NVC 18W 120cm T8 G13 LED fénycső, opál, forgatható (középfehér)

990,- Ft/darab
OUTLET ár, ez egy véglegesen kifutó termék! Az eredeti ára 7815,-Ft volt. Maximum 4 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 18 Watt névleges fogyasztású, NVC márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1500lumen
 • Hatásfoka: 83 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 36 Wattos hagyományos fénycső fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • 110-240V - tápellátás igényű.
 • Foglalat: G13
 • Alak / forma: T8
 • Méret: 29mm - a legnagyobb átmérő
  1198mm - a teljes hossz
 • 25000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: középfehér (4000Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 240 darab 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • Garancia: 2 év
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: nvc-18w-t8-120-nw
120cm hosszú 36Wattos hagyományos fénycső kiváltására alkalmas, de csakis akkor, ha a hagyományos fénycső körkörös, 360 fokos világítási szögével szemben elégséges a LED 120 fokos világítási szöge. Ez az esetek döntő többségében tökéletesen elégséges. Hiszen, ha a fényforrást a mennyezeten helyezzük el, akkor az lefelé irányítva a 120 fokos világítási szögével a padló szintet, vagy a munkafelületet, asztalt tökéletesen bevilágítja.

FONTOS!

A hagyományos fénycső helyére nem tehetjük be egy az egyben a LED fénycsövet, mert a hagyományos fénycső működtetéséhez szükséges elektronika (előtét, gyújtó) felesleges és káros ennek a LED fénycsőnek a működtetése szempontjából.

Ezt a LED fénycsövet közvetlenül 230Voltról kell működtetni.
.
.
Ez a LED fénycső, csak az egyik végéről működtethető. A Power Input feliratú végén az egyik tűlábra a fázist, a másikra a nullát kell kötni, minden egyéb a fénycsöveknél megszokott működtető elektronika kihagyásával.
A LED fénycső másik végén a tűlábak mögött rövidzár van. Ennek is megvan a jelentősége. A lentebb látható ábrán van olyan helyes bekötési mód, melyet alkalmazva biztosítható, hogy a fordítva behelyezett fénycső is működjön, és ne kelljen figyelni arra, hogy az armatúrában melyik végen van a fázis.
.
A fenti képen jól látható, hogy a LED fénycső két végén a fejelés 180-fokban elforgatható, hiszen a G13-as tűlábak ugyanúgy helyezkednek el, míg az egyik LED fénycső 90-fokban el van fordítva a másikhoz képest.
Az alábbi kép a 120 fokos világítási szöget hivatott érzékeltetni. Az alumínium hátoldal nem csak a fénycső kellő merevségét biztosítja, de a LED-ek termelte hő elvezetéséről is gondoskodik.
.
Az alábbi kép kikapcsolt villódzásgátlóval készült. Jól látható a hagyományos fénycső durva villódzása. Ezzel szemben a LED fénycső villódzása lényegesen finomabbnak, kedvezőbbnek tekinthető. Tehát ez a LED fénycső, ha lágyabban is, de vibrál.
.
A LED fénycső rossz és jó bekötési módjai. Azaz, amikor a hagyományos fénycső helyére LED fénycsövet kívánunk beszerelni, feltétlen ki kell iktatnunk, a hagyományos fénycső működtető elektronikáit is. Akár induktív, akár elektronikus az előtét, ehhez a LED fénycsőhöz egyik sem használható. A gyújtót is el kell távolítani.
Sokszor elfelejtkezünk arról, hogy az előtéteknek is jelentős lehet a fogyasztásuk. Tudjuk a hagyományos fénycsöveknek kiváló a hatásfokuk, csak azt felejtjük el, hogy a hatásfokba bele kell számolnunk az előtét fogyasztását is. A LED fénycsőnél nincs ilyen elrejtett fogyasztás.
.
Annak érdekében, hogy az átszerelés minél kényelmesebb, és könnyebben megvalósítható legyen, az a bekötési mód, amikor nem kell figyelni, hogy a LED fénycsőnek melyik vége a betáp. és melyik a rövidzár és még a gyújtó foglalatával se kelljen foglalkozni, minden egyes LED fénycsőhöz csomagolva van egy a gyújtó helyére tekerhető 1 Amperes biztosító.
Akinek pedig a Power Input nem elégséges, nézheti a tűlábak feliratozását is, hogy melyik végen van a betáp helye. Az L és N felirat nélküli tűlábak pedig értelem szerűen a rövidzáras végen vannak.
.

Kínai gyártmány.

18kWh/1000h
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^