Pannon 300 LED (5050SMD) beltéri 24V LED szalag 5m, CCT (KIVITELEZŐKNEK)

15530,- Ft/tekercs
Jelenleg nincs készleten, de rendelhető!
Szállítás 5 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • 60 Watt névleges fogyasztású, Pannon LED márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 4500lumen
 • Hatásfoka: 75 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 375 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • DC 24V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 10x2,5mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • 25000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: változtatható fehér (3000-6500Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 300 darab 5050 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 24Voltos vezérlővel, dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • EAN-kód: 5999547374635
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 72670
 • Garancia: 3 év, DC24V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: pa-300led-ip20-24v-cct

Változtatható fényerejű és színhőmérsékletű LED szalag! Azaz a méterenkénti 60 darab 5050 típusú SMD LED mindegyike egy melegfehér (3000 Kelvines) és egy hidegfehér (6500 Kelvines) chipet tartalmaz egybetokozva. Egy megfelelő CCT vezérlővel a két színhőmérsékleti érték között tetszőleges értéket állíthatunk be. Ez által a napszaknak és a hangulatunknak megfelelő tónusú fehér fénnyel tudunk világítani.
Dupla, azaz kétoldalas áramköri (NYÁK) szalagos, tehát kevésbé melegszik és a szalagon kisebb a feszültségesés, az olcsóbb egy oldalas szalagokkal szemben. Emiatt nagyobb teljesítményű, ami erősebb fényt eredményez. Ráadásul mivel 24 Voltos, azonos áram mellett, azonos vezető keresztmeszeten dupla teljesítményt vihetünk át a 12 Voltosokkal szemben
Ez a LED-szalag, hajlékony LED-sor, mely 6 LED-enként elvágható.

A levágott szalagdarabokra (azok vágási végeire) tetszőleges hosszúságú 3-eres vezetéket forrasztva, változatos kialakítási formákat érhetünk el. A szalag hátoldalán 3M ragasztó szalag fut végig mely a falra rögzítést segíti.

FIGYELEM!
Beltéri típus, azaz a nyomtatott áramköri szalag a ráültetett diódákkal együtt szabadon van, nincs rajtuk szilikonkaucsuk burkolat, mint egyes kültéri típusoknál.

.
.

Egy CCT LED szalag önmagában nem működőképes termék, csak egy leendő CCT világítási rendszer része. Ahhoz, hogy működjön is, tápegységre, vezérlőre és egyéb kiegészítő elemekre is szüksége lehet. A villamossági tervezés mindenképpen szükséges hozzá, emiatt a rendszer kiépítéséhez villanyszerelői szaktudást igénybe kell vennie.
Akik egyszerű azonnal használható megoldást várnak, azoknak célszerű nem LED szalagot, hanem egy komplett rendszert, azaz CCT LED szalag szettet vásárolniuk. A webáruházban 1-5 méter hosszúságig talál egyszerű telepítésű szetteket.

Az alábbi képen 12 Voltos CCT LED szalagok láthatóak, de a világítási kép ugyanaz mint a 24 Voltosé.

.
Garanciális feltételek:
A fentebb feltüntetett jótállás (garancia) a LED-szalagok speciális jellegéből adódóan a szokványostól eltérően teljesíthető!
Kérem vegye figyelembe az alábbiakat:
Győződjön meg arról, hogy megfelelő terméket kapott, a megvásárolt led-szalagot még felhasználás előtt próbálja ki (feldarabolás és felragasztás nélkül).
Ha a LED hibás (villog, vagy valamelyik LED csoport nem világít), vagy nem ilyenre számított, még ekkor, azaz feldarabolás és a ragasztó szalag feltépése nélkül küldje vissza.
Ha már méretre vágta, felragasztotta és az üzemeltetés során hibásodik meg, akkor a garanciális időszakon belül a hibás szakaszt vágja ki (6 ledenként elvágható a jelölt helyeken) és azt küldje vissza. Ehhez a munkához szakembert kell fogadnia, ha a falra, vagy egyéb speciális helyre ragasztotta, akkor könnyen lehet, hogy nem csak villamos szakemberre, hanem más kivitelezőre is szüksége, lehet, hiszen a felragasztott szalag nem minden felületről távolítható el úgy, hogy alatta ne okozzon az eltávolítás sérülést. A visszaküldött rossz darab helyett új kerül megküldésre. Azonban egy új termék esetén kissé eltérő színárnyalat, vagy fényerő is előfordulhat, hiszen a gyártástechnológia változásával ezek a termékek is változhatnak, de az eredetileg vásárolt termék öregedése miatt is lehetnek különbségek. Az új termék miatt esetleges színárnyalati, vagy fényerő eltéréseket a vevőnek el kell fogadnia. Másrészt a garancia kizárólag a hibás termékszakasz cserélésére vonatkozik és semmiképpen nem a cseréléskor fellépő kivitelezési, szerelési költségekre.

A felhasználás helyének meghatározásához vegye figyelembe az alábbiakat:
Minden LED várható élettartamát rövidíti a magasabb hőmérséklet. Azaz ha a LED által termelt hőt nem vezetjük el, vagy nem tudja azt leadni.
Emiatt, ha a LED-et szobahőmérsékletnél melegebb helyen használjuk, vagy sugárzó hőhatásnak tesszük ki, az rövidíti a LED élettartamát.
Minél nagyobb egy LED-szalag méterenkénti fogyasztása, annál nagyobb a hőtermelése is.
Amíg egy méterenkénti 8 Watt alatti LED szalagot ragaszthatunk közvetlenül falra is és a fal jó hővezetést biztosít, addig egy ennél nagyobb fogyasztásút célszerű alumínium LED profilba ragasztani, vagy valami jó hővezető felületre, célszerűen fémre.
Méterenkénti 15 Watt fogyasztás felett csakis jó hővezető fémen (Alu LED-profil) használjuk.
Minél hosszabb LED szakaszokat fűzünk egymás végére, annál nagyobb a szalagon a feszültségesés az LED szalag ellenállása miatt, és a bekötéstől távolabbi szakaszok egyre gyengébben fognak világítani, így világítás helyett elfűtjük az áramot.
Emiatt általánosságban akkor járunk el helyesen, ha minimum minden 25-50 Wattos szakasz mindkét végről betáplálást biztosítunk, minél rövidebb szakaszokat táplálunk meg mindkét végéről, annál egyenletesebb és erősebb fényhez jutunk, és a LED szalag várható élettartamát is hosszabbítjuk ezzel.
Párás helyiségekben csak kültéri LED szalagot használjunk. Vízben (medencében) csak IP68-as vízálló LED szalagot használjunk.
Hiába rendelkezik a legtöbb LED szalag 3M öntapadó hátoldallal, ha a felragasztás helyének nem megfelelő a tapadása, akkor az le fog válni. Szintén leválhat a LED szalag egy jól tapadó felületről is akkor, ha pl.: a hő elvezetése nem megfelelő, és a ragasztó anyag a hőtől képlékenyebbé válik.
Mindenképp leválik LED szalag, ha a bekötő, azaz a tápvezetéket lógva hagytuk. A bekötő vezeték súlya folyamatosan leválasztja a LED szalagot - idővel egyre hosszabb szakaszon. Emiatt a bekötő vezetéket a belógás ellen fixen kell rögzíteni. Adott körülmények esetén szükségessé válhat a LED szalag ragasztásának megerősítése erősebb ragasztóval, pl. akár sziloplaszttal is, vagy erősebb kétoldalas ragasztóval, esetleg kisebb szakaszon pillanat ragasztóval.
Mint minden 12 Voltos LED szalag, így ez a típus sem tolerálja a túlfeszültséget. Akkumulátoros használat esetén mindenképp használjon 12 Voltos túlfeszültségvédőt.

FIGYELEM!
Ez villamossági méretezést igénylő termék, fokozottabb szerelési igénnyel. A helyi elképzelések függvényében e termékhez LED profil, tápegység, vezérlő, plusz vezeték szükséges, valamint a csatlakozásokat forrasztással célszerű a szalagon biztosítani. Emiatt a tervezést és kivitelezést villamossági szakemberrel végeztesse!

Kínai gyártmány.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^