Pannon 20 Watt 5 méter 24V COB LED szalag, melegfehér (480db COB LED/m) (KIVITELEZŐKNEK)

15520,- Ft/tekercs
Alacsony készlet! Maximum 1 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

 • 20 Watt névleges fogyasztású, Pannon LED márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 2000lumen
 • Hatásfoka: 100 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 150 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • DC 24V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 4x1,8mm - a legnagyobb átmérő
  5000mm - a teljes hossz
 • 20000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: melegfehér (2800-3200Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 2400 darab COB LED típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 24 Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Színvisszaadási indexe: RA>90
 • EAN-kód: 5999547374710
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 75130
 • Garancia: 3 év, DC24V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: pl-24v-cob480x5-ww

5 méteres tekercs, mely méterenként 480 darab COB LED-del szerelt, kétrétegű áramköri szalagos termék. A sűrű LED-szám miatt folytonos vonalnak látszik. Asztalosok kedvence. A mindössze 4 mm-es szélessége miatt élvilágító üvegpocok kialakításához ideális, hiszen az üvegpolcot megtartó hátsó bútorlapba elég az üvegpolc vastagságának megfelelő nútot marni és a nút aljába beragasztható a szalag. Mivel a szalag szélességével egyezik a COB LED csík, így a szalag felületén nincs lehetőség a tápbekötéseket csatlakoztatni. A szalag hátoldalára szükséges a vezetékeket forrasztani. A szalag 50cm-es darabokból van 5 méter hosszúra forrasztva, így fél méterenként a COB LED szalagon a folytonosság megszakad, de ez a fényélményt nem érinti. A szalag 5cm-enként vágható, de nem ott ahol a COB LED-en sötétebb tónus dereng át, hanem a szalag élén egy kis fekete jelölés látható. A vágási hely határozottan csak a hátulján látszódik, ha a ragasztó szalag védőpapírját eltávolítottuk, akkor a forrasztási pólusok közötti merőleges vonal láthatóvá válik. A hőtermelése olyan alacsony, hogy bármilyen jól tapadó felületre ragaszthatjuk. Nem vízálló, így csak beltérben, párakicsapódásnak ki nem tett helyen használhatjuk.

.

Ez a LED szalag az alábbi képen a bal oldali:

.

LED-szalag telepítési, használati útmutató

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes (vágható, forrasztható) folyamat, valamint a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret (tápellátás és méretezések számítása) is.
Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!
Ez a LED-szalag 24 Volt egyenáram tápellátást igényel. Bekötésnél figyelni kell a helyes polaritásra. (Fordított bekötés esetén nem világít). 24 Volt feletti tápellátás korai, vagy azonnali meghibásodást eredményez (12 Volt esetében pedig nem világít). Ebből következik, hogy 24 Voltos akkumulátorról, csak feszültségszabályozón keresztül működtethető.
A LED szalag fényerőszabályozható. Speciálisan 24 Volttal működni tudó LED szalag fényerőszabályzóval, azaz PWM dimmerrel.
Mivel a szalag szélességével egyezik a COB LED csík, így a szalag felületén nincs lehetőség a tápbekötéseket kialakítani. Emiatt, csak a szalag hátoldalára lehetséges a vezetékeket forrasztani. Az 5 méteres tekercset gyárilag 50cm-es darabokból forrasztották össze, így fél méterenként a COB LED szalagon a folytonosság megszakad, de ez a fényélményt nem érinti. Ez látszik az alábbi képen is. A szalag 5cm-enként vágható, de nem ott ahol a COB LED-en sötétebb tónus dereng át, hanem a szalag élén egy kis fekete jelölés vehető ki. A vágási hely határozottan csak a hátulján látszódik, ha a ragasztó szalag védőpapírját eltávolítottuk. Ekkor a forrasztási pólusok közötti merőleges vonal láthatóvá válik. Ez is jól kivehető az alábbi képen. A hőtermelése olyan alacsony, hogy bármilyen jól tapadó felületre ragaszthatjuk. Nem vízálló, így csak beltérben, párakicsapódásnak ki nem tett helyen használhatjuk.
Mivel a forrasztást a hátoldalon kell elvégezni, így mindenképp ügyelnünk kell arra, hogy amennyiben elektromosan vezető felületre ragasztjuk, akkor a forrasztás és a ragasztási felület közé szigetelés kerüljön. Az 5 méteres LED szalag tekercs, csak az egyik végén rendelkezik bekötő vezeték szakasszal. Ajánlatos, az egyenletes és erősebb fény érdekében a szalag túlsó végére is tápbekötést forrasztani és ott is megtáplálni. Ugyanakkor ennek a LED szalagnak határozottan előnye a 24 Voltos tápfeszültség és a kétrétegű NYÁK, így az egy végről történő megtáplálással is elég jól megközelíti a névleges 20Watt/5méteres (4W/m) fogyasztást, így egyéni döntéssel - akár el is hagyható a túlvégi betáplálás követelménye.

.

Amikor a termék nevében szerepel az 5 méter, vagy a tekercs, akkor a fentebb megadott teljesítmény, fényáram, stb. adatok a teljes termékre vonatkoznak, míg a /méter jelölések a fajlagos adatok, amit be kell szorozni a termék tényleges hosszával.

Kínai gyártmány.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^