ezzel a távirányítóval nem tudjuk kezelni, csak ha újra párosítjuk.
.
Használata az alábbi ábra szerint lehetséges, azaz a be- és kikapcsolás mellett 1 perces késleltetésű kikapcsolási funkcióval, fényerőszabályozási lehetőséggel is rendelkezik. Minden érintésre hangjelzést ad, és jelzőfénnyel is reagál a sikeres érintésre. A termék gyártói elnevezésében "T1 Panel Remote Controller".

A gombok használata:
 • Az ON gomb 4 funkcióval is rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása bekapcsol, olyan fényerőre amilyen fényerővel világítottak kikapcsolás előtt.
  • Ha az ON gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás 100%-os fényerőre áll.
  • Ha az ON gombot 5 másodpercnél hosszabb ideig nyomjuk, akkor a panel hangjelzése aktiválódik, ha esetleg korábban ki volt kapcsolva.
  • Ha erről a távirányítóról nem egyesével akarunk leválasztani vezérlőket, hanem egyszerre többe, akár az összeset, minden zónából, akkor amikor az összes vezérlőt áramtalanítottuk, majd áram alá helyezzük, akkor 3 másodpercen belül nyomjuk meg az ON gombot 5-ször, és akkor a leváló LED-ek 9-szer felvillannak. Utána ezek a LED-ek pontosabban a LED-ekhez tartozó vezérlők, már nem reagálnak erre a távirányítóra. Ez akkor hasznos amikor a teljes világítási rendszerünket áttervezzük, vagy máshol akarjuk a jövőben a távirányítót használni.
 • Az OFF gomb 3 funkcióval rendelkezik:
  • Érintésre az összes hozzárendelt vezérlő fényforrása kikapcsol.
  • Ha az OFF gombot nyomva tartjuk, de 5 másodpercnél rövidebb ideig, akkor minden felkapcsolt fényforrás éjszakai irányfényre vált.
  • Ha az ON gombot 5 másodpercnél hosszabb ideig nyomjuk, akkor a panel hangjelzése kikapcsolásra kerül, a fényjelzés megmarad.
 • A fényerő szabályzó sáv 0-100%-os tartományban képes a fényerőt szabályozni.
 • A 60S gomb megnyomására az időzített kikapcsolás elindul, azaz 1 percre rá kapcsol ki a világítás.
 • A 4 zóna I jelű gombjai 4 funkcióval rendelkeznek:
  • Új vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 3-szor megnyomott gombra 3-szor felvillan az új vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónához illesztés sikeresen megtörtént.
  • Régi vezérlő áram alá helyezését követően a 3 másodpercen belül 5-ször megnyomott gombra 9-szor felvillan a leválasztásra kerülő vezérlő világítása, tudatva, hogy a zónából leválasztás sikeresen megtörtént, utána ezek a fényforrások nem reagálnak erre a távirányítóra, amíg újra nem illesztjük.
  • Egyébként egy érintésre felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai, és olyan fényerővel világítanak ahogyan azok a kikapcsolás előtti állapotban voltak.
  • Ha nyomva tarjuk nem csak felkapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai hanem 100%-os fényerőre állnak, ha korábban gyengébbre voltak állítva.
 • A zóna O jelű gombjai 2 funkcióval rendelkeznek:
  • Egy érintésre lekapcsolódnak a zónához illesztett vezérlők fényforrásai.
  • Ha nyomva tartjuk, akkor a zónához illesztett vezérlők fényforrásai éjszakai gyenge fényerőre állnak, azaz irányfényként, tájékozódási fényként szolgálnak.
.
A négy zóna azt jelenti, hogy olyan, mintha 4 kapcsolónk lenne a falon, azaz 4 különböző lámpacsoportot tudunk kapcsolni és különféleképpen fényerőszabályozni. Ez nem csak azt jelenti hogy 4 vezérlőt tudunk a 4 zónához rendelni, hiszen egy zónához több vezérlőt is rendelhetünk.
Mit érdemes még mérlegelni, mielőtt ezt a fix fali távirányítót választja, egy fali vezérlő helyett?
 1. Ha Ön már meglévő fali kapcsoló helyére akar egy nem ilyen fali távirányítót tenni, hanem egy olcsóbban megoldható fali vezérlőt tenni, akkor számítson arra, hogy egy kapcsolóhoz 2 vezeték fut. Egy vezérlőhöz 4 vezeték kell, ráadásul nem 230 Volt bemenet kell a vezérlőnek, hanem 12, vagy 24 Volt a működtetni kívánt LED szalag típusától függően. Azaz, mielőtt 2 vezeték eljut a kapcsoló helyéig (a vezérlőhöz) előtte, már egy tápegységet be kell kötnie. Ezt a tápegységet, már el kellett rejtenie valahol.
 2. A másik megfontolandó, hogy amennyiben nem csak fali vezérlővel, hanem akár egy, vagy több távirányítóval, vagy több fali vezérlővel, vagy mobiltelefonról is szándékában áll az egyszínű LED szalagját kapcsolni, fényerőszabályozni, akkor erre egy ilyen fali vezérlő nem ad lehetőséget.
Ha a fenti két gondolatmenetből legalább az egyik esetében nehézséget érzékel, és mindenképpen legalább egy fali vezérlőt is akar használni, akkor valójában nem egy fali vezérlőt kell vásárolnia, hanem ezt az 1-színcsatornás rádiófrekvenciás fix fali távirányító kell megvennie, és természetesen vásárolnia kell legalább egy Mi-Light 2.4G-s 12-24Voltos rádiófrekvenciás jelet vevő dimmert (vezérlőt) is, vagy amennyiben olyan LED lámpája van amibe már be van építve egy ilyen vezérlő, akkor azt már nem. Ekkor a régi kapcsoló helyén elég az ott lévő 2 vezeték a kapcsoló dobozhoz (igaz biztosítani kell, hogy a fázis mellett a másik nulla kell hogy legyen, és ne régi lámpa felé menjen), és egy teljesen külön bekötéssel tudja a LED szalag tápegységét, vezérlőjét és magát a LED szalagot is telepíteni. Így a többféle távirányítós, kapcsolós megoldások többletkényelmet biztosítanak, valamint, ha már egy meglévő világítási rendszer átalakításáról van szó, akkor a kivitelezés is könnyebbséggel jár.
.
Telepítési utasítás:
Ez egy fix bekötésű fali rádiófrekvenciás jelet adó távirányító. Azaz mint távirányító és nem vezérlő, "önmagában nem használható semmire," minimum egy kompatibilis vezérlőhöz kell illeszteni.
Kizárólag villamossági szakember telepítheti.
Villamossági szerelés előtt áramtalanítson!
Ez a távirányító egy kerek 65mm-es szerelvény dobozba is belefér, valamint a szögletes "angol" dobozba is. A lényeg, hogy a szerelvény dobozon vízszintesen csavarhely kialakítás legyen.
A csavarhely azért fontos, mert először a vezérlő panel részét képező hátlapot kell felcsavarozni a dobozra. Ha a doboz olyan típusú, hogy abban metrikus anya található, akkor a vezérlőhöz adott csavarokkal el tudja végezni a rögzítést. Ha csavarhely a műanyag dobozpaláston kialakított furat (tipli), akkor a kivitelező által külön beszerzendő facsavarral kell biztosítani a rögzítést.
A 230 Voltos vezetékeket rögzítsük a távirányító sorkapcsaihoz polaritáshelyesen, majd a kezelő panelt először felül akasszuk rá a hátlapra, majd az alsó részt is pattintsuk rá. A panelt 4 kis köröm fogja a hátlaphoz.
A panel eltávolításához lapos csavarhúzóval nyúljuk a vezérlő panel alá, feszítsük meg és így le tudjuk pattintani a hátlapról.
.
A fenti rajz elvi bekötési rajz, egy komplett bekötési rajz egy darab egyszínű vezérlős LED szalag világítás kialakításához. A fenti ár csak 1 darab Mi-Light 4 zónás 1-színcsatornás 2.4G RF fix fali fehér távirányítóra vonatkozik, a rajzon szereplő többi elektronikai eszköz kizárólag szemléltetési célt szolgál és nem a fent nevezett áru részei, azok külön vásárolhatóak meg.

Kínai gyártmány.

A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: //ledrex.hu/dwnld/fut-b-t-series.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^