Pannon 16W/méter beltéri LED szalag 24 Volt 1 méter/12mm, RGB-CCT (KIVITELEZŐKNEK)

4670,- Ft/méter
Alacsony készlet! Maximum 4 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 16 Watt névleges fogyasztású, Pannon LED márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 850lumen
 • Hatásfoka: 53 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 60 Wattos fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • DC 24V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x2mm - a legnagyobb átmérő
  1000mm - a teljes hossz
 • 40000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: piros-zöld-kék-hideg-melegfehér
 • Ez a LED lámpa 180 darab 5050/3014 típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 24 Voltos vezérlővel, dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Garancia: 2 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: pa-16w-24v-rgb-cct1
Ez a termék a A Pannon 16W/méteres 24 Voltos RGB-CCT beltéri LED szalag 5méteres termék méterre vágott változata.
Ha nem akar egy egész 5 méteres tekercset megvenni, akkor ezen az oldalon 1, 2, 3, vagy 4 méteres darabot is a kosárba rakhat.
Ha Önnek például 3 méter szalagra van szüksége, akkor ön természetesen nem 3 darab 1 métereset fog kapni, hanem 1db 3 métereset.
Mint minden méretre vágott termék esetében tudnia kell, hogy ebben az esetben nem számíthat a szalagra forrasztott bekötő vezetékre, tehát a kivitelezőnek kell bekötő vezetéket a szalagra forrasztania, vagy 12mm széles RGBCCT toldó, bekötő elemket kell használnia, melyeket külön megvásárolhat.
Változtatható fényerejű és színű LED szalag, emellett 2700 és 6500 Kelvines színhőmérséklet közötti tartományban a hideg és a melegfehér tónusok között is tetszőleges állítási lehetősége van. A színeket 5050 SMD típusú RGB LED biztosítja, mígy a hideg és a melegfehér színeket külön 3014 SMD típusú hidegfehér LED és melegfehér LED. A 16 Watt méterenkénti fogyasztás a három alapszín 8Wattos fogasztásából és a meleg- és hidegfehér LED-ek 4-4 Wattos fogyasztásából tevődik össze.
Ez az RGB-CCT beltéri flex LED-szalag 18 LED-enként vágható, méretre szabható a szabad réz érintkezős helyeken. Minden 18 LED-es csoportból 6 darab RGB 5050 típusú SMD LED és 6 darab melegfehér 3014 típusú SMD LED és 6 darab hidegfehér 3014 típusú SMD LED. A levágott szalagdarabokra (azok vágási végeire) tetszőleges hosszúságú vezetéket forrasztva, változatos kialakítási formákat érhetünk el. A szalag hátoldalán öntapadó ragasztó szalag fut végig mely a hővezető felületre rögzítést segíti.

FIGYELEM!
Beltéri típus, azaz a nyomtatott áramköri szalag a ráültetett diódákkal együtt szabadon van, nincs rajtuk szilikonkaucsuk burkolat, a megfelelő hőleadás és a szép megjelenés érdekében célszerű LED profilba szerelni. A LED profil kiválasztásánál fontos tényező, hogy a belső szélessége legalább 12mm legyen.
.
Egy RGB-CCT LED szalag önmagában nem működőképes termék, csak egy leendő világítási rendszer része. Ahhoz, hogy működjön is, tápegységre, RGB-CCT vezérlőre és egyéb kiegészítő elemekre is szüksége lehet. A villamossági tervezés mindenképpen szükséges hozzá, emiatt a rendszer kiépítéséhez villanyszerelői szaktudást igénybe kell vennie.

Termékválasztási tanács:

A méterenkénti 16 Watt igen ígéretes teljesítménynek tűnik. Azonban, ha figyelembe vesszük, hogy általában egy színnel világítunk, avagy a színek kikeverése során a vezérlő nem minden színcsatorna maximális teljesítményén kever, úgy belátható, hogy ez a 16 Watt valójában nem is sok.
Ha például melegfehérrel akarunk világítani, akkor az csak 4 Watt méterenként, ami teljesen az egyszínű alap LED szalagok teljesítménye. De ugyanez a helyez a színek esetében is. Ha pl. zölddel akarunk világítani, az is csak 4 Watt/méter, holott egy 14,4 Wattos RGB zöldje is 4,8 Watt méterenként.
A fő problémát nem is a színes világítás jelenti, hiszen abból a kevesebb is elég. De sokan a minimum méterenkénti 7,2, de méginkább a 12 Wattos fehér fényű LED szalagokhoz szoktak. Az 5 Watt alattiak dekorációs célúak, hangulati elemként használják.
Ebből következik, hogy ennek a LED szalagnak a fehér része is dekorációs, hangulati célt szolgál. Tehát, aki ilyen LED szalagot telepít, mindeképpen kalkulálja bele, hogy külön fehér fényt kell még az adott helyiségben biztosítani. Természetesen megháromszorozhatjuk ennek a LED szalagnak a telepítési hosszát, avagy több csíkot is egymás mellé ragaszthatunk, de ezzel feleslegesen a színes világítást is erősítjük. Ilyen esetben praktikusabb, ha egy 14,4 Wattos RGB szalag mellé egy hidegfehér 12 Wattosat és egy melegfehér 12 Wattosat ragasztunk és ezt a 3-féle szalagot egyűttesen működtetjük egy közös RGBCCT vezérlővel. Így olcsóbban erősebb fényhez jutunk, csak legyen 3cm széles helyünk a 3 szalagnak egymás mellett.A felhasználás helyének meghatározásához vegye figyelembe az alábbiakat:
Minden LED várható élettartamát rövidíti a hőmérséklet. Azaz, ha a LED által termelt hőt nem vezetjük el, vagy nem tudja azt leadni, akkor idő előtt meghibásodik.
Emiatt ha a LED-et szobahőmérsékletnél melegebb helyen használjuk, vagy sugárzó hőhatásnak tesszük ki, az rövidíti a LED élettartamát.
Minél nagyobb egy LED-szalag méterenkénti fogyasztása, annál nagyobb a hőtermelése is.
Amíg egy méterenkénti 8Watt alatti LED szalagot ragaszthatunk közvetlenül falra is és a fal jó hővezetést biztosít, addig egy ennél nagyobb fogyasztást célszerű alumínium LED profilba ragasztani, vagy valami jó hővezető felületre, célszerűen fémre.
Méterenkénti 12Watt fogyasztás felett csakis jó hővezető fémen (Alu LED-profil) használjuk.
Minél hosszabb LED szakaszokat fűzünk egymás végére, annál nagyobb a szalagon a feszültségesés az LED szalag ellenállása miatt, és a bekötéstől távolabbi szakaszok egyre gyengébben fognak világítani, így világítás helyett elfűtjük az áramot.
Emiatt általánosságban akkor járunk el helyesen, ha maximum minden 40Wattos szakasz mindkét végről betáplálást biztosítunk, minél rövidebb szakaszokat táplálunk meg mindkét végéről annál egyenletesebb és erősebb fényhez jutunk, és a LED szalag várható élettartamát is hosszabbítjuk ezzel.
Párás helyiségekben csak kültéri LED szalagot használjunk. Vízbe (medence) csak IP68-as vízálló LED szalagot használjunk.
Hiába rendelkezik a legtöbb LED szalag 3M öntapadó hátoldallal, ha a felragasztás helyének nem megfelelő a tapadása, akkor az le fog válni. Szintén leválhat a LED szalag egy jól tapadó felületről is akkor, ha pl.: a hő elvezetése nem megfelelő, és a ragasztó anyag a hőtől képlékenyebbé válik.
Mindenképp leválik LED szalag ha a bekötő-, azaz tápvezetéket lógva hagytuk. A bekötő vezeték súlya folyamatosan leválasztja a LED szalagot idővel egyre hosszabb szakaszon. Emiatt a bekötő vezetéket a belógás ellen fixen kell rögzíteni. Adott körülmények esetén szükségessé válhat a LED szalag ragasztásának megerősítése erősebb ragasztóval, pl. akár sziloplaszttal is, de a webáruházban erre a célra kétoldalas ragasztó szalag is kapható.
Mint minden 24 Voltos LED szalag, így ez a típus sem tolerálja a túlfeszültséget. Akkumulátoros használat esetén mindenképp használjon 24 Voltos túlfeszültségvédőt.

Garanciális meghibásodás feltételek és bonyolítása

 • A garancia időszakában a garanciális csere biztosított, ha a LED szalag akár egyetlen LED-je is meghibásodik.
 • Tehát ha egyetlen LED tönkre is megy, akkor a LED szalagból a hibás LED körül vágjon ki egy egységet. Az egység alatt 18 LED értendő, azaz 6 darab x 3-féle). Azaz a LED szalag 18 ledenként a jelölt helyeken elvágható, így csere esetén is csakis ilyen helyen vághatja ki a hibás szakaszt. A kivágott hibás szakaszt szedje le a felragasztott felületről és küldje vissza cserére.
 • a LED szalagot darabolni csakis a jelölt helyeken lehet 18 LED-enként.
 • Ha nem jó helyen vágja el, akkor 1-17 LED nem fog világítani a szalag végén. A helytelen vágásra nem érvényesíthető a garancia.
 • A LED szalag felragasztható jó hővezető száraz, pormentes felületre, úgy mint üvegre, plexire, fémfelületre, de leginkább ajánlott legalább 12mm hasznos belső szélességű LED profilba ragasztani. Falra, vakolatra, gipszkartonra, bútorlapra ezt a terméket a fokozottabb hőtermelése miatt egyáltalán nem ajánlott felragasztani, mert a hővezetés hiányában korai meghibásodás várható.
 • Nem használható párás és sugárzó hőmérsékletnek kitett helyen! Emellett csak maximum normál szoba-hőmérsékletű helységekbe telepíthető! A magasabb hőmérséklet lerövidíti a LED várható élettartamát, a pára pedig korróziót okozva eredményez meghibásodást.
 • A garanciális csere helyszíne az eladó székhelye. A termék visszajuttatás feladata és költsége a vevőt terheli. A cserecsomagban megküldött új LED szalag szakaszt ragassza fel a régi helyére és forrasztással biztosítsa újra az áramellátást.
 • A vezetéket és a LED szalagot megbontani csak áramtalanított állapotban szabad!
 • A távirányítóval kikapcsolt világítás még nem áramtalanított a konnektorból is ki kell húznia!
 • A garanciavállalás csak a megvásárolt alkatrészekre vonatkozik, azaz nem érvényesíthető a termék meghibásodása okozta további károkra, nem vonatkozik a garanciavállalás a hiba kijavításához szükséges többletmunka finanszírozására, és nem vonatkozik a meghibásodott termék cseréje során keletkező károkra sem. Azaz a LED szalagot kizárólag oda ragassza, rögzítse (helyesebben LED profilt), ahol annak eltávolítása során keletkező látványt elfogadja, vagy elfogadja hogy egy villanyszerelő szakemberen kívül más szakemberre is szüksége lehet. Azaz a termék eltávolítása során, csavar, szög és ragasztó nyomok maradnak vissza, valamint lehetséges, hogy a ragasztó festék, vagy vakolat darabokat is kiszakíthat a LED szalag leszedése során.
 • Nem garantált (azaz a garancia ebből az okból nem érvényesíthető), ha a LED szalag öntapadó hátsó felülete nem mindenkor megőrzi a ragasztó képességét. Bizonyos hőmérsékleti, hőelvezetési és tapadási felület együttese nem minden esetben biztosít megfelelő ragadást. Ha a LED szalag nem ragad eléggé, vagy elválik a felületről, az nem garanciális hiba. Ekkor a kivitelező feladata a ragasztást megerősíteni.
 • Ennek lehetséges módjai: kétoldalas ragasztószalag alkalmazása, vagy szilikonos ragasztó használata, vagy kisebb szakaszon akár pillanatragasztó is megoldást nyújthat a szalag hátoldala és a célfelület között használva.
 • Jellemző leválási hiba, hogy a betápláló vezeték a csekély súlya ellenére folyamatosan húzza a LED szalagot, és az idő során a bekötő vezetéktől indulva egyre hosszabb szakasz válik le. Ennek megelőzését a kivitelező köteles biztosítani.

A fent ismertetett Pannon 16W/méter beltéri LED szalag 24 Volt 1 méter/12mm, RGB-CCT (KIVITELEZŐKNEK) termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

Pannon RGBCCT LED szalag + Miboxer FUT039s RGBCCT vezérlő + Miboxer FUT092 4-zónás távirányító

+ Scharfer 24 Voltos tápegység. Összeszerelés, párosítás, működtetés.
Pannon LED 24 Voltos RGBCCT LED szalag névleges fogyasztása 16 Watt méterenként. Ez azonban csak akkor lenne igaz, ha vezérlő nélkül használnánk, mind az 5 szín direkt bekötésével. A vezérlő viszont az igényeinknek megfelelően mixeli az 5 színt. Ennek eredményeképpen, a gyakorlatban maximum 8,7 Watt/méter fogyasztást tudunk elérni. Ez akkor jött ki, ha bármilyen fehér fénnyel világítunk. Ráadásul ez a 86%-os hatásfokú táppal elért fogyasztás, tehát csak a szalagé 8,7x0,86=7,48W/m. Ha bármilyen színes, vagy színes és fehér kombinációt használunk, akkor maximum 5,5 Wattot tudtam elérni, ami táp nélkül 4,73 Watt/méter.

.

Kínai gyártmány.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^