Optonica 300 kék LED (2835SMD) IP54 vízálló 12V LED szalag 5m (KIVITELEZŐKNEK)

3550,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 4 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 24 Watt névleges fogyasztású, Optonica márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 1200lumen
 • Hatásfoka: 50 lumen/Watt
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 8x2,4mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • 25000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: kék
 • Ez a LED lámpa 300 darab 3528 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP54
 • Be- és kikapcsolási ciklusok elméleti maximálissszáma az élettartam során: 25000
 • EAN-kód: 3800156647367
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 4736
 • Garancia: 2 év, 12 Volt egyenáramú tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: op-300-2835led-szalag-ip54-k

A fenti ár egy 5 méteres tekercsre vonatkozik.
IP54-es vízálló kültéri LED szalag. Ez ténylegesen annyit jelent, hogy a szalag LED-ekkel ültetett felülete szilikonnal van kiöntve. Azok hátlapján és élén nincs szilikon védelem, de ott is festett a felület. Valamint ezek hátlapján is 3M típusú kétoldalas öntapadó szalag található. A 12 Voltos LED szalag 3 LED-enként vágható, darabolható, a szalagon jelölt helyeken. A vágási jelöléseknél a fehérre festett réz szalagon szabadon lévő pontokra vezetéket tudunk forrasztani, vagy a LED szalagokhoz speciális toldó, bekötő elemekkel forrasztás nélküli illesztést tudunk kialakítani. Fontos, hogy minden vágással, toldással, a LED szalag az IP54-es vízállóságát elveszíti, így annak biztosítására, a vágási felületek vízhatlan szigetelésének ismételt kialakítása a kivitelező feladata.
A toldó, bekötő elemek kiválasztásánál vegyük figyelembe, a LED szalag a szilikon védelemmel együtt és a nélkül is 8mm széles, így az egyszínű 8mm széles LED szalaghoz való elemek közül válasszunk.

.

Ez a termék kellően kicsi teljesítményű, így nem igényli a jó hővezető felületre ragasztását, azonban mindenképp olyan felületre kell ragasztani, ahol kellő tapadás biztosított. Valamint ennél a terméknél is érvényes, hogy minél alacsonyabb működési hőmérsékletet biztosítunk a LED-nek, annál hosszabb élettartamra számíthatunk.

Vegye figyelembe, hogy az IP54-es vízzárósága ellenére jobbára pára elleni védelemre alkalmas. Kültéren igyekezzünk áztató eső ellen védett helyre helyezni, víz alá semmiképpen nem kerülhet. A víz idővel a szalag élét ki tudja kezdeni, valamit a kétoldalas hátlapi ragasztót is kikezdheti az évek során.

A víz ellen talán nagyobb ellensége a sugárzó hő és az UV sugárzás. A hő minden LED ellensége, hiszen a hőleadásban gátolt LED rövidebb élettartamú. Emellett a meleg a hátlapi ragasztót ellágyítja, és ha a bekötő vezeték mechanikailag nincs rögzítve, akkor a meleg hatására le fogja húzni, a ragasztás helyéről a szalagot.

A nap sugaraitól is védeni kell, így árnyékos helyre szereljük. A szilikont a szórt UV sugárzás is be tudja sárgítani, de a közvetlen sugárzás hatására a szilikon akár egy nyár alatt besárgul, bekeményedik és összerepedezik. Ez nem csak csúcsa, de a repedezések mentén a pára, a csapadék bejut az áramköri szakaszig és rövidzárat okozva tönkreteszi a világításunkat.

Ezek az információk nem a gyártótól származnak, nem elijesztési célúak, valamint nem konkrétan ennek a terméknek a tulajdonsága, hanem a webáruház általános évtizedes tapasztalata, hogy 1-2 milliméter szilikonrétegtől nem várhatunk csodát, a természet ereje nagyobb ennél, így szakszerű és megtervezetten védett helyre kell telepítenünk a szalagot, hiába IP54-es.

A szalagon keletkező környezeti károsodás okozta meghibásodás nem gyártói garanciális hiba, hanem a helytelen kivitelezés eredménye.

A LED szalag működtetéséhez szükséges még tápegységet vásárolnia ( 12 Volt egyenáramot biztosító tápegységet ), kapcsolót, vagy fényerőszabályzó dimmert.

Ha eldöntötte, milyen hosszú LED szalagot akar egyszerre működtetni. Számolja ki összesen az hány Watt fogyasztást eredményez. A kapott számnál erősebb átmenő teljesítményű DC 12Voltos tápegységet kell választania

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes, valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret. Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

A 12 Voltnál erősebb feszültség esetén a LED várható élettartama (adott esetben akár drasztikusan is) lerövidül! Emiatt 12 Voltos akkumulátorról is csak feszültségszabályozón keresztül használjuk, hiszen egy feltöltött 12 Voltos gépjármű akkumulátor 14 Volt felett van.

.

FIGYELEM!

Ez egy villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, vezérlő, szükség esetén jelerősítő, plusz vezeték és további betáplálási pontok kialakítása szükséges, esetleg vezeték ráforrasztásokat célszerű a szalagon készíteni. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!

Alkalmazási példa: párkányba rejtett LED szalag elvi bekötési rajz, rossz és jó megoldások

.

Kínai gyártmány.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^