SD RU4 2.4G RF 4-zónás kézi távirányító - dimmerhez

7540,- Ft/darab
Az áruház készletéből kifutó termék! Maximum 4 darab - a készlet erejéig kapható! Szállítás 3 munkanapon belül.

Műszaki adatok:

 • Garancia: 5 év
 • EAN-kód: 3800156663411
 • Gyártói SKU / MPN azonosító: 6341
 • Webáruházi-azonosító: sd-ru4
SD Smart AC Triac dimmerek és Smart (1- csatornás) egyszínű LED szalag vezérlők távirányítója. 2,4Ghz-es frekvenciát használ, 30 méter maximális hatótávolsággal, CR2032-es 3 Voltos lítium gombelemmel.
.
A zónák száma azt jelenti, hogy egy ilyen távirányítóval több vezérlőt is tudunk kezelni egyszerre, de az egy zónás távirányítóval, csakis mindegyiket egyszerre tudjuk működtetni, míg egy 4, vagy egy 8 zónás esetében minden egyes vezérlőt, valamely zónába tudjuk sorolni. Emiatt, nem csak az összes vezérlőt tudjuk egyszerre, működtetni, de zónánként külön is tudjuk működtetni, a vezérlőket.
Pl.: ha az 1. zóna nappali, 2. zóna hálószoba, 3. zóna folyosó, 4. zóna konyha világítás, akkor ugyanazzal az egy távirányítóval a 4 helyiségben a világítás külön-külön is tudjuk kapcsolgatni, vagy akár az egészet egyben is. És igen, lehet több ugyanilyen funkciókat ellátó távirányítónk is ugyanezekhez a vezérlőkhöz.

Biztonsági információk
 1. Mielőtt elkezdené a telepítést, olvassa el figyelmesen az összes utasítást.
 2. Az elem behelyezésekor ügyeljen a pozitív és negatív polaritására.
 3. Hosszú ideig a távirányító nélkül vegye ki az elemet.
 4. Ha kisebb távolságnál is érzéketlen, cserélje ki az elemet.
 5. Ha a vevő nem válaszol, kérjük, párosítsa újra a távirányítóval.
 6. Óvatosan kezelje a távvezérlőt, ne ejtse le
 7. .
 8. Csak beltérben, száraz helyen használható.
A 10 gomb kiosztása:
 • ALL gomb: Mind a 4 zóna együttes be- és kikapcsoló gombja.
 • S = Scene gomb: Röviden megnyomva a vezérlőtől függő világítási jelenetet futtatja, minimum 2 másodperces nyomva tartással a jelenet megállítható. Ha mind a 4 zónát felkapcsoltuk akkor a Scene gombra a 4 zóna együttesen szinkronizálva reagált.
 • 1-4 ON gomb: röviden megnyomva az adott zóna fényforrásait bekapcsoljuk, 1-6 másodpercig nyomva tartva a fényáramot növelni tudjuk.
 • 1-4 OFF gomb: röviden megnyomva az adott zóna fényforrásait kikapcsoljuk, 1-6 másodpercig nyomva tartva a fényáramot csökkenteni tudjuk.
 • Ez a RU4 távirányító alapértelmezetten egy 4-zónás (egyszínű) dimmer távirányító, de ezzel szemben 1-zónás (4 színű - 4 csatornás) dimmer üzemóra is átállítható.
  • ALL + 4. ON gombok: Minimum 2 másodperc hosszan nyomja meg a két gombot egyszerre, ekkor a távirányító 1-zónás 4 csatornás vezérlővel tud együtt működni, mint amilyen a V4 vagy a C4 vezérlő.
  • ALL + 1. ON gombok: Minimum 2 másodperc hosszan nyomja meg a két gombot egyszerre, ekkor a távirányító visszaáll az eredeti 4-zónás (egyszínű) dimmer távirányító üzemre.
  • ALL + S gombok: Minimum 2 másodperc hosszan nyomja meg a két gombot egyszerre, ekkor a távirányító 1-zónás 2-színű (CCT), vagy RGB, vagy RGBW üzemmódban tud működni, de csak a kapcsoló és dimmer funkciókban.
  Ha sikeres az Üzemmód váltás, ezt a távirányító hosszabban világító jelzőfénnyel igazolja vissza.

A távirányító és a vezérlők közötti kapcsolat létrehozása:

Ahhoz, hogy egy távirányítóval az ezzel kompatibilis vezérlőt működtetni tudjuk, előtte a távirányítót hozzá kell rendelni (röviden párosítani kell) a működtetni kívánt vezérlőhöz, vagy vezérlőkhöz.
Két módszer lehetséges, amennyiben a vezérlő rendelkezik kapcsolati (párosító) gombbal.
 • Hozzárendelés párosító gomb használatával:
  1. Röviden nyomja meg a párosító gombot,
  2. azonnal nyomja meg egyzónás távirányító esetén a be/ki gombot, vagy több zónás távirányító esetén a megfelelő zóna gombot.
  3. A jelzőfény háromszor felvillan, ami azt jelenti, hogy a párosítás sikeres.
 • Hozzárendelés a tápfeszültség rákapcsolásával:
  1. Vegye el a tápellátást a vezérlőtől, majd újra adja rá.
  2. Ha a működtető tápegység előtt áramtalanít, akkor meg kell várni, hogy a tápegység kimenő feszültsége ténylegesen megszűnjön és csak az után adja rá a tápellátást újra.
  3. A tápellátás rákapcsolását követően azonnal nyomja meg háromszor egymás után az egyzónás távirányító esetén a be/ki gombot, vagy több zónás távirányító esetén a megfelelő zóna gombot.
  4. A jelzőfény háromszor felvillan, ami azt jelenti, hogy a párosítás sikeres.
 • Kapcsolat törlése a párosító gomb használatával:
  1. Tartsa lenyomva a kapcsolati gombot 5 másodpercig az összes kapcsolat törléséhez.
  2. A jelzőfény ötször felvillan, ami azt jelenti, hogy az összes távirányító kapcsolat törlődött.
 • Kapcsolat törlése a tápfeszültség rákapcsolásával:
  1. Vegye el a tápellátást a vezérlőtől, majd újra adja rá.
  2. Ha a működtető tápegység előtt áramtalanít, akkor meg kell várni, hogy a tápegység kimenő feszültsége ténylegesen megszűnjön és csak az után adja rá a tápellátást újra.
  3. A tápellátás rákapcsolását követően azonnal nyomja meg ötször egymás után az egyzónás távirányító esetén a be/ki gombot vagy több zónás távirányító esetén a megfelelő zóna gombot.
  4. A jelzőfény ötször felvillan, ami azt jelenti, hogy az összes távirányító kapcsolat törlődött.
Ez a távirányító a lentebb részletezett AC Triac dimmereken kívül olyan Skydance rendszerű LED szalag vezérlőkkel működik együtt, amely vezérlők alkalmasak egyszínű LED szalag működtetésére. Ahhoz hogy egy ilyen távirányító vezérlő páros helyesen működjön, ahhoz az is kell, hogy a vezérlőre ténylegesen egyszínű LED szalag legyen kötve.

A Skydance rendszerű együtt használható vezérlők és távirányítók, egyszínű LED szalag világítás kialakításához, egy alábbi "mindent bele" típusú ábrán láthatóak:
.
A Skydance rendszerű 230 Voltos LED világítás fényerőszabályzási lehetőségeiről részletesebb áttekintő információkat a //ledrex.hu/230-voltos-led-vilagitas-fenyeroszabalyzasi-lehetosegei-elmark-dimmerekkel/ oldalon talál.

Az alábbi képen egy "mindent bele" típusú ábra található az együtt használható eszközökkel:
.

A fent ismertetett SD RU4 2.4G RF 4-zónás kézi távirányító - dimmerhez termékkel leginkább releváns videó ajánlatunk:

S1-B AC Triac RF+Push dimmer használata R11, RU4, T21-1, T21-4 RF távirányítókkal

S1-B AC Triac RF+Push dimmer egy kezelőfelület nélküli 230 Voltos fényerőszabályzó, mellyel hagyományos fényforrások és fényerőszabályozható LED-ek, vagy LED meghajtók használhatók. Sorkapcson keresztül több nyomókapcsoló köthető rá, melyekkel kapcsoni és fényerőszabályozni is tudunk. Emellett több fajta kézi és fali 2.4G rendszerű rádifrekvenciás távirányító is párosítható hozzá. A videóban az R11, RU4, T21-1, T21-4 típusú 1- és 4-zónás távirányítókpárosítását és használatát mutatjuk be.

.

A Skydance, mint márkanév számos esetben nem jelenik meg a terméken, vagy a termék dobozán. Általában csak a típusjelölés, a forma, és az angol nyelvű használati utasításon szereplő domain alapján tudható, hogy Skydance gyártmány, valamint arról, hogy használható ugyanazon az okostelefonos alkalmazáson keresztül. Mivel mint noname gyártó is, így a webáruházunkban többnyire Elmark, vagy Optonica néven jelenik meg.
Kínai gyártmány.

A gyártó által a termékhez biztosított információ pdf formátumban itt érhető el: https://www.optonicaled.com/attachments/Product/141/certificates/User-manual-6341.pdf

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^