Optonica DRGB 60LED/m (60px) beltéri LED szalag 5V 5 méter (KIVITELEZŐKNEK) JST-SM-apa

33220,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 2 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 80 Watt névleges fogyasztású, Optonica márkájú LED lámpa.
 • DC 5V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 12x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • 25000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • A vezérlőjével fényerőszabályozni is lehet.
 • Védelem: IP20
 • EAN-kód: 3800156644922
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 4492
 • Garancia: 2 év, DC5V stabilizált tápellátás szükséges. Használjon LED-meghajtót!
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: op-st4492-drgb-5v
Ez az 5 méteres 300 LED-et tartalmazó 5 Voltos beltéri futófény digitális RGB LED szalag LED-enként 1 darab WS2812b típusú vezérlő chippel van szerelve. Pontosabban minden RGB LED-ben van egy ilyen vezérlő chip – ezért 4 lábú ez az 5050-es SMD tokozású LED a szokásos 6-tal szemben. Csak az ilyen chipekkel kommunikálni képes DRGB vezérlőkkel lehet működtetni. LED-enként (egyenként) darabolható. A 60 pixel azt jelenti, hogy egy méter hosszan a 60 darab LED-nek a vezérlő külön-külön utasítást adva, 60 különbözőképpen tud világítani.
Ez a méterenkénti pixelszám, azért fontos, mert a vezérlőgyártók megadják, hogy egy vezérlő maximum, hány pixellel való kommunikációra képes.
A DRGB LED szalag 3 bemeneti pontjára 5 vezeték csatlakozik. Ennek oka, hogy nem csak a vezérlőn keresztül lehet tápellátást biztosítani, hanem külön is. Ennek előnye, hogy a teljes LED szalaghoz a tápellátásnak nem kell a vezérlőn átfolynia, így a vezérlő maximális átmenő árama nem korlátozó tényező. Megoldható, hogy a vezérlő csak a digitális jelent adja a szalagnak és a LED szalag működését biztosító teljesítményt külön tápláljuk be.
.
.
.

Figyeld a nyilakat a LED szalagon!

A DRGB LED szalagokon kis nyilak láthatóak. A kis nyilak talpa felől kell, hogy legyen a vezérlő bekötése. Egy hosszú LED szalag esetében a tápbekötés több pontos bekötése szükséges a szalag ellenállása miatt, mint bármely más LED szalag esetén, de a vezérlő jellel ezt nem tehetjük meg. Azaz a vezérlőből kijövő adat-vezeték (a szalagon a zöld vezeték), az csakis egy ponton csatlakozhat egy akármilyen hosszú szalaghoz, és csakis a nyilak talpa felőli szalagvégen. A nyilak csúcsa felőli szalagvég adat kimenetére természetesen a következő szalag adatbemenete csatlakoztatható, egészen addig amíg el nem érjük a vezérlő által meghatározott maximális pixelszámot.

.

Ez a termék önállóan nem működőképes. Használatához megfelelő típusú digitális vezérlő és méretezett tápegység szükséges. Ha nem tudja mit kell hozzá választania, válasszon komplett szettet, vagy bízzon meg egy szakembert, vagy kérjen segítséget a webáruháztól.
Javasolt cikkeink:

Ez a termék méterenkénti 16Watt névleges fogyasztással rendelkezik.
Ez azt a maximális teljesítményt csökkenti a LED szalagon a feszültségesés, melynek mértéke attól függ milyen gyakori a plusz betáplálás mértéke. Valamint az, hogy éppen milyen színnel világítunk, hiszen ha a három alapszínből csak az egyikkel világítunk, akkor harmad akkor a a fogyasztás szemben amikor fehérrel világítunk, hiszen akkor mind a 3 alapszín világít.
Egy 5 méteres tekercs egy végponti betáplálással tápegységgel mérve 37 Watt fogyasztású fix fehér fényre állítva, míg mindkét végpontján betáplálva, 56 Watt fogyasztású. Ebből belátható, hogy a névleges 80 Watt eléréséhet legalább 2-2,5méterenkénti betáplálás szükséges.
Amiről a gyártók nem beszélnek. A digitális LED szalagok kikapcsolt, de nem áramtalanított állapotban is fogyasztanak. Egy ilyen 5méteres tekercs tápegységgel mérve 11 Wattot – ezt kategóriájában rossznak tekintjük, így nagyobb rendszereket úgy célszerű kialakítani, hogy használaton kívül ne csak lekapcsolni, hanem áramtalanítani is tudjuk.

Csatlakozó probléma. A LED szalagok egyik végén apa, a másik végén anya típusú JST-SM csatlakozó található. Ahhoz, hogy a vezérlő működtetni tudja a szalagot, a vezérlőt a nyíl indulási pontjánál kell rádugni a szalagra, mivel itt egyes szalagok apa, más szalagok anya csatlakozóval indulnak és szintén egyes vezérlőkön apa, más vezérlőkön anya csatlakozó van, így lehetnek olyan kombinációk, hogy nem tudjuk a vezérlőt működőképesen összedugni a szalaggal. Ilyenkor jobb esetben a szalag két végén a csatlakozókat forrasztással át kell cserélni, vagy rosszabb esetben levágjuk a csatlakozókat és összewagózzuk. Hogy erről előre tájékoztassuk a vásárlókat a teljes tekercs LED szalagok és a vezérlők neveiben közzétesszük ezt az információt. A komplett szetteknél nem jelöljük, de ott természetesen működőképesre szerelve kapja a vevő a szettet.

.

Kínai gyártmány.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^