QLT Dali1103 - LED fényerőszabályzó, (DALI2 CSAK 12Voltnál / nyomógomb v. 0-10V dimm DC12-24Voltnál) 12Amper

13990,- Ft/darab
Alacsony készlet! Maximum 7 darab van.
Szállítás 3 munkanapon belül a készlet erejéig, de utánrendelhető!

Műszaki adatok:

  • 144/288VA - (átmenő) teljesítmény.
  • Védelem: IP20
  • DC12/24V - Bemeneti feszültség.
  • Kimenet: DC12/24V, 12A (egyenáram)
  • Méret: 138x40x28,5mm
  • Garancia: 2 év
  • Webáruházi azonosító: qlt-dali1103

12 Volt, vagy 24 Volt egyenáramot igénylő LED szalagokhoz és egyéb LED fényforrásokhoz használható fényerőszabályzó, de csak azokhoz a LED-ekhez, melyek egyébként is fényerőszabályozhatóak.

Fényerőszabályzás, vagy tetszőleges számú nyomógombbal, illetve monostabil billenőkapcsolóval történhet, vagy DALI2 rendszerbe kötve használható, vagy pedig 0-10 Volt ,vagy 1-10 Voltos feszültségszabályozással. DALI2 rendszerbe kötve csakis 12 Volttal működik, 24Voltos rendszer esetén nincs DALI funkció!
Ezek közül a használni kívánt üzemmódot, 2 darab kétállású DIP kapcsolóval tudjuk beállítani. A DIP kapcsolók a készülékburkolat alatt találhatóak.
A leggyakoribb alkalmazási mód, a nyomógombos, avagy monostabil billenőkapcsolós mód. Ehhez az 2. számú DIP-et kell ON állásba kapcsolni. Tehát ennek a terméknek a gyakorlati jelentősége az, hogy a lakás egészében használt kapcsolócsalád megfelelő tagját tudjuk használni törpefeszültségű LED fényerőszabályozáshoz, azaz a LED fali fényerőszabályzója nem fog stílusban elütni a többi falikapcsolótól, másrészt nagyobb helyiségek megvilágítása esetén, amikor több helyről is szeretnénk ugyanazt a fényforráscsoportot szabályozni, gyakorlatilag tetszőleges helyre, tetszőleges számú kapcsolót rakhatunk, és mindről ugyanúgy fel-, vagy lekapcsolhatjuk a fényeket, vagy állíthatjuk a fényerősséget.
A korábbi DALI1102-es típushoz képest a gyártó megváltoztatta a bekötéseket és a DIP kapcsoló állásokat!
A kapcsoló használata egyszerű. Egy gombnyomással, vagy billentéssel felkapcsoljuk a LED-eket, egy újabb kapcsolással lekapcsoljuk. Ha nyomva tartjuk, akkor a fényerő fokozatosan elkezd csökkenni, majd növekedni. A kívánt fényerősségnél elengedjük a kapcsolót. Ezután, ha lekapcsoljuk, majd később fel, akkor az előzőleg beállított fényerővel fog világítani, tehát nem kell minden felkapcsolás után állítgatni a megszokott fényerőt, hanem megjegyzi azt. Természetesen az újabb nyomva-tartással elállíthatjuk a fényerőt és mindig az utolsó beállítást jegyzi meg. Ezek után a teljes fényerő eléréséhez nem szükséges nyomva-tartással megvárni a teljes fényerőt, hanem gyors egymás utáni le- és felkapcsolással törölni tudjuk a beállított fényerőt, és a LED-ek újra a maximális fénnyel világítanak.

.
.

Az alábbi ábrán kétféle bekötési mód is látható, mind a leggyakoribb, azaz a nyomógombos megoldású. Kipróbáltan működik mint a kettő.

.

Attól függően, hogy a működtetni kívánt LED 12, vagy 24 Voltos tápfeszültséget igényel, olyan tápegység biztosította egyenáramot kell bekötni a vezérlőbe.

Mivel maximum 12 Amperrel terhelhető a vezérlő (fényerőszabályzó), így értelemszerűen 12 Voltos tápellátási igény esetében maximum 144 Watt összfogyasztású LED-et, 24 Voltos tápellátási igény esetében maximum 288 Watt összfogyasztású LED-et működtethetünk egy ilyen vezérlővel.

Amennyiben ezeknél nagyobb összfogyasztású LED csoportot kívánunk szabályozni ezzel a vezérlővel, plusz tápegység és egy jelerősítő megfelelő közbeiktatásával meg tudjuk tenni.
A jelerősítős kivitelezési módról információt ITT talál.

További hasznos információk:

.
.
.

A fent ismertetett QLT Dali1103 - LED fényerőszabályzó, (DALI2 CSAK 12Voltnál / nyomógomb v. 0-10V dimm DC12-24Voltnál) 12Amper termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

QLT DALI1103 típusú 12/24 Voltos PWM dimmer bekötése nyomógombos működtetéshez

A leggyakoribb megoldás a nyomógombos fényerőszabályzás. Az alábbiakban nézhetjük meg a kétféle bekötési módot.

.
Európai uniós gyártmány. (A QLT - Qualitron srl. olasz gyártó.)
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^