Pannon 4,8 Watt/méter 12V beltéri LED szalag, hidegfehér (60db 2835SMD LED/m) (KIVITELEZŐKNEK)

860,- Ft/méter
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

 • 4,8 Watt névleges fogyasztású, Pannon LED márkájú LED lámpa.
 • Fényáram: 215lumen
 • Hatásfoka: 45 lumen/Watt
 • Ez a fényáram 120 fokos világítási szögön belül kb. 15 Wattos hagyományos izzó fényforrással tekinthető egyenértékűnek.
 • DC 12V - tápellátás igényű.
 • Foglalat nélküli: A tápcsatlakozáshoz szabad vezeték, esetleg egyéb csatlakozó áll rendelkezésre.
 • Méret: 8x1,4mm - a legnagyobb átmérő
  1000mm - a teljes hossz
 • 25000 óra - a várható elméleti élettartama
 • Színhőmérséklete: hidegfehér (6000-6500Kelvin)
 • Ez a LED lámpa 60 darab 2835 SMD típusú fénykibocsájtó diódát tartalmaz.
 • nem vibrál
 • 12Voltos dimmerrel fényerőszabályozható.
 • Védelem: IP20
 • Színvisszaadási indexe: RA>80
 • EAN-kód: 5999547374086
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 73110
 • Garancia: 3 év, DC12V stabilizált tápellátás szükséges.
 • A látható fénytartomány kibocsátására tervezett LED-eknek nincs infravörös és UV sugárzásuk.
 • Webáruházi azonosító: pl-l2835-60-cw
Méterenként 60 darab új generációs 2835-ös SMD LED-del szerelt, kétrétegű áramköri szalagos termék. A korszerűbb LED kisebb fokú melegedést, a kétrétegű áramköri szalag biztosította nagyobb keresztmetszet kisebb feszültségesést (és melegedést) eredményezve, ez egy tartósabb és egyenletesebb megvilágítást biztosító fényforrás. A hőtermelése olyan alacsony, hogy bármilyen jól tapadó felületre ragaszthatjuk. Nem vízálló, így csak beltérben, párakicsapódásnak nem kitett helyen használhatjuk.
.
.
LED-szalag telepítési, használati útmutató

A LED szalag világítás kialakítása kimondottan szerelésigényes (vágható, forrasztható, toldható), valamit a kialakításhoz nélkülözhetetlen bizonyos villamossági alapismeret (tápellátás és méretezések számítása).
Ennek érdekében kizárólag villamos szakemberrel telepíttessen LED szalag világítást!

A LED-szalag 12Volt egyenáram tápellátást igényel, ezért bekötésnél figyelni kell a helyes polaritásra. (Fordított bekötés esetén nem világít). 12Volt feletti tápellátás korai, vagy azonnali meghibásodást eredményez. Ebből következik, hogy 12Voltos autó akkumulátorról, csak feszültségszabályozón keresztül működtethető, hiszen az töltött állapotban 14Volt felett is lehet.
A LED szalag fényerőszabályozható. Ehhez speciális fali, vagy kábelre szerelhető fényerőszabályzó is használható, vagy létezik speciális tápegységgel egybeépített fényerőszabályzó is.
A LED szalag 3-as csoportokban az osztás vonalában darabolható, a jelölt helyeken forrasztható, így a kivitelezéshez kellően tág lehetőségeket biztosít.
Törekedjen arra, hogy a LED-szalagoknak 5 méterenként (tekercsenként) tápellátást biztosítson (ha megoldható) és semmiképp sem az előző szalag végéről adjon tápellátást. Ez azért szükséges, hogy a következő 5 méter szalag működtetéséhez szükséges áramerősség ne az előző led-szalagon folyjon át. Célszerű minél rövidebb szakaszokat mindkét végről megtáplálni, így egyre nagyobb fogyasztást és fényáramot tudunk ugyanazzal a LED szalaggal elérni. Ha csak egy végről biztosítunk tápellását, úgy a túlsó végen a LED szalag gyengébben fog világítani. Minél hosszabb a LED szalagunk a túlvégen a fény annál kisebb lesz. Valamint világítás helyett annál inkább "elfűtjük az áramot", rövidítve ezzel a LED szalag várható elméleti élettartamát.
Hogy mennyi lehet a maximális Amper érték egy LED szalag esetében ami még nem jár hátránnyal, függ a külső környezeti hőmérséklettől, illetve attól, hogy a LED szalag milyen hővezető felületre van felragasztva. Emiatt is előnyös az alumínium LED profil használata, mely nem csak szép megjelenést biztosít és védi a LED-et, de az alumínium hővezetése által jobb hűtést is biztosít.
A LED fényforrások elküldés előtt kipróbálásra kerültek, de ennek ellenére darabolás és felragasztás előtt célszerű működésükről meggyőződni.
1 méter ilyen 60 ledes szalag 4,8Wattot fogyaszt. Célszerű a tápellátást úgy biztosítani, hogy méterenként 6VA LED-meghajtó (tápegység) kapacitás biztosítva legyen.
A vágási felületekre a vezetékeket forrasztással is rögzíthetjük, de különféle toldó elemek is rendelkezésre állnak.Ez a LED szalag 5 méteres és 30 méteres tekercsben is kapható. A megrendelt hosszúság ilyen tekercsekből kerül levágásra. Hiába kap 5 méternél hosszabb LED szalagot egyben, a helyes működtetéshez maximum 5 méter hosszúságú LED szalag darabokat kell kialakítani úgy, hogy mindkét végükről tápbekötést kell biztosítani. A megrendelő a rendelése alapján csak a kért hosszúságú szalagot kapja, ahhoz tápellátást, vezérlést, vezetékeket, bekötő elemeket külön kell rendelnie. Emiatt tervezni, méretezni, szerelni, vagy akár forrasztania is kell, hogy a LED szalagot működtetni tudja. Emiatt villamossági szakember igénybevétele szükséges. Amennyiben egy komplett összedugható és könnyen üzembe helyezhető LED szalagra van szüksége, akkor ne ezt a terméket, hanem komplett LED szalag szettet vásároljon a LEDrex.hu webáruházból.
.
.
.
.

Kínai gyártmány.


.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^