Pannon PRO Eloxált Alu ráépíthető átlátszó 2 méteres LED profil

3350,- Ft/darab
Készleten van!
Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

  • A lámpatest jellemző színe: alumínium
  • Anyaga: alumínium
  • Webáruházi-azonosító: pap-ralpat
Ez egy végzáró és rögzítő fül nélküli átlátszó takarós LED profil. Azaz a fenti árba egy 2 méteres eloxált alumínium LED profil, egy ugyanakkora szemből bepattintható takaró elem. Azoknak célszerű végzáró és rögíztő fül nélküli változatot venni, akik több darabra vágják a 2 méteres profilt, így a több rövidebb darabhoz külön vásárolják a szükséges végzáró és rögzítő fül mennyiséget.

Nem tartalmaz elektromos alkatrészt, így a kívánt erősségű és színű LED-et, a megfelelő vezetékhosszt és a LED szalaghoz méretezett tápegységet külön kell hozzá megvenni és szakemberrel kell összeszereltetni.

A LED profil és a takaró elem egy fémfűrésszel rövidebbre vágható.
.
Ennek a LED-profilnak a sajátossága, hogy a takaró elemet nem a végéről kell befűzni, hanem szemből bepattintható az alumínium profil nútjába. Ez főképp akkor előnyös, ha például faltól-falig vezetjük a LED profilt. A LED profil a hozzá való rögzítő fülek nélkül is felrögzíthető a kívánt helyre, az alumínium átfúrásával, és az azon keresztül áthajtott facsavarral. Azonban sokkal kényelmesebb és igényesebb kivitelezést tesz lehetővé a rögzítőfülek használata. Ezek mellőzése okozta kellemetlenség különösen akkor szembeötlő, ha a későbbiekben bármilyen okból el akarjuk távolítani a LED profilt a felületről. A rögzítő fülekről egyszerűen lepattintható, de azok nélkül csak rongálva lehetséges, hiszen előbb ki kell tépni a LED szalagot a profilból és csak utána férünk hozzá a csavarfejekhez, tehát mindenképpen jobb megoldás a rögzítő fülek használata.
.
A profil méretei:
a = 6mm
b = 6,5mm
c = 13mm, azaz maximum 13mm széles LED szalagot tudunk beleragasztani. Ennél a LED profilnál is igaz, hogy a LED profilon belül nem tudunk bekötő, vagy toldó elemeket használni, mert nem fér el benne. Emiatt, a profilon belül a vezetékezés csak forrasztással lehetséges. Ugyanakkor, - igaz nehézségek árán - de ragasztás nélkül 12mm széles LED pálcát be tudunk fűzni (erőltetni), valamint a 10mm-nél szélesebb LED szalagot csak a takaró elem rögzítését biztosító szűkületen (10mm) átnyomva tudjuk a LED szalagot beragasztani.
d = 16mm

Ha végzárót használ vegye figyelembe, hogy a végzárót a végeken 8mm hosszan kell betolni a profilba, így a takaró elemet 2x8mm, azaz 16mm-rel rövidebbre kell vágni, mint amekkora az alumínium profil hossza.
.
.

Kínai gyártmány.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^