Rutec beépíthető kerek billenthető lámpatest 12V, fehér

290,- Ft/darab
ELFOGYOTT, MEGSZŰNT!

Műszaki adatok:

  • Foglalat: GU5.3
  • Maximum 1x50W teljesítményű fényforrással használható.
  • Átmérője: 89 mm
  • A beépítéshez szükséges furat átmérője: 68 mm
  • A beépítéshez szükséges furat mélység: 130* mm
  • A lámpatest jellemző színe: fehér
  • Anyaga: fémlemez
  • Webáruházi-azonosító: ru-beep-kerek-bill-test-feher
MR16 fejű, azaz 50mm fejátmérőjű spotlámpák befogadására alkalmas 30 fokos szögben billenthető lámpatest. A lámpatesthez mellékelve van egy GU5.3-as foglalat. Tehát 12Voltról működő spotlámpákhoz használható. Amennyiben 230Voltról működő spotlámpát kíván beszerelni, vegyen hozzá külön GU10-es foglalatot, vagy válassza a GU10-es foglalattal ellátott változatot.

* LED-lámpával használva 60mm üregmélység is elégséges a gipszkarton vastagságával együtt számolva.

.
.

Rutec beépíthető kerek billenthető lámpatest szerelési utasítás:

.
A lámpa használati utasítása számos olyan részt tartalmaz, melynek csak a nagy hőtermeléssel működő halogén spotok, avagy a hagyományos izzók esetében van jelentősége.

Szintén eltérés, hogy a csomagolásban található foglalat alapján 12 Voltos halogén világítás telepítését szemléltetik az ábrák. Ha LED-es világítást kíván alkalmazni, akkor célszerű GU10-es foglalatú 230Voltos LED-lámpákat alkalmaznia.
A GU10-es LED-lámpák választéka nagyobb, s a transzformátor (avagy a LED-meghajtó előtét) megspórolható.
A sok-ledes spotok nem termelnek érzékelhető hőt, ugyanakkor a Power LED-ek alkalmazásánál legyen tekintettel, arra, hogy azok felületének üzemi hőmérséklete valamelyest magasabb (55-fok feletti). Fontos azt is tudni, hogy az élettartamukat befolyásolja, hogy a termelt hőmennyiséget milyen mértékben tudják leadni.

FIGYELEM!
Ha sokledes spotot helyez a foglalatba, (a honlapon forgalmazott bármely GU10-es vagy MR16-os foglalatú behelyezhető) legyen figyelemmel arra, hogy a rögzítőgyűrű körme esetleg hozzáérhet egyes LED diódákhoz. Emiatt a rögzítőgyűrű behelyezésénél kellő óvatossággal járjon el. Egyes hosszabb diódák esetén, kombinált -, vagy más fogóval célszerű a körmöket kissé kijjebb hajlítani, nehogy véletlen a beszerelésnél a köröm megnyomja valamely diódát.
A led-spot kiszerelésére a hosszú élettartam miatt nem szükséges, de ha mégis, a körmök megfogása a diódák miatti kis hely miatt nehézkes lehet. Fogja meg az egyik körmöt kombinált fogóval, de még egyszerűbb ha kúpos fogót, vagy zégerfogót használ.
Bízzon meg szakembert a beszereléssel!
.
.
.
Ha LED-spotot szerel be, a rögzítőgyűrű behelyezésénél vigyázzon - meg ne sértse a diódákat!
.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^